Biojalostuksen lahjoitusprofessuuri Oulun yliopistoon

Jaa

Oulun yliopiston teknilliseen tiedekuntaan perustetaan modernin biojalostamon mittauksiin keskittyvä professuuri ja alan tutkimusryhmä 1.9.2018 alkaen.

Uusi professuuri ja tutkimusryhmä täydentävät Oulun yliopiston tutkimuksen strategista fokusaluetta Kestävyyttä luovat materiaalit ja järjestelmät. Professuurin pääalana ovat biotalouden tuotantoprosesseihin liittyvät on-line -mittaukset erityisesti puupohjaisten materiaalien valmistuksessa.

Professuuri ja alan tutkimusryhmä sijoittuvat ensisijaisesti Kajaanin yliopistokeskukseen, mutta opetusta ja tutkimusta tapahtuu myös Oulun pääkampuksella. Uutta ryhmää tukevat yliopiston fokusalueen muut biotalouteen ja materiaalitutkimukseen, ympäristöön ja kestävään tuotantoon sekä automaatioon keskittyvät yritykset ja tutkimusryhmät sekä Kajaanin yliopistokeskuksen toiminnot.

Uuden professuurin ja tutkimusryhmän rahoittajia ovat Kainuun liitto, Kajaanin kaupunki, Valmet Automation Oy ja St1 Renewable Energy Oy. Lisäksi Oulun yliopisto ja teknillinen tiedekunta osoittavat strategista rahoitusta hankkeeseen. Luonnonvarakeskus panostaa myös alan tutkimustoimintaan Oulussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Dekaani Riitta Keiski, Oulun yliopiston teknillinen tiedekunta, puh. 0294 48 2348
Professori Kauko Leiviskä Oulun yliopiston teknillinen tiedekunta, puh. 040 5547 572

sähköpostit: etunimi.sukunimi@oulu.fi

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

SECREDAS-hanke kehittää varmoja ja turvallisia automaattisia järjestelmiä25.6.2018 09:37Tiedote

Uudessa laajassa eurooppalaisessa SECREDAS-hankkeessa rakennetaan referenssiarkkitehtuuria varmoille ja turvallisille automaattisille järjestelmille. Hankkeessa keskitytään autoteollisuuteen, raideliikenteeseen ja yksilölliseen terveydenhoitoon. Niissä kaikissa edellytetään korkeaa toimintavarmuutta ja turvallisuutta, ja niihin kuuluvia teknologioita ovat muun muassa tutkajärjestelmät sekä ajoneuvon ja infrastruktuurin väliset ja ajoneuvojen sisäiset verkot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme