Vaasan kaupunki - Vasa stad

Barnens val ordnas för första gången även i Vasa

Dela

Under förhandsröstningen i EU-valet har även barnen möjlighet att rösta i sitt eget val i Finland. Barnens val ordnas för första gången även i Vasa 15 – 21.5.

De uppställda kandidaterna är djurkaraktärer som tävlar om barnens röster för att få resa ut i Europa. I Vasa kan man rösta samtidigt som EU-valets förhandsröstning 15 -21.5 på huvudbiblioteket bredvid Medborgarinfo och vid Samservicepunkten i Lillkyro.

- Bredvid det allmänna förhandsröstningsstället finns barnens röstningsställe med självbetjäning. Där kan barn rösta med hjälp av en förälder eller någon annan vuxen. Barnen får fylla i och stämpla röstsedeln varefter man fäller den i barnens valurna, berättar servicerådgivare Petra Winberg vid samservicepunkten.

Röstandet blir till en gemensam tillställning

Kandidatuppställningen har publicerats 10.5.2019. Rösterna räknas efter valet i alla de medverkande kommunerna, och resultatet publiceras nationellt.

- Med barnens val vill man göra röstandet till en gemensam tillställning för alla. Det kan inspirera att rösta även i fortsättningen, beskriver Winberg.

Se mer detaljerade öppethållningstider för röstningsställen på adressen www.vasa.fi

Mera information på finska https://www.lastenvaalit.fi/

Kontakter

Servicerådgivare Petra Winberg, tfn 06 325 1551, petra.winberg@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum