Tekniikan akateemiset - TEK

Budjettiesitys luo uskoa tutkimukseen ja tuotekehitykseen

Jaa

Pysyvä panostus tutkimukseen ja innovaatiotoimintaan antaa toivoa Suomen uudistumiseen, mutta yliopistojen tilanteeseen ei tullut helpotusta.

Kuva: Markus Sommers. Ei julkaisurajoituksia.
Kuva: Markus Sommers. Ei julkaisurajoituksia.

Tekniikan akateemiset TEK pitää hallituksen budjettiriihen päätöksiä pääosin myönteisinä. Suomen hallitus päätti lisätä tutkimukseen ja innovaatiotoimintaan 112 miljoonaa euroa. TEK on tavoitellut pitkään 200 miljoonan lisäystä julkisiin T&K-määrärahoihin. Hallituksen tekemä lisäys on askel oikeaan suuntaan ja korotuksen pysyvyys on tärkeä asia.

– Päätös antaa toivoa siihen, että pitkään jatkunut tutkimuksen ja tuotekehityksen alamäki Suomessa voi kääntyä. Toivottavasti valtion esimerkki kannustaa myös suomalaisia yrityksiä investoimaan kotimaahan ja tuotekehitykseen, sanoo Jari Jokinen, TEKin toiminnanjohtaja.

Yliopistojen ja yritysten yhteistyö on tehokas tapa saada uusin tieto ja osaavia ihmisiä yritysten käyttöön. Business Finlandin saama 69 miljoonan euron lisärahoitus antaa mahdollisuuksia tehdä keksintöjä ja tutkimusta, jotka voivat uudistaa suomalaista teollisuutta ja palveluja.

– Olemme olleet pitkään huolissamme VTT:n näivettämisestä ja henkilöstövähennyksistä. Seitsemän miljoonan osoittaminen VTT:n strategiseen tutkimukseen on hyvä merkki, Jokinen toteaa.

Tällä hallituskaudella kovien leikkausten kohteeksi joutuneille yliopistoille budjetti ei tuo helpotusta. TEK pitää valitettavana, että yliopistoindeksin jäädyttämistä ei peruttu budjettiriihessä. Tässä tilanteessa valonpilkahdus on Suomen Akatemian saama 25 miljoonan tutkimuspanostus, joka parantaa erityisesti nuorten tutkijoiden uramahdollisuuksia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Markus Sommers. Ei julkaisurajoituksia.
Kuva: Markus Sommers. Ei julkaisurajoituksia.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tekniikan akateemiset - TEK
Tekniikan akateemiset - TEK
Ratavartijankatu 2
00520 HELSINKI

09 229 121http://www.tek.fi

Tekniikan akateemiset TEK on tekniikan alan yliopistokoulutettujen etu- ja palvelujärjestö. Jäsenet ovat tekniikan, tietojenkäsittelyn, arkkitehtuurin tai luonnontieteiden yliopistotutkinnon suorittaneita ja näiden alojen opiskelijoita. TEK tukee jäseniään työuralla, edistää ammattikunnan osaamista ja yhteisöllisyyttä sekä rakentaa kestävää hyvinvointiyhteiskuntaa. 70 000 jäsenellään TEK on yksi Akavan suurimmista jäsenliitoista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tekniikan akateemiset - TEK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme