Messukeskus

Bocuse d’Or -karsinta tuo jännitystä Viini ja Ruoka -messuille

Jaa

Suomen edustaja maailman arvostetuimpaan kokkikilpailuun Bocuse d’Oriin valitaan Viini ja Ruoka -messuilla Helsingin Messukeskuksessa lauantaina 26.10. Mukana on neljä suomalaisen keittiömaailman kovaa nimeä.

Edustuspaikasta kisaavat Mikko Kaukonen Food Camp Finlandista, Erik Mansikka ravintola Kaskiksesta, Bas & Staff Wine Barin Kalle Tanner sekä Tommi Tuominen ravintola Demosta. Voittaja sitoutuu harjoittelemaan Euroopan-karsintoja ja loppukilpailua varten täysipäiväisesti noin vuoden ajan. Euroopan karsinnat pidetään kesäkuussa 2020 Tallinnassa ja loppukilpailut Ranskan Lyonissa tammikuussa 2021.

Suomen Bocuse d’Or -karsinnat ovat Viini ja Ruoka -messujen yleisölle lauantaina. Ensimmäiset annokset kilpailukeittiössä valmistuvat klo 13 lähtien. Suomen Bocuse d’Or Academyn presidenttinä toimii keittiömestari Matti Jämsén

– Bocuse d’Or on maailman arvostetuimpia ja seuratuimpia kokkikilpailuja. Menestyminen siinä merkitsee kunniaa paitsi kokille, myös koko maalle: ruokaosaaminen nousee kerralla koko maailman tietoisuuteen. Suomi on viimeisen kymmenen vuoden aikana kivunnut kärkisijojen tuntumaan, ja meiltä osataan jo odottaa kovaa suoritusta. Kuka tahansa Viini ja Ruoka -tapahtumassa kisaavasta kandidaatista on potentiaalinen Suomen ensimmäiseksi Bocuse d’Or -mitalistiksi, Jämsén kertoo.

Bocuse d’Or -kilpailujen vastuullinen kilpailujärjestäjä Suomessa on Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO-säätiö. Messukeskus on yksi ELO-säätiön kilpailutoiminnan pääyhteistyökumppaneista.

Lisätietoja Bocuse d’Or -kilpailusta:

Bocuse d’Or Academy Finland, President Matti Jämsen, p. 0400 729 099 ja Promotion Manager Mari Cadaut, p. 040 5878053 (myös haastattelupyynnöt)

ELO-säätiö, toimitusjohtaja Bettina Lindfors, p. 040 920 9810

Lisätietoja Viini ja Ruoka -messuista:

Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444 

Viini ja Ruoka on Suomen suurin ruoka- ja viinitapahtuma. Tapahtuman järjestävät Viinilehti Oy ja Messukeskus. Viini ja Ruoka -messujen kanssa samaan aikaan 24.–27.10.2019 Messukeskuksessa järjestetään myös Helsingin Kirjamessut, joiden teemana on tänä vuonna Ranska ja ranskankielinen maailma. 

www.viiniruoka.fi | #viiniruoka2019

Bocuse d’Or on maailman arvostetuin kokkikilpailu, jota on järjestetty vuodesta 1987. Bocuse d’Or -kilpailukaudella 2020-2021 Euroopan osakilpailu pidetään kesäkuussa 2020 Tallinnassa. Loppukilpailu järjestetään tammikuussa 2021 Lyonissa. Suomi on ollut mukana Bocuse d’Or -kilpailussa 14 kertaa. Vastuullinen kilpailujärjestäjä Suomessa on Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO-säätiö.

www.elo-saatio.fi/bocusedor |  www.facebook.com/bocusedorfinland | Instagram @bocusedorfinland | #bocusedorfi  ja #bocusedor

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa tai isännöi vuosittain 50 messutapahtumaa ja tuhat kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta.Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kongressimessut starttaavat Messukeskuksen syksyn18.6.2020 14:44:45 EESTTiedote

Valtioneuvosto linjasi keskiviikkona 17.6. että yli 500 henkilön sisätilatapahtumia voi elokuusta alkaen järjestää, kunhan tapahtumissa huolehditaan hygieniasta, turvaetäisyyksistä ja asiakasmäärien rajaamisesta. Tapaamisrajoitusten johdosta maaliskuulta siirtynyt Kongressimessut päästään siis toteuttamaan suunnitelmien mukaisesti 26.-27.8.2020, messuvieraiden ja näytteilleasettajien riskittömään tapahtumaosallistumiseen vahvasti panostaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme