Vaasan kaupunki - Vasa stad

Begränsningen på 10 personer vid hobbyverksamhet fortsätter till slutet av mars

Dela

Begränsningen på tio personer i Vasa stads hobbyverksamhet fortsätter fram till 31.3. Beslutet grundar sig på Österbottens coronasamordningsgrupps rekommendation som publicerades 12.2.

Österbottens coronasamordningsgrupp rekommenderar att man inte ordnar privata sammankomster med fler än 10 deltagare. Den tidigare rekommendationen som var i kraft till 14.2 har förlängts fram till 31.3.2021.

− Det här innebär att alla matcher och turneringar måste ställas in till slutet av mars, undantaget toppidrottsverksamhet. Vid barns och ungdomars träningar följs regeln om högst 10 deltagare, dessutom ska man fortfarande se till att säkerhetsavstånden hålls och munskydd används i omklädningsrummen när det gäller barns och ungdomars träningar, säger chefen för idrottsverksamheten Mika Lehtonen.

Vasa stads idrottsservice skickar meddelande till sina kunder om avbokade lokalbokningar via TIMMI-bokningssystemet.

− I några fall har e-postmeddelanden inte kommit fram via massförsändelse. De egna lokalbokningarna kan kontrolleras i TIMMI, säger Lehtonen.

Vuxnas hobbyverksamhet har paus fram till 28.2.

När det gäller hobbyverksamhet betonar coronasamordningsgruppen vidare att det rekommenderas att gruppfritidsverksamheten för över 20-åringar som äger rum inomhus ska avbrytas. Därför har alla motions- och idrottsträningar för över 20-åringar inhiberats vad gäller kvälls- och veckoslutsanvändning i de idrottslokaler som Vasa stad förvaltar. Dessutom har Vasa medborgarinstitut Almas gruppundervisning paus eller genomförs som distansundervisning. Rekommendationen är i kraft fram till 28.2.2021, och gruppen bedömer situationen på nytt innan tidsperioden tar slut.

Nyckelord

Kontakter

Mika Lehtonen
Idrottschef
040 718 7034
mika.lehtonen@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum