Bayer Oy

Bayer maksoi 115 miljoonaa euroa yhteisöveroja Suomeen vuonna 2021

Jaa

Bayer maksoi viime vuonna 115 miljoonaa euroa yhteisöveroa Suomeen. Samalla yritys saavutti oman toimintansa osalta hiilineutraaliuden ensimmäisenä maana globaalissa Bayer-konsernissa. Bayer julkaisi viime vuonna merkittävän 250 miljoonan lisäinvestoinnin uuden lääketehtaan rakentamiseen ja olemassaolevan tuotantolaitoksen modernisoimiseen Turussa. Yrityksellä on tutkimusta ja tuotekehitystä sekä Turussa että Espoossa, josta johdetaan kansainvälisiä kliinisiä tutkimuksia ympäri maailmaa.

Bayer on jälleen yksi Suomen suurimmista yhteisöveronmaksajista. Vuonna 2021 Bayer maksoi noin 115 miljoonaa euroa yhteisöveroa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Bayer on maksanut yhteisöveroja Suomeen yhteensä yli 1,2 miljardia euroa.

Mittava veropotti ja paikallisten toimintojen vahvistaminen lisäinvestoinneilla kertovat Bayerin sitoutumisesta Suomeen. Turun tuotantolaitos on yksi Bayerin tärkeimmistä lääketehtaista maailmanlaajuisesti. Tuotteita viedään Turusta yli 130 maahan, ja Suomessa kehitetyn hormonikierukkaperheen myynti oli viime vuonna lähes 1,2 miljardia euroa.

Taloudellinen ja ekologinen vastuullisuus mahdollistavat edelläkävijyyden

Bayer Nordicin uuden toimitusjohtajan Christiane Temminghoffin mukaan kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat Bayerin liiketoiminnan ytimessä. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että verot maksetaan sinne missä arvo luodaan.

Samalla, kun Bayer Suomi maksoi 115 miljoonaa euroa yhteisöveroa, se saavutti hiilineutraaliuden oman toimintansa osalta. Päästöjä vähennettiin kolmessa vuodessa peräti 89 prosenttia, ja ne päästöt, joita ei tuotannollisista syistä kyetä kokonaan vähentämään, kompensoidaan kokonaisuudessaan lykkäämällä hakkuita ja istuttamalla uutta metsää Suomessa.

”Bayerilla on vahva kädenjälki Suomessa, ja haluamme olla tiiviisti mukana suomalaisen yhteiskunnan rakentajina myös tulevaisuudessa. Investointimme tutkimukseen ja tuotekehitykseen ovat mittavat, ja työllistämme Suomessa noin 1000 henkilöä  Meillä taloudellinen ja ekologinen vastuullisuus kulkevat tiiviisti käsi kädessä, ja taloudellisen menestyksemme ansiosta voimme kehittää toimintaamme ilmaston kannalta yhä kestävämmäksi. Olen ylpeä Suomen roolista edelläkävijänä Bayer-konsernin sisällä”, Temminghoff sanoo.

Temminghoffin mukaan Suomi on kansainvälisen lääkeyhtiön näkökulmasta hyvä paikka investoida. Tätä tukevat Suomen vakaa toimintaympäristö, hyvä infrastruktuuri, tutkimustoimintaa tukeva edistyksellinen lainsäädäntö, korkeasti koulutettu ja osaava työvoima, pitkät perinteet huippututkimuksessa sekä laaja yhteistyö julkisen ja yksityisen sektorin välillä.

”Tulevaisuuden innovaatiot ja paras hoito potilaille syntyvät yhteistyöllä. Siksi teemme laajaa yhteistyötä muun muassa korkeakoulujen kanssa sekä tutkimuksen että koulutuksen osa-alueilla. Tarvitsemme maailman parhaat osaajat, jotta Suomi voi loistaa globaalissa kilpailussa jatkossakin”, toteaa Temminghoff.

Ennakoivat lausunnot
Tässä tiedotteessa saattaa olla mukana ennakoivia lausuntoja, jotka perustuvat Bayerin johdon tämänhetkisiin oletuksiin ja ennusteisiin. Erilaiset odotettavissa olevat tai odottamattomat riskit ja epävarmat tekijät saattavat muuttaa yrityksen todellisia tuloksia, taloudellista tilannetta, kehitystä ja suoritusta näihin ennakoiviin lausuntoihin nähden. Joistakin tällaisista tekijöistä kerrotaan Bayerin tiedotteissa, jotka löytyvät Bayerin verkkosivustolta osoitteesta www.bayer.com. Yritys ei ole velvollinen päivittämään tai korjaamaan näitä ennakoivia lausuntoja uusien tietojen tai olosuhteiden vuoksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Aino Försti-Smith
Bayerin viestintäjohtaja
aino.forsti-smith@bayer.com
puh. 040 687 9995

Kuvat

Lataa
Bayer Turku ilmakuva
Bayer Turku ilmakuva
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Bayer Suomessa
Tuotevalikoimassamme Suomessa ovat Bayerin reseptilääkkeet ja itsehoitovalmisteet sekä kasvinsuojeluaineet ja torjunta-aineet. Kansainvälinen toimintamme Suomessa keskittyy reseptilääkkeisiin: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, tuotantoon ja Suomessa valmistettujen lääkkeiden vientiin yli 130 maahan. Suomesta johdetaan myös useita Bayerin kansainvälisiä kliinisiä tutkimuksia. Bayerin Nordic-alueorganisaation pääkonttori on Espoossa. Alueorganisaatioon kuuluvat Suomi, Tanska, Ruotsi, Norja, Islanti, Viro, Latvia ja Liettua. Bayer työllistää Suomessa noin 1000 henkilöä.
Lisätietoja www.bayer.com/fi/fi/suomi

Bayer: Science For a Better Life
Kansainvälisen Bayer-konsernin ydinosaaminen on Life Science -alalla terveydenhoidon ja ravitsemuksen parissa. Yrityksen tuotteet ja palvelut on suunniteltu ihmisiä ja maapalloa hyödyttäviksi tarttumalla kasvavan ja ikääntyvän väestön tuomiin suuriin haasteisiin. Bayer on sitoutunut edistämään kestävää kehitystä ja haluaa vaikuttaa positiivisesti liiketoimintansa avulla. Samalla Bayer haluaa parantaa tuottavuuttaan ja tuoda lisäarvoa innovaatioiden ja kasvun kautta. Bayer tunnetaan luotettavana ja laadukkaana yrityksenä ympäri maailmaa. Vuonna 2021 Bayer-konserni työllisti noin 100 000 henkilöä, ja sen myynti oli 44,1 miljardia euroa. Tutkimuksen ja tuotekehityksen kustannukset olivat 5,3 miljardia euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.