Biojalostuksen lahjoitusprofessuuri Oulun yliopistoon

Jaa

Oulun yliopiston teknilliseen tiedekuntaan perustetaan modernin biojalostamon mittauksiin keskittyvä professuuri ja alan tutkimusryhmä 1.9.2018 alkaen.

Uusi professuuri ja tutkimusryhmä täydentävät Oulun yliopiston tutkimuksen strategista fokusaluetta Kestävyyttä luovat materiaalit ja järjestelmät. Professuurin pääalana ovat biotalouden tuotantoprosesseihin liittyvät on-line -mittaukset erityisesti puupohjaisten materiaalien valmistuksessa.

Professuuri ja alan tutkimusryhmä sijoittuvat ensisijaisesti Kajaanin yliopistokeskukseen, mutta opetusta ja tutkimusta tapahtuu myös Oulun pääkampuksella. Uutta ryhmää tukevat yliopiston fokusalueen muut biotalouteen ja materiaalitutkimukseen, ympäristöön ja kestävään tuotantoon sekä automaatioon keskittyvät yritykset ja tutkimusryhmät sekä Kajaanin yliopistokeskuksen toiminnot.

Uuden professuurin ja tutkimusryhmän rahoittajia ovat Kainuun liitto, Kajaanin kaupunki, Valmet Automation Oy ja St1 Renewable Energy Oy. Lisäksi Oulun yliopisto ja teknillinen tiedekunta osoittavat strategista rahoitusta hankkeeseen. Luonnonvarakeskus panostaa myös alan tutkimustoimintaan Oulussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Dekaani Riitta Keiski, Oulun yliopiston teknillinen tiedekunta, puh. 0294 48 2348
Professori Kauko Leiviskä Oulun yliopiston teknillinen tiedekunta, puh. 040 5547 572

sähköpostit: etunimi.sukunimi@oulu.fi

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Oulun yliopisto vahvistaa merkittävästi arktista tutkimustaan – haussa viisi huippututkijaa15.1.2019 07:30Tiedote

Pohjoisiin arktisiin alueisiin liittyvät globaalimuutokset koetaan nyt erittäin ajankohtaisiksi maailman eri maissa. Oulun yliopisto haluaa vastata arktisia alueita koskeviin haasteisiin vahvistamalla merkittävästi niihin liittyvää tutkimusta. Parhaillaan haetaan maailmanlaajuisella haulla viittä uutta jo ansioitunutta tai lupaavaa tutkijaa uuteen Oulun yliopiston Arctic Interactions (ArcI) -tutkimusohjelmaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme