BlackRock

BlackRockilta uusi Kiinan A-osakkeisiin sijoittava rahasto

Jaa

BlackRock on tuonut markkinoille uuden rahaston: BlackRock Global Funds (BGF) China A-Share Opportunities Fund. Rahasto on perustettu niitä sijoittajia varten, jotka hakevat kasvua, alfaa ja hajautusta kiinalaisten A-osakkeiden markkinoilla.

Rahasto on likvidi ja se on tyypiltään Systematic Active Equity (SAE) UCITS -rahasto, joka tavoittelee tasaista alfaa vuositasolla. Rahasto ostaa arvopapereita vain pitkäksi (long only). Rahastostrategia perustuu yhdistelmään perinteistä kvantitatiivista analyysiä ja uutta innovatiivista big datan ja koneoppimisen tuottamaa tietoa. Näitä työkaluja käytetään noin 300 yhtiön löytämiseksi niiden 1300 yhtiön joukosta, jotka noteerataan Shanghain, Shenzhenin ja Hongkongin pörssien Stock Connect -ohjelmassa1.    

Rahastoa hallinnoi BlackRockin SAE-tiimi San Franciscossa, ja kaupat toteutetaan Hongkongin pörssissä. SAE-tiimiin kuuluu yli 80 sijoitusammattilaista, kuten analyytikoita, salkunhoitajia ja sijoitusstrategeja. Salkunhoitotiimiä johtaa Jeff Shen apunaan Rui Zhao.

Tohtori Jeff Shen, BGF China A-Share Opportunities -rahaston toinen salkunhoitaja sanoo:

“Olemme soveltaneet systemaattisia sijoitusmetodeja osakemarkkinoille yli kolmenkymmen vuoden ajan. Viime aikoina olemme tutkineet ja soveltaneet malleihimme uusia metodeja: big dataa, koneoppimista ja tekoälyä. Mielestämme näillä tiedoilla on erityistä merkitystä Kiinan kaltaisilla markkinoilla, jotka ovat suuria ja monitahoisia ja joilta on saatavissa paljon tietoa. Rahasto on ollut institutionaalisten sijoittajien saatavissa jo viiden vuoden ajan. Nyt myös yksityissijoittajat voivat sijoittaa tähän rahastoon, joka noteerataan päivittäin.

Michael Gruener, BlackRockin yksityissijoittamisen EMEA-alueen johtaja sanoo:

“Kiinan osakemarkkinat kuuluvat maailman suurimpien osakemarkkinoiden joukkoon, mutta omistusrajoitusten vuoksi ulkomaisilla sijoittajilla on tähän asti ollut hyvin vähän sijoituksia kiinalaisiin osakkeisiin. Hiljattain perustetun Stock Connect -ohjelman avulla sijoittajat voivat nyt sijoittaa näille aiemmin hyödyntämättömille markkinoille.”

1 Shanghai-Hong Kong-Shenzhen Stock Connect -ohjelma on rajat ylittävä kanava, joka yhdistää Shanghain, Shenzhenin ja Hongkongin pörssit kaupankäynnille. http://www.hkex.com.hk/eng/market/sec_tradinfra/chinaconnect/Do cuments/Investor_Book_En.pdf

 

Alkuperäinen lehdistötiedote kokonaisuudessaan alla. Mikäli käännöksessä on eroja alkuperäiseen tiedotteeseen, alkuperäinen tiedote pätee.

Lisätietoja:

Anna-Mari Tiilikainen, Viestintätoimisto Cocomms
+358 50 558 0888
anna-mari.tiilikainen (at) cocomms.com

BlackRock BlackRock auttaa sijoittajia rakentamaan taloudellisesta tulevaisuuttaan. Asiakkaidemme varainhoitajana tarjoamme heille sijoitus- ja teknologiaratkaisuja, joita he tarvitsevat tehdessään suunnitelmia tavoitteidensa saavuttamiseksi. BlackRock hallinnoi asiakkaidensa puolesta maailmanlaajuisesti 5 977 miljardin dollarin varoja (30.9.2017). Lisätietoja: www.blackrock.com | Twitter: @blackrock | blogi: www.blackrockblog.com | LinkedIn: www.linkedin.com/company/blackrock


 
 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Viestintätoimisto Cocomms
Anna-Mari Tiilikainen, puh. 050 558 0888, anna-mari.tiilikainen(at)cocomms.com

Tietoja julkaisijasta

 

BlackRock
BlackRock auttaa sijoittajia rakentamaan taloudellisesta tulevaisuuttaan. Asiakkaidemme varainhoitajana tarjoamme heille sijoitus- ja teknologiaratkaisuja, joita he tarvitsevat tehdessään suunnitelmia tavoitteidensa saavuttamiseksi. BlackRock hallinnoi asiakkaidensa puolesta maailmanlaajuisesti 5 977 miljardin dollarin varoja (30.9.2017). Lisätietoja: www.blackrock.com | Twitter: @blackrock | blogi: www.blackrockblog.com | LinkedIn: www.linkedin.com/company/blackrock

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta BlackRock

BlackRock laajentaa korko-ETF-valikoimaansa uudella globaalisti sijoittavalla joukkolaina-ETF:llä23.11.2017 14:19Tiedote

BlackRockilta on tullut uusi maailmanlaajuisesti sijoittava joukkolaina-ETF, jonka avulla sijoittajat voivat sijoittaa yhteen maailman suosituimmista korkoindekseistä. iShares Global Aggregate Bond UCITS ETF (AGGG) -rahaston avulla sijoittajat voivat hajauttaa sijoituksiaan investointiluokan joukkolainoihin eri valuuttojen, alueiden ja toimialojen kesken. Rahasto on fyysisesti replikoiva, eli se ostaa indeksiin kuuluvia joukkolainoja. Rahaston kulusuhde on 0,10 %.

BlackRock Investment Instituten puolivuotiskatsaus 2017: Rethinking risks and returns12.7.2017 08:37Tiedote

Maailmantalouden kasvu jatkuu. Etenkin euroalueen näkymät ovat parantuneet, deflaatiopelko ja lyhyen aikavälin poliittiset riskit ovat vaimentuneet, ja finanssimarkkinoiden volatiilisuus on lieventynyt. BlackRock uskoo tämän muodostavan hyvän maaperän kohtuullisille tuotoille osakkeiden kaltaisissa riskipitoisissa omaisuuslajeissa. Talouden laajentuminen ja rahapolitiikan normalisoituminen viittaavat joukkolainojen tuoton uuteen nousuun. Katsauksen pääteemat ja -markkinanäkemykset: Teemat Maailmantalous laajenee samaa tahtia eri puolilla maailmaa, mutta hitaammin kuin aiemmissa suhdanteissa. Rakenteellisesti aiempaa hitaampi kasvuvauhti ja alhaisemmat korot merkitsevät sitä, että vertailu entisaikojen lukuihin ei välttämättä ole hyvä ohjeviitta tulevaan. Alhainen volatiliteetti on suotuisan talousympäristön normaali ominaisuus, eikä varoitusmerkki sinällään. Yhdessä nämä tekijät voivat merkitä sitä, että osakkeet ovat halvempia kuin miltä näyttävät − ja sijoittajien riskitaso voi oll

BlackRock laajentaa osinko-ETF-rahastojen valikoimaa10.7.2017 10:18Tiedote

BlackRock tuo valikoimaansa kaksi uutta osinko-ETF-rahastoa, jotka sijoittavat vahvan tulontuottopotentiaalin yhtiöihin. Rahastojen kohdeindekseihin sisällytetään vain yhtiöitä, joiden efektiivinen osinkotuotto on 30 % korkeampi kuin markkinoilla yleensä. Toinen uusista rahastoista sijoittaa kehittyneisiin markkinoihin globaalisti ja toinen Eurooppaan. ”Vaikka Yhdysvaltojen rahapolitiikka on normalisoitumassa, korot näyttävät pysyvän alhaalla menneisiin tasoihin verrattuna sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa. Tällaisessa ympäristössä on järkevää etsiä sijoituskohteita, jotka pyrkivät tasaiseen tulovirtaan”, sanoo Manuela Sperandeo, BlackRockin iShares-erikoistuotteiden myyntijohtaja EMEA-alueella.   Alkuperäinen lehdistötiedote kokonaisuudessaan alla. Mikäli käännöksessä on eroja alkuperäiseen tiedotteeseen, alkuperäinen tiedote pätee. Lisätietoja:Viestintätoimisto Cocomms Maija Joki-Korpela, puh. 044 572 4229, maija.joki-korpela (at) cocomms.com   *** BlackRock expands UCITS dividend

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme