Destia Oy

Blogi: Ollapa insinööri

Jaa

Työntekijöistä rakennusalalla on kova pula. Suhdanne on hyvin otollinen rakennusalalle työllistymiselle ja olenkin välillä koulun penkiltä töihin houkuteltavien opiskelijoiden kanssa keskustellessani kateellisena miettinyt, että ollapa insinööri!

Kesätöiden hakuajat aikaistuvat vuosi vuodelta niin kilpailijoilla kuin meilläkin. Destiassa aloitimme kesätyöhaun joulukuun alussa. Kesätyöpaikkoja on auennut haettavaksi pikkuhiljaa tammikuun puoleen väliin saakka, ja nyt voin sanoa, että aikalailla kaikki kesätyömme ovat auki. Yksittäisiä rekryjä varmasti tulee vielä myöhemmin keväällä, mutta mikäli mielit meille töihin, kannattaa toimia pian!

Destiaan hieman päälle vuosi sitten tullessani yllätyin positiivisesti siitä, miten tärkeä henkilöstöryhmä kesätyöntekijät meille ovat. Kesätyöntekijöitä ei ajatella vakituisten työntekijöiden lomien tuuraajana, vaan todellisina tulevaisuuden ammattilaisina, joihin panostetaan. Destiassa kesätyöt ja harjoittelijaohjelma ovat merkittävin vakituisten työntekijöiden rekrytointiväylä. Harjoittelijataustaisia työntekijöitä seuraammekin erinäisin henkilöstömittarein varmistaaksemme harjoittelijaohjelman tavoitteiden saavuttamisen. Voit olla varma, että kesätyö Destiassa yhdistettynä innokkaaseen asenteeseen avaa sinulle uranäkymät, joista voi monessa muussa yrityksessä vain haaveilla.

Haluamme jatkuvasti osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun kesätöiden merkityksestä. Siksi Destia on jälleen mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, ja olemme sitoutuneet tarjoamaan kesätyöntekijöille vastuullisen kesätyön periaatteiden mukaisia työpaikkoja. Vastuullisuus on meille hyvin tärkeä teema toiminnassa muutenkin. Työmarkkinoiden trendit ja vastuullisen liiketoiminnan merkityksen kasvu huolehtivat siitä, että vastuuttomasti toimivat yritykset häviävät kilpailun parhaista tekijöistä. Isona työnantajana Vastuullinen kesäduuni -kampanjan periaatteet esimerkiksi harjoittelun palkallisuudesta ja kirjallisista työsopimuksista ja -todistuksista ovat meille itsestäänselvyyksiä. Myös yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat tärkeitä arvoja meille. Suomen Rakennusinsinöörien Liiton kesätyökyselyssä teekkarinaisten keskipalkat jäivät selvästi miesten palkoista, mistä huolestuneena varmistimme oman tilanteemme kesätyöntekijöiden toteutuneissa palkoissa. Lopputulos oli hyvin ilahduttava; Destiassa sukupuolten välillä ei ole palkkaeroja.

Työhakemus on kuin rakkauskirje. Törmäsin tähän ajatukseen ensimmäisen kerran rekrytointijärjestelmä TalentAdoren tilaisuudessa, ja on vaikea keksiä kuvaavampaa vertausta sille, miten henkilökohtaisesta asiasta rekrytoinnissa on kyse. Siksi haluamme arvostaa jokaista hakijaa, joka meille hakee. Panostamme hakuprosessiin ja pyrimme siihen, että kaikille hakijoille jäisi prosessista hyvä fiilis. Pyrimme rekrytoinnissa keskittymään olennaiseen ja palvelemaan hakijoitamme.

Sain itse ensimmäisen opiskeluaikojen kesäduunini parin lauseen sähköpostilla. Siispä:

Opiskelija - Hae meille töihin.

Henriikka Hyytiäinen
HRD-asiantuntija, Destia

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Destia Oy
Destia Oy
Neilikkatie 17, PL 206
01301 Vantaa

020 444 11http://www.destia.fi

Destia on Suomen suurin infra-alaan keskittynyt yhtiö, joka suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää liikenneväylien ja ratojen sekä liikenne- ja teollisuusympäristöjen lisäksi kokonaisia elinympäristöjä. Vuonna 2017 yhtiön liikevaihto oli noin MEUR 478. 1 500 tositoimijaamme toteuttavat edistyksellisiä ratkaisuja, jotka edistävät turvallista ja sujuvaa liikkumista, ja tekevät ympäröivästä maailmasta pala palalta toimivampaa. Destia luo toimivampaa Suomea, jotta tulevaisuuden tekijöillä olisi vahva perusta ja väylät avoimina, minne ikinä he haluavatkin mennä. www.destia.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Destia Oy

Maanteiden talvihoitokausi on alkanut – reaaliaikainen tieto ja ennakointi onnistumisen ytimessä3.10.2019 14:50:00 EESTTiedote

Hämärät pakkasaamut käynnistävät maanteiden talvihoitokauden suurimmassa osassa Suomea. Destia hoitaa omilla urakka-alueillaan auraukset, liukkauden torjunnan ja valaistuksen vuorokauden ympäri. Alkavissa urakoissa otetaan nyt käyttöön uusi urakointimalli, uusia digitaalisia ratkaisuja ja tienkäyttäjille avoimet WhatsApp-ryhmät tiedonjakoa varten. Väylän määrittelemät laatuvaatimukset ohjaavat kunnossapitotyötä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme