Vaasan kaupunki - Vasa stad

Beslut om huruvida de öppna daghemmen får fortsätta fattas under våren

Dela

Nämnden för fostran och undervisning behandlade vid sitt sammanträde 10.3 situationen för Vasa stads öppna daghem. Hos stadsstyrelsen anhåller man nu om tilläggsanslag för att upprätthålla de nuvarande tre enheterna, så att man inte blir tvungen att lägga ned någon av dem.

I Vasa finns i nuläget tre öppna daghem: De öppna daghemmen i Gerby och Roparnäs samt Lönneberga öppna daghem i centrum.

- Nämnden beslutade att anhålla om tilläggsanslag av stadsstyrelsen så att vi kan hålla alla tre öppna daghem i funktion, säger direktören för småbarnspedagogiken Anne Savola-Vaaraniemi.

Verksamheten i Gerby och Roparnäs håller paus på grund av brist på personal

Vasa stadsfullmäktige beviljade vid sitt budgetsammanträde i fjol småbarnspedagogiken anslag för upprätthållande av verksamheten vid endast två öppna daghem under år 2021, dvs. 151 121 euro.

Fullmäktige önskade emellertid att verksamheten vid de tre nuvarande öppna daghemmen kunde fortgå i inskränkt form.

-Det har varit svårt att inskränka verksamheten på grund av personalsituationen och problem med rekryteringen inom småbarnspedagogiken. Det är brist på behörig personal inom småbarnspedagogiken på riksnivå och följaktligen också i Vasa, säger Savola-Vaaraniemi.

Verksamheten vid de öppna daghemmen i Gerby och Roparnäs har varit på paus sedan 1.2 på grund av personalbrist. Rekrytering har pågått sedan slutet av januari.

-Vi hoppas att vi kan fortgå med verksamheten med ny personal i augusti, då restriktionerna på grund av coronaviruset förhoppningsvis inte längre begränsar familjernas möjligheter att samlas kring verksamheten vid de öppna daghemmen, säger Savola-Vaaraniemi.

Kontakter

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum