ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiöELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Bocuse d’Or jälleen Pohjoismaiden juhlaa - Suomi neljäs

Jaa
Suomen Bocuse d’Or –joukkue tuli neljänneksi maailman vaativimmissa kokkikisoissa. Edustaja Ismo Sipeläinen, hänen assistenttinsa Johan Kurkela sekä valmentaja Tommi Tuominen veivät 5 tuntia 35 minuuttia kestävän tulikokeensa päätökseen tyylikkäästi ilman virheitä.
 Ismo Sipeläinen Lyonissa Bocuse d'Or -loppukilpailuissa 2019.
Kuva Kim Öhman
Ismo Sipeläinen Lyonissa Bocuse d'Or -loppukilpailuissa 2019. Kuva Kim Öhman

Yli vuoden tiiviisti harjoitelleen tiimin työ päättyi tänään Lyonin messukeskuksen Paul Bocuse-hallissa neljänteen sijaan. Vaikka tulos ei ole palkintosijatavoitteen mukainen, se on kilpailun korkeaan tasoon nähden hyvä ja jatkaa Suomen tasaista menestystä. Vuoden 2019 Bocuse d’Or -kilpailun voitti Tanska, hopeaa otti Ruotsi ja pronssille tuli Norja.

Rennosti ja varmasti koko kilpailun ajan työskennellyt Suomen joukkue teki virheettömän kisasuorituksen. Valmentaja Tommi Tuomisen mukaan joukkueen kilpailusuoritus oli paras tähän mennessä; joukkueella oli ennen kilpailuja takanaan lähes 20 täyttä 5 tunnin 35 minuutin harjoitusta. 

- Kilpailu meni erittäin hyvin, pysyimme aikataulussa, ja kaikki sujui kuten suunnittelimme. Raaka-aineissa oli hiukan eroja totuttuun, esimerkiksi lihan raaka-aine oli paljon suurempaa ja myös pehmeämpää, kuin millä harjoittelimme. Erot eivät kuitenkaan vaikuttaneet suoritukseen, Ismo Sipeläinen kertoo.

Suomi oli neljäs sekä lihavadista että lautasannoksesta annetuissa pisteissä. Keittiötyöskentelyssä Suomi oli tulostaulun mukaan kolmas.

- Kilpailun taso oli kova, ja vatitehtävässä suoritukset olivat melko tasaisia. Chartreuse oli vaikea monelle joukkueelle ja taso heitteli paljon. Suomen etu oli, että meidän chartreusemme oli tehtävänannon mukainen, moni joukkue oli ottanut riskejä ja erilaiset näkemykset tekivät tuomaroinnista vaikeaa, chartreuse-tehtävää tuomaroinut Matti Jämsén kertoo.

- Olemme tasaisen varmasti koko ajan kärjen tuntumassa. Jonain päivänä pian palkintosijojen lasikatto murtuu, Jämsén uskoo.

Bocuse d’Or-kilpailujen suomalainen kannustusjoukko on kasvanut viimeisten kausien aikana yli satapäiseksi joukoksi, joka matkustaa joukkueen perässä kilpailuista toiseen. Koko joukkue kiittää kaikkia kumppaneitaan ja yleisöä upeasta tuesta matkan varrella ja äänekkäästä kannatuksesta kisahallissa.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt
Bocuse d’Or Academy Finland, Promotion Manager Mari Cadaut, 040 587 8053, mari.cadaut@viestintamakua.fi



ELO Foundation, Executive Director Bettina Lindfors, 0400 460 894, bettina.lindfors@elo-saatio.fi

Kuvat

 Ismo Sipeläinen Lyonissa Bocuse d'Or -loppukilpailuissa 2019.
Kuva Kim Öhman
Ismo Sipeläinen Lyonissa Bocuse d'Or -loppukilpailuissa 2019. Kuva Kim Öhman
Lataa
Ismo Sipeläinen  Lyonissa Bocuse d'Or -loppukilpailuissa 2019.
Kuva Kim Öhman
Ismo Sipeläinen Lyonissa Bocuse d'Or -loppukilpailuissa 2019. Kuva Kim Öhman
Lataa
Johan Kurkela ja Ismo Sipeläinen Lyonissa Bocuse d'Or -loppukilpailuissa 2019.
Kuva Kim Öhman
Johan Kurkela ja Ismo Sipeläinen Lyonissa Bocuse d'Or -loppukilpailuissa 2019. Kuva Kim Öhman
Lataa
Suomen lihavati Lyonissa Bocuse d'Or -loppukilpailuissa 2019. Taustalla Johan Kurkela.
Kuva Kim Öhman
Suomen lihavati Lyonissa Bocuse d'Or -loppukilpailuissa 2019. Taustalla Johan Kurkela. Kuva Kim Öhman
Lataa
Suomen lihavati Lyonissa Bocuse d'Or -loppukilpailuissa 2019.
Kuva Kim Öhman
Suomen lihavati Lyonissa Bocuse d'Or -loppukilpailuissa 2019. Kuva Kim Öhman
Lataa
 Ismo Sipeläinen Lyonissa Bocuse d'Or -loppukilpailuissa 2019.
Kuva Kim Öhman
Ismo Sipeläinen Lyonissa Bocuse d'Or -loppukilpailuissa 2019. Kuva Kim Öhman
Lataa
Johan Kurkela, Ismo Sipeläinen ja Tommi Tuominen Lyonissa Bocuse d'Or -loppukilpailuissa 2019.
Kuva Kim Öhman
Johan Kurkela, Ismo Sipeläinen ja Tommi Tuominen Lyonissa Bocuse d'Or -loppukilpailuissa 2019. Kuva Kim Öhman
Lataa
Johan Kurkela, Ismo Sipeläinen ja Tommi Tuominen Lyonissa Bocuse d'Or -loppukilpailuissa 2019.
Kuva Kim Öhman
Johan Kurkela, Ismo Sipeläinen ja Tommi Tuominen Lyonissa Bocuse d'Or -loppukilpailuissa 2019. Kuva Kim Öhman
Lataa

Tietoja julkaisijasta

ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Pajuniityntie 11
00320 Helsinki

http://www.elo-saatio.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen31.8.2020 09:58:00 EEST | Tiedote

Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EET | Tiedote

Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye