Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Betania-taloon suunnitellaan päiväkotia

Jaa
Punavuoressa sijaitsevaan Betania-taloon (Perämiehenkatu 13) suunnitellaan perusparannusta ja rakennuksen muuttamista kokonaan päiväkodiksi. Muutos liittyy varhaiskasvatuksen kasvaneeseen tilantarpeeseen alueella.
Kuva: Betania-talo Perämiehenkadun puolelta. Helsingin kaupunki.
Kuva: Betania-talo Perämiehenkadun puolelta. Helsingin kaupunki.

Tällä hetkellä Betania-talon tiloja käyttävät päiväkoti Meripirtti, taiteilijaseura sekä teatteriyhdistys Universum. Talossa on aiemmin järjestetty myös asukastalotoimintaa, jonka jatkaminen Betaniassa on mahdollista rakennustöiden alkamiseen asti.

Tavoitteena rakennustöiden aloittaminen vuonna 2024

Perusparannuksessa varhaiskasvatuksen oppijoille ja henkilökunnalle kunnostetaan turvalliset, terveelliset ja toimivat päiväkotitilat.

Talon kuntoa on tutkittu ja kunnostusta vaativat rakennusosat, muun muassa julkisivut, ikkunat ja ovet kunnostetaan rakennuksen arvot huomioiden. Talossa myös uudistetaan muun muassa tilaratkaisuja, saniteettitiloja ja talotekniikkaa.

Korjaushankkeelle laaditaan hankesuunnitelmaa, joka valmistuu arviolta huhtikuussa 2023. Hankkeen toteuttamista käsitellään kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaostossa, ja sen toteuttamisesta päättää Helsingin kaupunginhallitus.

Alustavan arvion mukaan rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan kesällä 2024. Varhaiskasvatuksen toiminnan olisi tällä aikataululla mahdollista käynnistyä korjatuissa tiloissa elokuussa 2026.

Betania-talon on suunnitellut Helsingin kaupunkilähetykselle arkkitehti Karl August Wrede. Talon valmistuttua vuonna 1904 siellä oli muun muassa lastenseimi ja lastentarha sekä asutolatoimintaa ja kansankeittiö. Korjausten ja muutostöiden pääsuunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto JKMM Oy.

Talo suljetaan korjausten ajaksi − päiväkodille väistötilat Eiranrantaan

Päiväkoti Meripirtin Betanian-toimipisteen toiminta siirretään rakennustöiden ajaksi väistötilaan arviolta kesällä 2024. Väistötilaksi on suunniteltu merellistä Eiranrannan paviljonkia (Eiranranta 1).

Asukastalotyön toimintaa Betaniassa voidaan järjestää ennen rakennuksen perusparannuksen aloitusta tämänhetkisen tiedon mukaan kesään 2024 saakka. Asukastalotoiminnalle etsitään korvaavia tiloja sinä aikana.

Helsingin kaupunki tiedottaa asukastalotoiminnan käynnistämisestä Betaniassa erikseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Perusparannuksen hankesuunnittelu
projektipäällikkö Marjut Ratapuro
p. 040 581 2418, marjut.rantapuro@hel.fi

Kuvat

Kuva: Betania-talo Perämiehenkadun puolelta. Helsingin kaupunki.
Kuva: Betania-talo Perämiehenkadun puolelta. Helsingin kaupunki.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 30.3.202330.3.2023 18:55:11 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 30.3.2023 >> Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti, kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 13.4.2023 kello 16.15. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://paatokset.hel.fi/fi/paattajat/kaupunkiymparistolautakunnan-ymparisto-ja-lupajaosto

Central Railway Station’s accessible entrance to the railway yard underpass closed after Easter30.3.2023 16:25:04 EEST | Press release

The entrance ramp from Kaisaniemen Puistokuja to the railway yard underpass will be closed in the week starting from 10 April due to the construction of the Kaisantunneli tunnel. Accessible passage to trains arriving from the east and leaving the trains towards the east requires going around the platform area. The underpass can be accessed using the stairs next to platform 4.

Eteläsataman itäosaan suunnitellaan uudistuksia – merellinen puistokatu vahvistaa kävelykeskustaa30.3.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki laatii Eteläsataman itäosan alueelle suunnitteluperiaatteet, joilla ohjataan alueen maankäytön kehittämistä tulevina vuosina. Tavoitteena on luoda Katajanokalle uutta, keskustan merellisyyttä ja elämyksellisyyttä vahvistavaa kaupunkitilaa laajentamalla kävelykeskustaa Eteläsataman itäosan ranta-alueelle. Suunnitteluun voi osallistua kommentoimalla aihetta verkkotilaisuudessa ja Kerrokantasi-verkkokyselyssä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme