Finnboat

Båttestevenemanget blev en succé

Dela

Den stora båttestdagen som arrangerades för första gången, visade sig vara en framgång. Vid evenemanget Suomiveneilee.fi på Drumsö i Helsingfors kunde man provköra hela 43 olika båtar och under två dagar deltog nästan 1200 personer i över 500 provkörningar.

Den stora båttestdagen som arrangerades för första gången, visade sig vara en framgång.
Den stora båttestdagen som arrangerades för första gången, visade sig vara en framgång.

”Flera olika människotyper infann sig: både människor som stod i beråd att skaffa en båt och potentiella nya båtfarare, som ville försäkra sig om att båtlivet är deras hobby”, berättar försäljnings- och utvecklingschef Janne Mäkelä för Bella-Veneet Oy i Kuopio.

Enligt Mäkelä hade tillfället också en klar kommersiell inverkan: båtförsäljarna runt om i Finland fick redan under de följande dagarna nya kunder, som hade deltagit i testevenemanget.

Det finns en efterfrågan för provkörningstillfället

”Testevenemanget har potential. Även om publikevenemangens popularitet fortfarande verkar avta så hade vi bra med båtlivsintresserat folk under de båda provkörningsdagarna”, bekräftar AMT-Veneet Oy:s verkställande direktör Mikael Winqvist.

Enligt Winqvist sökte cirka hälften av dem som deltog i testevenemanget mycket exakt information om och en körupplevelse av de båtmodeller de provkörde. Den andra hälften ville bekanta sig med båtlivet och komma ut för njuta av skärgårdsnaturen utanför Helsingfors.

”Det var också syftet med evenemanget: att befrämja båtlivet och få nytt folk att tända på hobbyn”, konstaterar Winqvist.

Ajola Yachts Antti Saarisalo, som var skeppare på segelbåten Beneteau Oceanis 38.1 under evenemanget, berättar att även den sportiga stora långfärdssegelbåten var konstant fullt bemannad under de två dagarna.

”Det var nästa perfekt väder och alla som var ute och seglade var nöjda. För en seglare skulle det så klart ha kunnat vara mera vind, men endast ett leg var så vindfattigt att vi måste köra motor. Flera besättningar som var ute och seglade planerade att skaffa en segelbåt”, berättar Saarisalo.

Tre stora båtevenemang

De största evenemangen för båtlivsmänniskor och proffs är Helsingfors Flytande båtutställningen i augusti och Vene Båt-mässan i februari. Testevenemanget, där man kan prova 23 olika tillverkares båtar var en alldeles ny möjlighet i Finland.

”Provkörningstillfället var rätt typ av evenemang, vid rätt tidpunkt. På plats fanns både de som var intresserade av båtlivet och de som drömde om det, samt aktiva båtfarare, för ingen annanstans kan man under en kort tidsrymd provköra ett dylikt båtsortiment”, konstaterar Båtbranschens Centralförbund Finnboats verkställande direktör Jarkko Pajusalo.

Utöver branschorganisationen Finnboat och Marinhandlarna rf möjliggjordes evenemanget 16–17.5.2019 av båtlivsintressenternas centralorganisation Segling och Båtliv i Finland rf, Vene Båt-mässan, Mercury Marine, Håll Skärgården Ren rf, båttillbehörsbutikerna Maritim och Vetus samt över 20 finländska båttillverkare, -försäljare och -importörer.

Även företagen vid Båtbyggarvägen på Drumsö hade en viktig roll, för de arrangerade samtidigt sin gemensamma öppning av båtsäsongen. Drumsö Båtbyggarväg utgör den största koncentrationen av båtbranschföretag, där man finner ett stort urval tjänster allt från reparationsvarv till båttillbehörsbutiker.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Den stora båttestdagen som arrangerades för första gången, visade sig vara en framgång.
Den stora båttestdagen som arrangerades för första gången, visade sig vara en framgång.
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Vid evenemanget Suomiveneilee.fi på Drumsö i Helsingfors kunde man provköra hela 43 olika båtar och under två dagar deltog nästan 1200 personer i över 500 provkörningar.
Vid evenemanget Suomiveneilee.fi på Drumsö i Helsingfors kunde man provköra hela 43 olika båtar och under två dagar deltog nästan 1200 personer i över 500 provkörningar.
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Finnboat
Finnboat
Käenkuja 8 A 47
00500 Helsinki

http://www.finnboat.fi/

Finnboat on maamme venealan teollisuuden ja kaupan toimialajärjestö. Finnboatin jäsenkunta vastaa lähes sataprosenttisesti alan kotimaan liikevaihdosta ja Suomen veneviennistä. Sivulta www.suomiveneilee.fi löydät nopeasti ajan tasalla olevat tiedot jäsenyritysten uusista ja käytetyistä veneistä ja moottoreista sekä tarvikkeista ja muista palveluista.

Följ Finnboat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Finnboat

Under Suomiveneilee.fi-testdagarna i början av juni finns båtarna tillhanda på Drumsö i Helsingfors för publikens provkörningar19.5.2020 15:18:35 EESTTiedote

För alla som är intresserade av båtlivet och av att röra sig till sjöss öppnar sig i början av juni en möjlighet att på havet prova tiotals olika båtar. Till Suomiveneilee.fi-testdagarna kommer drygt 30 olika båtar att finnas för provkörning, från små aktersnurror till stora långfärdsbåtar. Provkörningarna är gratis för deltagarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum