Suomen Lontoon instituutti

BELOW ZERO -taidepalkinnon hakuaikaa jatkettu

Jaa

Palkinnon avoin haku on alkanut 1. kesäkuuta ja päättyy aikaisemmasta tiedosta poiketen 4. syyskuuta 2017 Suomen aikaa kello 02 yöllä.

Beaconsfield Gallery
Beaconsfield Gallery

Palkinnon mahdollistaa lontoolainen Beaconsfield Gallery yhdessä nimettömän lahjoittajan kanssa. Palkinto tarjoaa taiteilijaresidenssin, mentorointia sekä taidenäyttelyn Beaconsfield-galleriaan keväällä 2018. BELOW ZERO -palkinto vahvistaa Suomen ja Iso-Britannian taidekenttien yhteistyötä sekä luo uudenlaisia mahdollisuuksia taiteilijoiden kansainvälistymiseen.

Palkinto on avoin ulkomailla asuville suomalaisille taiteilijoille ja kaikille Suomessa työskenteleville ammattitaiteilijoille. Valitsijaraati keskittyy erityisesti taiteilijoihin, joille ei ole aiemmin myönnetty palkintoja (pois lukien stipendit tai opintoihin liittyvät apurahat) ja jotka selkeästi hyötyisivät merkittävästä toimeksiannosta Britanniassa. 

Taiteilijaresidenssi ja näyttely toteutetaan tammi-maaliskuussa 2018. Palkittu taiteilija kutsutaan työskentelemään Beaconsfieldin residenssiin. Taiteilijoita kannustetaan yhteistyöhön ja taiteelliseen vuoropuheluun Beaconsfieldin persoonallisen galleriatilan kanssa. Kauden 2017-18 teema on Harmony and Dissonance ja palkinnon yhteydessä julkaistaan myös katalogi.

“Tämä palkinto on ainutlaatuinen tilaisuus suomalaisille taiteilijoille kansainvälistää työskentelyään ja saada uralleen tukea tunnetulta, brittiläiseltä taideorganisaatiolta", sanoo Pauliina Ståhlberg, Suomen Lontoon instituutin johtaja.

Raati koostuu Suomen Lontoon instituutin ja Beaconsfieldin edustajista sekä lahjoittajasta. Kuraattori ja kirjailija Mika Hannula on kutsuttu mukaan kauden 2017-18 raatiin.

Hakuportaali verkossa: https://beaconsfieldeducationalcharity.submittable.com/submit

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Pauliina Ståhlberg, Suomen Lontoon instituutin johtaja, pauliina.stahlberg@fininst.uk

Kuvat

Beaconsfield Gallery
Beaconsfield Gallery
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Lontoon instituutti
Suomen Lontoon instituutti
Unit 1, 3 York Way
N1C 4AE London

(+44) 020 3764 5090http://www.fininst.uk/

Suomen Lontoon instituutti on Lontoossa sijaitseva yksityinen, voittoa tavoittelematon säätiö. Tehtävämme on tunnistaa yhteiskunnan uudistamiseen vaikuttavia tekijöitä Suomessa, Isossa-Britanniassa ja Irlannissa sekä tukea myönteistä yhteiskunnallista muutosta. Rohkaisemme poikkitieteellistä ja rajoja rikkovaa yhteistyötä luomalla uusia verkostoja ja kumppanuuksia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Lontoon instituutti

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme