Brunnen Communications Oy

Brunnenin yritysmielikuva Suomen paras Viestintätoimistojen imagotutkimuksessa

Jaa

Taloustutkimuksen viestintäalan yritysten imagotutkimus 2021 selvitti jälleen Suomen viestintätoimistojen yrityskuvatekijöitä, osaamisprofiilia ja tunnettuutta. Vastaajina olleet yritysten viestinnän päättäjät ja asiantuntijat arvioivat Brunnen Communicationsiin liitetyt mielikuvat tutkimuksen parhaaksi.

Brunnenin tiimiin kuuluvat Merja Karjanmaa (vas.), Taru Nikulainen, Lotta Kuvaja, Hanne Bergholm, Maiju Koski-Tuuri ja Terttu Sopanen.
Brunnenin tiimiin kuuluvat Merja Karjanmaa (vas.), Taru Nikulainen, Lotta Kuvaja, Hanne Bergholm, Maiju Koski-Tuuri ja Terttu Sopanen.

Taloustutkimuksen perinteinen viestintätoimistojen imagotutkimus toteutettiin edellisen kerran vuonna 2019, jolloin Brunnen Communicationsiin liitetyt mielikuvat olivat tutkimuksen toiseksi parhaat.

Tuoreessa imagotutkimuksessa arvioitiin viestintätoimistojen mielikuvaa 17 eri osa-alueella. Vastaajat arvioivat Brunnenin parhaaksi kymmenessä kategoriassa ja viiden parhaan joukkoon se ylsi yhteensä 15 kategoriassa.

Brunnen Communicationsia arvioineet yritykset pitivät Brunnenia parhaana asiakkaan liiketoiminnan ymmärtämisessä, asiakkaan toimialan ymmärtämisessä, ongelmanratkaisukyvyssä, näkemyksellisyydessä, palvelun laadussa ja kyvyssä tehdä tuloksellista viestintää. Brunnen oli ykkönen myös luotettavuudessa, toiminnan eettisyydessä/vastuullisuudessa, työn kokonaisorganisoinnissa sekä ajan tasalla olevassa osaamisessa.

”Strategisena toimistona keskitymme vaikuttavaan viestintään. Kytkemme työn aina asiakkaan mitattaviin liiketoiminnan tavoitteisiin, joiden avulla viestinnän arvo tulee näkyviin. Vaikuttava viestintä lähtee asiakkaan liiketoiminnan ja toimialan syvällisestä ymmärtämisestä. Sen vuoksi olen iloinen siitä, että meidät arvioitiin mielikuvaltaan parhaaksi myös näillä osa-alueilla”, Brunnenin toimitusjohtaja Taru Nikulainen toteaa.

Nikulaisen mukaan toiminnan eettisyys on asia, joka korostuu tulevaisuudessa yhä voimakkaammin.

”Koen tärkeäksi koko alamme näkökulmasta sen, että vastuullisuus oli yksi tutkimuksen osa-alue. Eettisyys on meillä kaiken työn ytimessä ja siksi tuntui palkitsevalta, että meidät arvioitiin tässä kärkeen.”

Yritysmielikuvan lisäksi tutkimuksessa selvitettiin asiakkaiden näkemyksiä viestintä- ja markkinointiviestintätoimistojen tärkeimmistä osaamisalueista seuraavan kahden vuoden aikana. Viiden kärjessä oli sosiaalisen median ja markkinointiviestinnän, sisältömarkkinoinnin, B2B:n sekä konsultoinnin osaaminen.

Taloustutkimuksen toteuttama viestintäalan imagotutkimus toteutettiin touko‒kesäkuussa 2021. Tutkimuksessa selvitettiin mm. viestintäalan yritysten tunnettuutta, osaamisprofiilia, yrityskuvatekijöitä sekä alan kehitysnäkymiä lähitulevaisuudessa. Vastaajina olivat eri toimialojen viestinnästä vastaavat päättäjät ja asiantuntijat. Tutkimukseen vastasi yhteensä 496 eri yrityksen edustajaa ja arvioitavana oli yhteensä 30 viestintätoimistoa. Vastaajat arvioivat yrityksiä joko oman kokemuksensa tai mielikuvansa mukaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tutkimuspäällikkö Anne Melander, puh. 050 522 236, anne.melander@taloustutkimus.fi

Toimitusjohtaja Taru Nikulainen, puh. 050 325 7347, taru.nikulainen@brunnen.fi

Kuvat

Brunnenin tiimiin kuuluvat Merja Karjanmaa (vas.), Taru Nikulainen, Lotta Kuvaja, Hanne Bergholm, Maiju Koski-Tuuri ja Terttu Sopanen.
Brunnenin tiimiin kuuluvat Merja Karjanmaa (vas.), Taru Nikulainen, Lotta Kuvaja, Hanne Bergholm, Maiju Koski-Tuuri ja Terttu Sopanen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Brunnen Communications Oy
Kalevankatu 6
00100 Helsinki

http://brunnen.fi

Brunnen Communications Oy on strateginen viestintätoimisto, joka auttaa asiakkaitaan olemaan vaikuttavampia ja tekemään parempaa tulosta. Vuonna 2010 perustettu yksityisomisteinen Brunnen kuuluu ainoana suomalaisena toimistona arvostettuun, kansainväliseen PR Boutiques International -verkostoon. Olemme erikoistuneet rakennetun ympäristön, uusiutuvan energian ja terveysteknologian B2B-yrityksiin. Lisäksi asiakkainamme on useita julkisalan organisaatioita ja kolmannen sektorin toimijoita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Brunnen Communications Oy

PRBI-barometri: vuosi 2022 keskittyy strategiseen viestintään13.1.2022 08:10:00 EET | Tiedote

Viestintätoimistoilta kysytään nyt eniten strategisen viestinnän osaamista, mediavaikuttamista sekä poikkeusviestinnän taitoja. Tulokset käyvät ilmi vuosittaisesta PRBI-barometrista, joka selvittää yli 40 maan viestintätoimistojen näkemyksen viestintäpalveluiden kysynnän muutoksista ja painopisteistä. Maantieteellisestä sijainnistaan riippumatta suurin osa (67 %) toimistoista uskoo, että niiden tarjoamia viestintäpalveluita kysytään hieman enemmän kuin vuonna 2021. Asiakkaiden viestintäbudjetit pysyvät vastaajien mukaan joko ennallaan tai nousevat hieman.

PRBI-barometri: viestinnän vaikuttavuuden vaatimukset kasvavat16.12.2020 12:47:32 EET | Tiedote

Tuoreen PRBI-barometrin mukaan viestinnältä vaaditaan todennettua vaikuttavuutta yhä enemmän. Viestintätoimisto Brunnen Communicationsin kansainvälisessä viestintätoimistojen verkostossa PR Boutiques Internationalissa lanseeraaman selvityksen mukaan viestinnän vaikuttavuuden mittaamisen merkitys on maailmalla kasvanut. Sen uskotaan näkyvän yritysten viestintäbudjeteissa pienellä viiveellä. Puolet kyselyyn vastanneista viestintätoimistoista arvioi, että viestintäpalvelujen kysyntä lisääntyy vuonna 2021. Puolet vastaajista näkee, että viestintäbudjetit pysyvän ennallaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme