ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiöELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Bocuse d'Or: Matti Jämsén Suomen tiimin johtoon

Jaa
Pekka Terävä jättää Suomen Bocuse d’Or-tiimin presidentin tehtävät yhdeksän vuoden jälkeen. Terävän jalanjäljissä jatkaa Matti Jämsén.

- Kun 2008 aloitimme tämän matkan, ryhdyimme kehittämään Suomen Bocuse d’Or-harjoittelua ja tiimiä ammattimaisemmaksi. Työmme hedelmät näkyvät kasvaneessa kisamenestyksessämme: Suomesta on tullut varteenotettava maa kokkikilpailuissa. Nyt on Matin vuoro ottaa joukkueen ohjat ja kehittää toimintaa eteenpäin. Minun on aika keskittyä yhä enemmän perheeseeni ja omiin yrityksiini, Pekka Terävä kertoo.

Yhdessä Terävän kanssa toimintaa pitkäjänteisesti kehittänyt joukkueen Promotion Manager Liisa Niemi jättää niinikään tehtävänsä myöhemmin valittavalle seuraajalleen.

Bocuse d’Or-kilpailumaailma on Matti Jämsénille tuttu. Hän on osallistunut kilpailuihin kaksi kertaa Suomen edustajana ja kerran joukkueen valmentajana. Jämsén pitää hallussaan Suomen parasta sijoitusta: hän oli tiimeineen neljäs vuonna 2015.

- Pekka ja Liisa ovat luoneet meille erinomaisen pohjan. Teemme oikeita asioita ja teemme ne hyvin. Seuraavaksi meidän täytyy keskittyä maamme imagon vahvistamiseen kansainvälisessä Bocuse d’Or-organisaatiossa ja samalla tutustua entistä syvällisemmin kilpakumppaneihin. Pohdimme lähitulevaisuudessa ELO-säätiön johtajan Seija Kurunmäen kanssa ensin taustatiimin kuntoon ja lähdemme sitten suunnittelemaan karsintakilpailuja, Matti Jämsén sanoo.

Suomen seuraava Bocuse d’Or-kilpailukausi käynnistyy syksyllä 2017, kun Suomen kilpailuosallistumisesta vastaava ELO-säätiö järjestää karsintakilpailut, joissa valitaan seuraavan Bocuse d’Or-kilpailija vuoden 2018 Euroopan osakilpailuihin.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja


Matti Jämsen, puh. 0400 729 099


Seija Kurunmäki, johtaja, ELO-säätiö, puh. 0400 460 894

Tietoja julkaisijasta

ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Pajuniityntie 11
00320 Helsinki

http://www.elo-saatio.fi

ELO-säätiö eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö kokoaa suomalaisen ruokakulttuurin tekijät, näkijät ja resurssit saman pöydän ääreen. Kannustamme yhteistyöhön, jolla lisäämme ruokakulttuurimme arvostusta kotimaassa ja teemme siitä  myös kansainvälisesti kiinnostavaa. 

Innostamme suomalaiset syömään yhdessä Suomi 100 -juhlavuonna ja entistä enemmän sen jälkeen. Vahvistamme suomalaista villiruokaosaamista ja yhdistämme kouluruokatoimijoita viestimään kouluruokailumme ainutlaatuisuudesta. Nostamme esiin suomalaisten ravintola-ammattilaisten osaamista organisoimalla vuosittain kokki- ja tarjoilijakilpailut ja vastaamalla Suomen osallistumisesta Bocuse d’Or -kokkien maailmanmestaruuskilpailuun.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen31.8.2020 09:58:00 EEST | Tiedote

Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EET | Tiedote

Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye