Vaasan kaupunki - Vasa stad

Boendeenheterna Kotikulta och Kultapiha som riktar sig till personer med utvecklingsbetingade funktionsnedsättningar sammanslås

Dela

Vasa stads boendeenheter för personer med utvecklingsbetingade funktionsnedsättningar, Kotikulta och Kultapiha, har tidigare funnits belägna på två olika platser och flyttar nu in under samma tak. I fortsättningen används namnet Kultapiha för enheten. Kultapiha finns beläget på adressen Andvägen 10 D.

Bild: Johanna Jussila
Bild: Johanna Jussila

Kotikultas verksamhet i de tidigare lokalerna på Gustavsrovägen upphör 4.92020. Invånarna och personalen från Kotikulta flyttar till Kultapihas nya lokaler under denna vecka.

– Kultapiha finns beläget i ett småhöghus i Hemstrand på adressen Andvägen 10 D. Till Kultapiha hör även ett grupphem och separata stödbostäder som finns belägna på samma gårdsområde. Vi erbjuder såväl effektiverat som stött serviceboende för personer med utvecklingsbetingade funktionsnedsättningar. Sammanlagt har vi 11 invånarplatser, berättar Kultapihas och Bäckhovets ledande handledare Katja Suoste.

I Kultapihas personal ingår nio skötare och dessa arbetar i treskiftsarbete. Personalen handleder och hjälper invånarna så individuellt som möjligt genom att beakta respektive invånares särskilda behov. Verksamhetsidén i enheten är att stöda invånarna till ett jämlikt liv med hjälp av mångsidig och individuell service. Huvudmålet är ett tryggt, individuellt och så självständigt boende som möjligt.

Nyckelord

Kontakter

Ledande handledaren för Kultapiha och Bäckhovet Katja Suoste, tfn 040 764 7838, katja.suoste@vasa.fi
Serviceenhetschef Nina Lähdemäki, tfn 040 555 2719, nina.lahdemaki@vasa.fi

Bilder

Bild: Johanna Jussila
Bild: Johanna Jussila
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum