Upseeriliitto ry

Budjettiehdotuksessa ei panosteta euroakaan Puolustusvoimien henkilöstön toimintakyvyn turvaamiseen

Jaa

Hallituksen tänään alkavassa budjettiriihessä päätetään ensi vuoden sotilaallisen puolustuksen määrärahoista. Puolustusministeriö esittää merkittäviä ja tarpeellisia korotuksia materiaalihankintoihin, mutta henkilöstön puolustuskyvyn vahvistamiseen ei ehdotuksessa varauduta.

Puolustusministeriön budjettiehdotus ensi vuodelle on yhteensä 5,9 miljardia euroa, missä on kasvua 15 prosenttia. Lisäys kohdistuu erityisesti materiaalihankintoihin, jotka nousevat 20 prosenttia 1,6 miljardiin euroon. Henkilöstön puolustuskykyyn, kuten jaksamisen ja työaikasuojelun parantamiseen, ei lisäresursseja heru.

-Olemme pettyneitä, että henkilöstö jätettiin jälleen huomiotta ja rahatta. Puolustusvoimat saa ehdotuksen mukaan lisää rahaa 775 miljoonaa euroa, josta ei riitä euroakaan henkilöstön aseman parantamiseksi, kuten työaikalainsäädännön uudistamiseen. Henkilöstöltä edellytetään toimintakykyä, mutta se parane ilman toimia työstä palautumiseen, painottaa Upseeriliiton puheenjohtaja Ville Viita.

Ehdotus sisältää myös lisäyksiä henkilöstön määrään, joista pääosa ovat sopimussotilaita ja määräaikaista siviilihenkilöstöä. Upseeriliiton mukaan määrä ei riitä, vaan Puolustusvoimien henkilöstöä on vahvistettava ensi vaalikaudella 1000 henkilöllä, joista puolet upseereja.

-Ukrainan sodan yksi opetus on osaavan henkilöstön tarve. Vuoden 2018 selvityksessä vajeeksi laskettiin 1580. Nyt puolustuksen tehtävät ovat lisääntyneet merkittävästi. Lisätalousarvion kautta palkataan tuhat sopimussotilasta tai määräaikaista reservistä. Ne on saatava pysyviksi ammattisotilaiden tehtäviksi, vaatii Upseeriliiton puheenjohtaja Ville Viita.

Lisätietoja:

Ville Viita, puheenjohtaja, Upseeriliitto

viita@upseeriliitto.fi, p. 044 501 0378

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Upseeriliitto ry
Upseeriliitto ry
Laivastokatu 1 B
00160 HELSINKI

https://www.upseeriliitto.fi/

Upseeriliitto edustaa suomalaisia upseereita kadetista kenraaliin. Upseeriliiton tehtävä on edistää jäsenistönsä työsuhteisiin liittyviä sopimuksia ja palkkausta. Upseeriliitto vaikuttaa myös yhteyskunnallisiin sekä maanpuolustukseen ja rajavalvontaan liittyviin kysymyksiin. Vuonna 1918 perustetussa Upseeriliitossa on jäseniä 6500 ja se on yksi Akavan jäsenliitoista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Upseeriliitto ry

Päättäjien on kannettava vastuunsa Puolustusvoimien henkilöstön jaksamisesta21.6.2022 00:01:00 EEST | Tiedote

Puolustushallinnon virkakunta vastustaa Puolustusvoimissa työskentelevien työaikalain uudistamista, vaikka henkilöstön työssäjaksamisesta huolehtiminen on osa Suomen puolustusvalmiutta. Koska asia ei ole edennyt neuvotteluteitse, päättäjien ja lainsäätäjien on kannettava vastuunsa henkilöstön jaksamisesta. Tätä vaativat Puolustusvoimissa työskenteleviä sotilaita ja siviilejä edustavat henkilöstöjärjestöt Upseeriliitto, Aliupseeriliitto, Päällystöliitto sekä JHL.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme