S-Pankki

Black Friday moninkertaistaa suomalaisten korttiostot

Jaa

Suomalaisten innostus alennusmyynteihin näkyy Black Fridayn suosiossa: vuoden 2018 mustana perjantaina S-Pankin luottokorttien käyttö tuplaantui. Huonekaluihin ja kodinkoneisiin käytettiin rahaa jopa seitsemän kertaa niin paljon kuin normaalina perjantaina.

S-Etukortti Visalla maksaminen verkossa on turvallista
S-Etukortti Visalla maksaminen verkossa on turvallista

Black Friday on tullut rytinällä Suomeen viime vuosien aikana ja yhä useampi hyödyntää tarjouksia joko itselle tai joululahjahankintoihin.

”Joululahjaostoksia tehdään vuosi vuodelta aikaisemmin, monet aloittavat jo loka-marraskuussa. Yhä useampi myös hyödyntää verkkokauppojen laajemmat valikoimat tekemällä joululahjaostoksia verkossa”, kertoo S-Pankin korttien tuoteryhmäpäällikkö Marketta Lundell.

Black Friday näkyy S-Pankin korttien käytössä selvästi. S-Etukortti Visojen credit- eli luottopuolella maksettiin 23.11.2018 eli viime vuoden Black Fridayna 87 prosenttia enemmän kuin muina vuoden 2018 perjantaipäivinä.

Suurin ero normiperjantaihin oli tuoteryhmässä huonekalut ja kodinkoneet: Black Fridayn myynti oli yli seitsemän kertaa (702 %) niin paljon kuin vuoden muina perjantai-päivinä. Lasten vaatteita ja leluja ostettiin 5,5 niin paljon (557 %); tietokoneita, kameroita ja puhelimia 4,5 kertaa niin paljon (464 %) ja vaatteita yli kolme kertaa niin paljon (304 %).

”Vaikuttaa siltä, että joulua edeltäviä alennusmyyntejä osataan jo odottaa, ja niihin keskitetään sellaisia isojakin ostoksia, jotka ovat hankintalistalla muutenkin”, Lundell sanoo.

Marketta Lundell uskoo, että Black Friday -ostokset jatkavat kasvuaan tänäkin vuonna. Myynti näyttäisi Lundellin mukaan tosin laajentuvan, sillä jo viime vuonna monet liikkeet pitivät alennusmyyntejä koko viikon.

”On myös mielenkiintoista nähdä, miten Cyber Monday ja tänä vuonna edellisvuosia näkyvämmät Singles’ Dayn tarjoukset tulevat vaikuttamaan korttimaksuihin. Viime vuonna ne eivät vielä nousseet erityisesti esiin.”

Black Fridayn tarjouksia mainostavat niin verkkokaupat kuin kivijalkaliikkeet, mutta luottokortin käyttö lisääntyy erityisen paljon verkko-ostoksissa.

”Verkkokaupassa kannattaa maksaa aina luotolla. Silloin voi saada rahansa takaisin, jos esimerkiksi tilattua tuotetta ei toimiteta ollenkaan tai se tulee perille viallisena. Toki luotolla maksaessa voi myös saada joustoa maksuaikatauluun”, Lundell muistuttaa.

 

Tiedot perustuvat S-Etukortti Visoilla tehtyihin credit-maksuihin vuonna 2018. S-Pankin asiakkailla on käytössään 2,3 miljoonaa S-Etukortti Visaa. Tuoteryhmät on koostettu korttitapahtumien MCC-toimialakoodien (Merchant Category Code) perusteella.

Lisätietoja
Marketta Lundell, korttien tuoteryhmäpäällikkö, S-Pankki, p. 040 505 8858, marketta.lundell@s-pankki.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

S-Etukortti Visalla maksaminen verkossa on turvallista
S-Etukortti Visalla maksaminen verkossa on turvallista
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

S-Pankki
S-Pankki
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

010 768 011http://www.s-pankki.fi

S-Pankki on suomalainen pankki, joka haluaa mahdollistaa vähän rahakkaamman huomisen jokaiselle lompakon paksuudesta riippumatta. Meillä asiantuntemus tarkoittaa sekä talouden että ihmisen ymmärtämistä: osana S-ryhmää tunnemme 3,1 miljoonan asiakkaamme arjen. Uudistamme pankkialaa tarjoamalla ylivoimaista helppoutta ja hyötyä pankin ja kaupan palveluita yhdistämällä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta S-Pankki

S-Pankin Rahastopörssi: Koronakevät yllätti – huolista huolimatta uusia säästäjiä virtasi yhdistelmärahastoihin27.7.2020 09:00:00 EESTTiedote

Koronavuoristorata on heilutellut rahoitusmarkkinoita tänä vuonna. Yhä useampi säästäjä on nähnyt markkinalaskun mahdollisuutena lähteä mukaan kartuttamaan tuottoja, sillä vuoden toisella neljänneksellä yhdistelmärahastoihin tuli uusia osuudenomistajia toiseksi eniten viiteen vuoteen. Ainekset rahastojen suosion jatkolle ovat kasassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme