DS Smith

Black Friday lisää pakkausten määrää logistiikassa – kaikki eivät kestä ehjänä perille

Jaa
Yli 1.3 miljardin euron arvoisesti Black Friday -kampanjoinnin aikana toimitettavia tuotteita vahingoittuu Euroopassa matkallaan tilaajalleen selviää pakkausvalmistaja DS Smithin teettämästä Euroopan laajuisesta tutkimuksesta.

Noin neljä kymmenestä (44%) eurooppalaisesta1 hyödyntää Black Friday ja Cyber Monday -kampanjoiden tarjoamia alennuksia, ja noin joka viides (23%) arvioi, että  jopa 3 tilaamaansa tuotetta vahingoittuu matkallaan. Yhteisarvoltaan näiden tuotteiden on laskettu olevan jopa 1,36 miljardia euroa1,2.

Tuotteiden vahingoittuminen aiheuttaa turhautumista kuluttajissa, joista jopa 66% kertoo vastaanottaneensa verkkokaupasta tilattuja tuotteita vahingoittuneena.

Keskimäärin eurooppalainen verkkokauppatilaaja1 palauttaa vahingoittuneen tuotteen, jos se on arvoltaan vähintään 26 euroa. Se tarkoittaa puolestaan, että vahingoittuneita tuotteita jää koteihin tai kulkeutuu jätepisteisiin. Tuotepalautus merkitsee lisääntyvän logistiikan ohella brändien ja kauppiaiden tulojen menetystä, sillä 57 % ostajista ottaa palautettavan tuotteen tilalle mieluummin rahallisen hyvityksen, kun taas 33 % pyytää tuotteen vaihtoa. Jopa 40 % kuluttajista epäröi tilata uudelleen samasta yrityksestä, josta he ovat aiemmin vastaanottaneet vahingoittuneita tuotteita.

Ari Viinikkala, toimitusjohtaja, DS Smith Suomi: “Tutkimustulos kertoo selkeästi, miten tärkeää kuluttajalle on, että pakkaus on oikeanlainen ja kestää verkkokaupan logistiikassa. Eikä pidä unohtaa, millainen taloudellinen merkitys sillä on kauppiaalle. Kun pakkaus on suunniteltu oikein, se suojaa tuotetta myös silloin, kun tuote päätetään palauttaa kauppiaalle syystä tai toisesta. Tämä osaltaan vähentää hävikkiä, sillä se mahdollistaa tuotteen uudelleen myymisen. Tuotepalautusten vähentäminen vaikuttaa paitsi yrityksen talouteen myös siihen hiilijalanjälkeen, mitä tuote aiheuttaa.”

DS Smith kehottaa kaikkia verkkokauppiaita kiinnittämään huomioita, että heidän käyttämänsä verkkokauppapakkaus soveltuu tarpeeseen, suojaa tuotetta ja tuottaa lisäarvoa siihen pakatulle tuotteelle samalla huomioiden kuluttajien vahvat viestit kestävästä kehityksestä.

Lähteet:

  1. OnePoll -tutkimus tehty 8 000 eurooppalaiselle aikuiselle marraskuussa 2021 (2000 vastaajaa Isossa-Britanniassa, 2000 Saksassa, 1000 Ranskassa, 1000 Italiassa, 1000 Espanjassa ja 1000 Puolassa).
  2. Perustuu OnePoll -tutkimuksessa saatuihin vastauksiin vahingoittuneiden tuotteiden määrästä ja tilattavien tuotteiden arvosta kerrottuna 18 vuotta täyttäneiden eurooppalaisten määrällä, jotka tutkimuksen mukaan tekevät verkkokauppaostoksia Black Friday -jakson aikana.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

DS Smith
DS Smith
PL 426
33101 Tampere

010 245 2111http://www.dssmith.com/fi

DS Smith on maailmanlaajuisesti toimiva, johtava kestävän kehityksen mukaisten aaltopahvista valmistettavien pakkausten suunnittelija ja valmistaja, tukenaan kierrätys- ja paperinvalmistustoiminnot. Yrityksen pääkonttori on Lontoossa, se on FTSE 100 -listattu ja toimii yli 30 maassa työllistäen noin 30 000 ammattilaista. Yritys on merkittävä tekijä verkkokaupan, kuluttajatuotteiden, vähittäiskaupan ja teollisuuden toimitusketjuissa. Sen olemassaolon tarkoitus kiteytyy lauseeseen ‘Redefining Packaging for a Changing World’ ja Now and Next -nimisellä kestävän kehityksen strategiallaan se on sitoutunut johtamaan muutosta kohti kiertotalouden mukaista toimintaa tuottaen ratkaisuja, joiden avulla voidaan vähentää kertakäyttöistä muovia, pienentää toimitusketjujen hiilidioksidipäästöjä ja parantaa kierrätystä. DS Smith on Ellen MacArthur -säätiön strateginen kumppani. DS Smithin juuret ovat vuodessa 1940, jolloin Smithin perhe perusti yrityksen. Suomessa juuret ulottuvat jo vuoteen 1911 Tampereella perustettuun Suomen ensimmäiseen aaltopahvia valmistavaan tehtaaseen. DS Smithillä on tehtaat kuudella paikkakunnalla Suomessa (Tampere, Nummela, Pirkkala, Akaa, Kuopio ja Ii).

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DS Smith

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat kierrätyksen edistämiseksi20.2.2023 07:43:00 EET | Tiedote

DS Smith, Euroopan johtava aaltopahvipakkausten valmistaja, on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia, joista yksi tavoitteista on edistää kiertotaloutta ja houkutella mukaan 5 miljoonaa ihmistä vuoteen 2030 mennessä.

Uusia työpaikkoja Pirkanmaalle – DS Smith avaa uuden pakkaustehtaan Pirkkalaan23.1.2023 07:32:00 EET | Tiedote

DS Smith, Euroopan johtava aaltopahvipakkausten valmistaja, vahvistaa tuotannollista tekemistään Pirkanmaalla avaamalla uuden tehtaan ja palkkaa siihen uutta henkilökuntaa. Uusi Logicentersiltä vuokrattava kiinteistö huomioi kestävän kehityksen, työturvallisuuden ja mahdollistaa kasvun. Alkuvaiheessa työllisyysvaikutus on noin 10 henkilöä. Toiminnan vakiintumisen myötä on mahdollisuus kasvattaa henkilömäärää.

Suomalainen pakkaus palkittu globaalissa pakkaussuunnittelukilpailussa10.1.2023 06:45:00 EET | Tiedote

Globaali pakkaussuunnittelun parhaimmistoa arvioiva kilpailu, WorldStar, on julkaissut vuoden 2023 palkittavat ratkaisut. Palkittujen joukossa on DS Smithin nummelalaisen suunnittelijan Marianne Puistoniemen Temal Oy:n emaloiduille pesualtaille suunnittelema pakkaus. Pakkaus valmistetaan kokonaan kierrätettävästä aaltopahvista, eikä muovia (EPS) tarvita enää lainkaan. Pakkaus palkittiin jo syksyllä 2022 pohjoismaisessa ScanStar -pakkaussuunnittelukilpailussa ja kyseessä on DS Smithin Suomen suunnittelijoille jo neljäs palkinto viiden vuoden sisään globaalissa kilpailussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme