Teatro Productions Oy

Bayreuthin oopperajuhlien lastenoopperatuotanto ensimmäistä kertaa Suomeen

Jaa

Teatro Productions käynnistää yhteistyön Saksan Bayreuthin oopperajuhlien kanssa tuomalla Suomeen Lasten RING -lastenoopperatuotannon. Helsingin juhlaviikoilla Suomen ensi-iltansa saava Lasten RING tuo Richard Wagnerin neljästä oopperasta koostuvan massiivisen teoskokonaisuuden Musiikkitaloon koko perheelle sopivana elämyksenä.

Lasten RING on Bayreuthin oopperajuhlien johtaja Katharina Wagnerin ja Markus Latschin konseptoima lyhennelmä Richard Wagnerin RING-tetralogiasta. Tuotanto on osa Teatro Productionsin vuonna 2018 käynnistämää International Opera Company Finland -nimellä toimivaa kansainvälistymishanketta, jonka tavoitteena on edistää suomalaisen oopperataiteen verkostoitumista ja vientiä, sekä taiteilijoiden ja tuotantojen kansainvälistä liikkuvuutta.

Bayreuthin oopperajuhlilla vuonna 2018 nähty esitys saa Helsingissä suomenkielisen, visuaalisesti näyttävän tulkinnan, joka tempaa mukaansa niin lapset kuin aikuiset. Teoksen suomeksi kääntää Auli-Särkiö.

Solisteina kuullaan niin nuoria kuin kokeneita suomalaisia Wagner-laulajia, ja orkesterina toimii Helsinki Chamber Orchestra. Teoksen johtaa ranskalaislähtöinen Chloé Dufresne.

Lasten RINGistä nähdään kaksi esitystä 23.-24. elokuuta.

Tuotanto toteutetaan yhteistyössä tänä vuonna 20 vuotta täyttävän suomalaisen Wagner-seuran Richard Wagner -kulttuuriyhdistyksen kanssa. Esitysten suojelijana ja tukijana toimii basso Matti Salminen.

Solistit

Wotan / Der Wanderer               Juha Kotilainen
Brünnhilde                                  Tiina-Maija Koskela
Siegmund / Siegfried                 Christian Juslin
Freia / Waldfogel                         Marika Hölttä
Woglinde / Sieglinde                  Hannakaisa Nyrönen
Wellgunde                                   Kaisa Näreranta
Flosshilde / Fricka                       Taina Piira
Mime                                            Jere Martikainen
Loge                                              Mikko Sateila
Alberich                                       Samuli Takkula
Fasolt / Hunding                         Matti Turunen
Fafner / Hagen                            Aapo Kilpelä

Esitykset

Pe 23.8. klo 18.00 Musiikkitalon konserttisali
La 24.8. klo 14.00 Musiikkitalon konserttisali

Esityksen kesto n. 2 h 15 min

Yhteyshenkilöt

Kaisa Näreranta
toimitusjohtaja
Teatro Productions Oy
kaisa@teatro.fi
puh. 050 584 4876

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Teatro Productions Oy
Teatro Productions Oy

HELSINKI

kaisa@teatro.fihttps://teatro.fi/

Teatro Productions on vuonna 2014 perustettu tuotanto- ja musiikkipalveluihin erikoistunut yritys. Yrityksen toiminnan johtoajatuksena on tuottaa ja toteuttaa erilaisia ooppera-, operetti- ja musiikkiteatteriesityksiä, konsertteja ym. kulttuurihankkeita ja -tapahtumia sekä omana tuotantona, että yhteistyössä eri tahojen kanssa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Teatro Productions Oy

Belliniä Narvan Oopperapäiville – International Opera Company Finland vie suomalaista oopperaosaamista kansainvälisille markkinoille28.3.2019 12:19:44 EETTiedote

Vincenzo Bellinin Norma-ooppera edustaa italialaista bel canto -oopperaa puhtaimmillaan. Viime syksynä se sai ensi-iltansa International Opera Company Finlandin tuotantona Espoon Sellosalissa. Nyt kiitetty ja tuolloin loppuunmyydylle katsomoille esitetty teos viedään Narvan Oopperapäiville. International Opera Company Finland on vuonna 2018 käynnistynyt hanke, jolla tähdätään suomalaisen oopperaosaamisen vientiin ja kansainvälisiin tuotantoihin. Osana hanketta tuodaan myös oopperatuotantoja Suomeen. Ensimmäisenä vuorossa on Bayreuthin oopperajuhlien lastenoopperatuotanto Lasten RING, joka esitetään suomenkielisenä versiona elokuussa Musiikkitalossa osana Helsingin Juhlaviikkojen ohjelmaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme