Vaasan kaupunki - Vasa stad

Bokbussen trafikerar igen – en ny kartapplikation hjälper dig att hitta rutter och tidtabeller

Dela

Vasa stadsbibliotek övergår måndag 31.8.2020 till vinteröppethållningstider. Bokbussen Rölli återgår till sin rutt med nya hållplatser i Runsor och Gerby. Kartapplikationen som kommer i bruk hjälper dig att enkelt hitta rutter och tidtabeller.

Bokbussen Rölli
Bokbussen Rölli

I och med tidtabellerna som träder i kraft i slutet av augusti börjar bokbussen Rölli igen trafikera runtom i staden. På önskemål av kunderna har rutten fått en ny hållplats i Runsor. Rölli stannar på Runsorvägen torsdagskvällar kl. 17.50. I fortsättningen kan du även besöka bokbussen i Gerby på gården till två daghem, Omenalehto och Gerby daghem. Kvällshållplatsen vid Tervajoen koulu på torsdagar tas bort på grund av liten användning. 

Den populära bokbussens kunder uppmanas dock att hålla säkerhetsavståndet och bara besöka bussen när de friska, eftersom bokbussens utrymmen är trånga.

Enkelt i den nya kartapplikationen

Du kan kontrollera bokbussen Röllis tidtabeller och rutter i den lättanvända kartapplikationen. På kartan syns bokbusshållplatserna och klockslagen för varje dag. Genom att klicka på en hållplats på kartan visas mer detaljerad information om hållplatsen. Under hösten får applikationen även foton på hållplatserna vid varje adress. Kartapplikationen har producerats av Vasa stads lägesdataservice.

Evenemang med begränsningar

Under hösten ordnas återigen evenemang på biblioteken i Vasa, men antalet deltagare begränsas. Även bibliotekens utställningsverksamhet kommer igång på hösten.

–Evenemangen kan ha förhandsanmälan och vi samlar även in kontaktuppgifter av dem som deltar på grund av eventuell smittspridning. Uppgifterna sparas i 14 dygn, säger servicechef Anna Pakka.

 Öppettiderna för biblioteken i Vasa är till största delen de samma som på sommaren, men de meröppna biblioteken i Sundom och Lillkyro har öppet längre på helgerna, till kl. 21. Merikart bibliotek har reducerad öppethållning och där kan man bara hämta reserverat material och bokkassar.

Säkert till biblioteket

På biblioteken kan du låna olika typer av material, tillbringa tid samt använda och reservera utrymmen, t.ex. Makerspace. I huvudbibliotekets bokbyteshylla kan du lämna böcker och ta något att läsa därifrån.

Antalet läsplatser har dock minskats, så att säkerhetsavståndet kan hållas till andra kunder. Spelrummet på huvudbibliotekets barnavdelning kan inte användas tillsvidare. Instrumenten på huvudbiblioteket, t.ex. digitalpianot eller elgitarren, kan inte användas och inga hörlurar kan lånas.

Se mer detaljerade allmänna anvisningar på bibliotekets egna sidor: https://kirjasto.vaasa.fi/

Se bokbussens tidtabell och rutter här: https://geoinfo.vaasa.fi/sovellukset/kirjastoauto/ 

Nyckelord

Kontakter

Servicechef Anna Pakka,
Kultur- och bibliotekstjänster,
tfn 040 182 4289,
anna.pakka@vasa.fi

Kartapplikation:
lägesdatasakkunnig Eveliina Toivola,
eveliina.toivola@vaasa.fi

Bilder

Bokbussen Rölli
Bokbussen Rölli
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum