Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialaHelsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

KORRIGERAT DATUM///Biblioteken i Sockenbacka och Svedängen moderniseras

Dela

I höst förnyas två av närbiblioteken i Helsingfors stadsbibliotek. Sockenbacka bibliotek stängs 30.9.2019 pga. renovering och Svedängens bibliotek stängs 7.10.2019 av samma anledning. Under renoveringen förnyas bibliotekens inredning och lokalerna moderniseras.

Biblioteken i Sockenbacka och Svedängen renoveras under hösten 2019.
Biblioteken i Sockenbacka och Svedängen renoveras under hösten 2019.

Moderniseringen har planerats i samarbete med besökare och personal. Sockenbacka bibliotek öppnas på nytt måndag 18.11.2019 och Svedängens bibliotek öppnas måndagen 25.11.2019.

”Då vi förnyar lokalerna i biblioteken i Sockenbacka och Svedängen vill vi skapa bättre bibliotek, men också lokaler som lockar invånarna att trivas, göra saker tillsammans, bli delaktiga och att inspireras. Biblioteket är ett rum för kultur och fritid, det ska i Sockenbacka t.ex. betjäna dem som använder den närliggande idrottsplanen eller i Svedängen inspirera till möten och evenemang”, säger Saara Ihamäki, chef för de regionala bibliotekstjänsterna i Helsingfors stadsbibliotek.

Både Sockenbacka och Svedängens bibliotek är på sina områden de enda offentliga rummen som är öppna för alla. Stadsdelsbiblioteket är en del av vardagen för invånarna som älskar denna närservice. Det stärker trivseln och välbefinnandet genom att erbjuda ett kostnadsfritt och tryggt offentligt rum. Stadsdelarna blir allt mera lockande i takt med sina bibliotek.

Under renoveringstiden har materialet både i Sockenbacka och Svedängens bibliotek förlängda utlåningstider. Materialet kan returneras till vilket Helmet-bibliotek som helst i Helsingfors, Esbo, Grankulla och Vanda. Observera att reserverade böcker har lånetid enligt det sändande biblioteket, så det lönar sig att kontrollera förfallodagen på lånekvittot eller på nätet t.ex. via appen Taskukirjasto.

Vi rekommenderar att du redan nu byter hämtbibliotek för dina reservationer. De närmaste biblioteken i Sockenbacka finns i Norra Haga, Gamlas och Malmgård, medan de närmaste biblioteken i Svedängen finns i Månsas, Åggelby och Bocksbacka. Alla kontaktuppgifter finns på https://www.helmet.fi/sv-FI/Bibliotek_och_tjanster

Tilläggsinformation fås av:

Helsingfors stadsbibliotek
Chef för de regionala bibliotekstjänsterna
Saara Ihamäki, 050 342 1232, saara.ihamaki@hel.fi

Helsingfors stadsbibliotek
Chef för Svedängens bibliotek
Sari Jovero, 050 402 5818, sari.jovero@hel.fi

Helsingfors stadsbibliotek
Chef för Sockenbacka bibliotek
Helena Ohene Menu, 040 334 9625, helena.ohenemenu@hel.fi

Helsingfors stad / Kultur och fritid / Kommunikation och marknadsföring
Kommunikationssakkunnig
Marjo Haatainen, 050 382 8150, marjo.haatainen@hel.fi

Nyckelord

Bilder

Biblioteken i Sockenbacka och Svedängen renoveras under hösten 2019.
Biblioteken i Sockenbacka och Svedängen renoveras under hösten 2019.
Ladda ned bild
Sockenbacka bibliotek. Foto: Helsingfors stadsbibliotek
Sockenbacka bibliotek. Foto: Helsingfors stadsbibliotek
Ladda ned bild
Svedängens bibliotek. Foto: Helsingfors stadsbibliotek.
Svedängens bibliotek. Foto: Helsingfors stadsbibliotek.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsingfors är en spännande och tilltalande stad med ett rikt utbud av aktiviteter och möjligheter till deltagande. Årligen förser kultur- och fritidssektorn stadens invånare och turister med över 20 miljoner upplevelser – konst, evenemang, kurser, fritidsaktiviteter, lokaler, friluftsområden och idrottstjänster samt stöd för kulturlivet och medborgarverksamheten.

Kultur- och fritidssektorn består av fem servicehelheter: bibliotek, kultur, idrott, ungdom och förvaltning. Sektorns 1800 anställda upprätthåller och bidrar till helsingforsarnas möjligheter till ett gott liv och ett aktivt medborgarskap. I Helsingfors är det enkelt och lockande att ge sig ut. Varenda dag.

Följ Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum