BE Group Oy Ab

BE Groupin vuosi 2017: Operatiivinen tulos ja kassavirta kohentuivat edelleen

Jaa

Vuoden 2017 neljäs vuosineljännes

  • BE Group -konsernin liikevaihto kasvoi 15 prosenttia 1 095 miljoonaan Ruotsin kruunuun (953), muut kuin uudelleenorganisoitavat toiminnot 20 prosenttia.
  • Kertaluontoisista eristä, varastovoitoista ja -tappioista puhdistettu operatiivinen liiketulos (uEBIT) nousi 9 miljoonaan kruunuun (-7).
  • Liiketulos parani 5 miljoonaan kruunuun (4), mihin sisältyy vertailtavuuteen vaikuttavia eriä -10 miljoonaa kruunua (-).
  • Tulos verojen jälkeen oli -5 miljoonaa kruunua (-2).
  • Liiketoiminnan kassavirta nousi 10 miljoonaan kruunuun (3).
  • Osakekohtainen tulos oli -0,40 kruunua (-0,20).

BE Groupin konsernijohtaja Anders Martinsson kommentoi:

Toimitetut tonnit kasvoivat vuoden viimeisellä neljänneksellä 5 prosenttia ja liikevaihto 15 prosenttia. Voimistunut kysyntä päämarkkinoillamme ja yleisesti noussut hintataso ovat päätekijöitä tämän myönteisen kehityksen takana. Neljäs vuosineljännes on operatiivisen liiketuloksen suhteen aina vuoden heikoin neljännes, mutta vuonna 2017 se parani 9 miljoonaan kruunuun, kun edellisvuonna operatiivinen liiketulos on -7 miljoonaa kruunua. Jakeluyksiköt edistyivät ja tuotantoyksiköt etenkin Norrköpingissä kehittyivät vahvasti.

Eskilstunan-tuotantoyksikön lakkauttaminen sujui suunniteltua paremmin, mikä on ilahduttavaa. Kiitän tiimiämme hyvästä työstä.

Kolmannen neljänneksen aikana hinnat vakiintuivat jossain määrin, minkä jälkeen hintojen hyvä kehitystrendi jatkui. Tämä johti 6 miljoonan kruunun (11) varastovoittoihin. Vaikka varastovoitot pienenivät ja verrattavuuteen vaikuttavat erät pienensivät tulosta -10 miljoonaa kruunua (-), neljännen neljänneksen liiketulos oli 5 miljoonaa kruunua voitolla, kun viime vuoden vastaavalla neljänneksellä liiketulos oli 4 miljoonaa kruunua.

Myönteistä on myös se, että liiketoiminnan kassavirta kehittyi edelleen hyvin ja nousi 10 miljoonaan kruunuun (3) neljänneksen aikana. Tämän ansiosta tase on aiempaa selvästi vahvempi ja nettovelka pieneni entisestään 478 miljoonaan kruunuun (562).

Toimitetut tonnit ja myynnin kasvu

Olen erityisen tyytyväinen siitä, että toimitetut tonnit kasvoivat 11 prosenttia Ruotsin ja Puolan liiketoiminta-alueella neljännellä neljänneksellä. Suomen ja Baltian liiketoiminta-alueella viimeinen neljännes oli viime vuoden vastaavan neljänneksen kaltainen, mutta koko vuodelta kertyi kasvua 4 prosenttia.

Molemmat liiketoiminta-alueet kasvattivat liikevaihtoaan tilikauden aikana. Liikevaihto kasvoi vuoden viimeisellä neljänneksellä 20 prosenttia ja tilikauden aikana 17 prosenttia. Uudelleenorganisoitavat liiketoiminnot mukaan lukien kasvu oli loka–joulukuussa 15 prosenttia ja tilikauden aikana 12 prosenttia.

Yhtiön kehitys

Yhtiömme uudistuminen jatkuu usean tappiollisen vuoden jälkeen. Raskaasti tappiolliset yksiköt Tšekin tasavallassa, Slovakiassa ja Eskilstunassa on lakkautettu, ja olemme pystyneet siirtämään painopistettä Ruotsin ja Suomen rakennustoimialaa ja valmistavaa teollisuutta palveleviin yksiköihin. Kehitämme edelleen tarjoomaamme yhdessä strategisten toimittajien kanssa sekä sisäisiä prosessejamme ja resurssien optimointia.

Näkymät

Arvioimme kysynnän jatkuvan voimakkaana yhtiömme päämarkkinoilla seuraavan vuosineljänneksen aikana. Samaan aikaan odotamme terästen hintojen pysyttelevän vuoden 2017 viimeisen neljänneksen tasolla. Meneillään olevat kehitystoimenpiteet sekä kannattamattomien liiketoimintojen lakkauttaminen vahvistavat osaltaan konsernin kannattavuutta.

Lisätietoja:

Anders Martinsson, konsernijohtaja
puh. +46 (0)706-21 0222, anders.martinsson@begroup.com

Daniel Fäldt, talousjohtaja
puh. +46 (0)705-60 3175, daniel.faldt@begroup.com

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

BE Group Oy Ab
BE Group Oy Ab
PL 54
15101 Lahti

http://www.begroup.fi

NASDAQ OMX Stockholm -pörssissä listattu BE Group on teräkseen, ruostumattomaan teräkseen ja alumiiniin keskittynyt jakelija ja tuotantopalveluyritys. BE Group tarjoaa tehokasta jakelua ja lisäarvoa luovia tuotantopalveluja pääasiassa rakennus- ja konepajateollisuudessa toimiville asiakkailleen. Vuonna 2015 konsernin liikevaihto oli 4,2 miljardia kruunua. BE Groupilla on noin 750 työntekijää. Yhtiön suurimmat markkina-alueet ovat Ruotsi ja Suomi. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Malmössä. www.begroup.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta BE Group Oy Ab

BE Group Q3/2017: Operatiivinen liiketulos (uEBIT) parani voimakkaasti24.10.2017 11:35Tiedote

Liikevaihto kasvoi 9 prosenttia 968 miljoonaan Ruotsin kruunuun (892). Uudelleen organisoidut liiketoimintayksiköt pois sulkien liikevaihto kasvoi 10 prosenttia. Kertaluontoisista eristä, varastovoitoista ja -tappioista puhdistettu operatiivinen liiketulos nousi 22 miljoonaan kruunuun (10) Liiketulos oli 19 miljoonaa kruunua (26). Tulos verojen jälkeen oli 9 miljoonaa kruunua (16). Jatkuvien liiketoimintojen kassavirta oli 97 miljoonaa kruunua (–12), mikä johtuu käyttöpääoman pienenemisestä jaksotuksen seurauksena. Osakekohtainen tulos oli 0,72 kruunua (1,25). Eskilstunan-toimintojen lakkauttaminen on saatettu päätökseen. BE Groupin konsernijohtaja Anders Martinsson kommentoi: Kolmas vuosineljännes todisti edelleen, että BE Group on oikealla tiellä. Kvartaalille tyypillisestä heikosta käynnistymisestä huolimatta liikevaihto kasvoi 9 prosenttia edellisvuoteen verrattuna, ja operatiivinen liiketulos (uEBIT) nousi 22 miljoonaan kruunuun (10). Tuloksen vahvistuminen on pääasiassa terästen

BE Group Q2/2017: Liiketulos ennallaan20.7.2017 11:37Tiedote

Liikevaihto kasvoi 10 prosenttia 1 147 miljoonaan Ruotsin kruunuun (1 047) ja 15 prosenttia, jos huomioon ei oteta uudelleen organisoitavia liiketoimintayksiköitä. Liiketulos pysyi ennallaan 21 miljoonassa kruunussa (21), vaikka ajanjaksolla oli vähemmän kaupankäyntipäiviä. Neljännekseen vaikuttivat −42 miljoonan kruunun kertaluonteiset erät, jotka liittyvät Eskilstunan toimintojen lopettamiseen, Lecorin goodwill-arvon alaskirjaukseen sekä ArcelorMittal BE Group SSC -yhteisyritykseen osallistumiseen liittyvän alaskirjauksen osittaiseen perumiseen. Operatiivinen liiketulos oli −13 miljoonaa kruunua (31). Tulos verojen jälkeen oli −14 miljoonaa kruunua (19). Operatiivinen kassavirta oli −49 miljoonaa kruunua (36) johtuen enimmäkseen käyttöpääoman kasvusta, mitä selittävät ajoituksen vaikutukset sekä korkeammat hintatasot. Osakekohtainen tulos oli −1,03 kruunua (1,47). BE Groupin konsernijohtaja Anders Martinsson kommentoi: Havaitsimme teräksen korkeampien hintojen vaikutuksen vuoden 2017

BE Group Q1/2017: Liiketulos parani voimakkaasti27.4.2017 11:07Tiedote

Liikevaihto kasvoi 16 prosenttia 1 138 miljoonaan Ruotsin kruunuun (978). Toimitetut tonnit nousivat 9 prosenttia, kun luvussa ei oteta huomioon uudelleen organisoitavia liiketoimintayksiköitä. Liiketulos nousi 46 miljoonaan kruunuun (–45). Kertaluontoisista eristä, varastovoitoista ja -tappioista puhdistettu operatiivinen liiketulos (uEBIT) oli 30 miljoonaa kruunua (9). Tulos verojen jälkeen oli 34 miljoonaa kruunua (–53). Operatiivinen kassavirta oli 37 miljoonaa kruunua (51). Osakekohtainen tulos oli 2,58 kruunua (–4,07). BE Groupin konsernijohtaja Anders Martinsson kommentoi: Sekä hinnat että operatiiviset katteet vahvistuivat vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä. Tämä vaikutti myönteisesti myyntiin samalla, kun operatiivisen bruttokatteen vahvistuminen nosti kertaluontoisista eristä, varastovoitoista ja -tappioista puhdistetun operatiivisen liiketuloksen 30 miljoonaan kruunuun (9). Asteittain nousevat hinnat vaikuttivat katsauskauden aikana varastoon myönteisesti 16 miljoonan

BE Group Q4/2016: Volyymit kasvoivat päämarkkinoilla ja liiketulos vahvistui3.2.2017 12:22Tiedote

• BE Group -konsernin liikevaihto laski 3 prosenttia 953 miljoonaan Ruotsin kruunuun (981). • Toimitetut tonnit nousivat 4 prosenttia, kun luvussa ei oteta huomioon uudelleen organisoitavia liiketoimintayksiköitä. • Kertaluontoisista eristä, varastovoitoista ja -tappioista puhdistettu operatiivinen liiketulos (uEBIT) oli –7 miljoonaa kruunua (–12). • Liiketulos nousi 4 miljoonaan kruunuun (–17). • Tulos verojen jälkeen oli –2 miljoonaa kruunua (–23). • Osakekohtainen tulos oli –0,20 kruunua. BE Groupin konsernijohtaja Anders Martinsson kommentoi: Katsauskauden aikana olemme havainneet useita positiivisia signaaleja sekä markkinoilla että omassa toiminnassamme. Jakeluliiketoimintamme menestyi kaikkiaan edellisestä vuotta paremmin ja paransi tulostaan. Konsernin kahden, projektitoimintaa ja edistynyttä tuotantoa harjoittavan yhtiön tulos heikkeni. Hinnat ovat laskeneet usean vuoden ajan, mikä on aiheuttanut varastotappioita. Vuoden 2016 nousevien hintojen trendi jatkui loka–joulukuussa,

BE Group Q3/2016: Liiketulos parantui voimakkaasti25.10.2016 12:37Tiedote

BE Group -konsernin liikevaihto laski 8 prosenttia 892 miljoonaan Ruotsin kruunuun (966). 74 miljoonan kruunun liikevaihdon laskusta 63 miljoonaa kruunua liittyi uudelleen organisoitaviin liiketoimintayksiköihin. Kertaluontoisista eristä, varastovoitoista ja -tappioista puhdistettu operatiivinen liiketulos (uEBIT) oli sama kuin edellisellä neljänneksellä eli 10 miljoonaa kruunua. Liiketulos nousi 26 miljoonaan kruunuun (–117, josta –124 milj. kruunua kertaluontoisia eriä). Tulos verojen jälkeen oli 16 miljoonaa kruunua (–133). Osakekohtainen tulos oli 1,25 kruunua. BE Groupin konsernijohtaja Anders Martinsson kommentoi osavuosikatsausta: Katsaus ensimmäiseen vuosineljännekseen Vuoden 2016 kolmas neljännes on BE Groupille taas uusi askel oikeaan suuntaan. Vuosineljänneksen heikosta käynnistymisestä huolimatta pääsimme liiketoimintayksiköissämme edellisvuotista vastaavaan volyymiin. Liikevaihdon lasku 8 prosentilla johtui pääasiassa Tšekin ja Slovakian liiketoimintojen uudelleenjärjestel

BE Group Q2/2016: Parantunut tulos ja edelleen vahva kassavirta20.7.2016 11:56Tiedote

BE Group -konsernin liikevaihto laski 5 prosenttia 1 047 miljoonaan Ruotsin kruunuun (1 104). Varsinaisen liiketoiminnan operatiivinen tulos nousi 21 miljoonaan kruunuun (12). Liiketulos kasvoi 31 miljoonaan kruunuun (10). Tulos verojen jälkeen oli 19 miljoonaa kruunua (–13). Kassavirta operatiivisesta liiketoiminnasta oli 36 miljoonaa kruunua (–28). Osakkeiden määrä väheni osakekannan uudelleenjaon jälkeen, missä 1 uusi osake vastasi 20 olemassa olevaa osaketta. Keskimääräinen osakekohtainen tulos oli 1,47 kruunua. BE Groupin konsernijohtaja Anders Martinsson kommentoi osavuosikatsausta: Katsaus ensimmäiseen vuosineljännekseen Vuoden 2016 toisella neljänneksellä hintojen ja katteiden paranemisen vaikutukset näkyivät. Vuoden 2015 lopussa tapahtunut jyrkkä hintojen lasku johti kuitenkin edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa matalampaan keskimääräiseen hintatasoon. Tällä oli negatiivinen vaikutus toisen neljänneksen liikevaihtoon, mutta korkeamman käyttökatteen ansiosta varsinaisen liiketoi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme