Tradenomiliitto TRAL ry

Budjettiriihessä keskityttävä työelämän tasa-arvoon ja osaamiseen

Jaa

TRAL edellyttää maan hallituksen budjettiriiheltä uskallusta viimein laittaa alulle perhevapaajärjestelmän uudistaminen. Lisäksi budjettiriihessä on osoitettava merkittävää lisärahoitusta muunto- ja täydennyskoulutukseen työllisyystilanteen parantamiseksi.

- Perhevapaajärjestelmän uudistamista ei ole enää mahdollista lykätä, eikä voida tyytyä järjestelmän pieneen viilaamiseen, sanoo yksikönjohtaja Ville-Veikko Rantamaula. - Tarvitaan kokonaisvaltainen ja rohkea uudistus, jonka tavoitteena on lisätä työelämän tasa-arvoa ja erityisesti nuorten naisten työmarkkina-asemaa, Rantamaula jatkaa.

TRAL esitti viime keväänä täysin uudenlaista ja joustavaa perhevapaamallia, joka huomioi aiempaa paremmin perheiden yksilölliset tilanteet ja edistäisi hoitovastuun tasaisempaa jakautumista vanhempien kesken. Mallissa molemmille vanhemmille kiintiöityjen vapaajaksojen lisäksi vanhemmilla olisi käytössä jaettava vanhempainvapaa, jonka kesto riippuisi valitusta korvaustasosta. TRALin esittämään malliin voi tutustua osoitteessa tral.fi/perhevapaa.

Lisärahoitusta osaamisen kehittämiseen

Korkeasti koulutettuja työttömiä on edelleen yli 50 000 ja hallituksen työllisyystavoitteen saavuttamisen kannalta tämän joukon työllistäminen on ensiarvoisen tärkeää. TRAL vaatii huomattavaa lisärahoitusta muunto- ja täydennyskoulutuksen kehittämiseen ja toteuttamiseen osaajapulaan vastaamiseksi. Tutkintokoulutus on liian hidas ja kankea työkalu vastaamaan tämän hetken osaajapulaan.

- Työelämään saadaan nopeammin tarvittavaa osaamista muuntokoulutuksen avulla, mutta se edellyttää myös lisärahoitusta korkeakouluille, sanoo asiamies Mikko Vieltojärvi. – Talouskasvun kiihdyttämiseksi myös ammattikorkeakoulujen tki-toiminta tarvitsee lisäresursseja, erityisesti myynnin ja markkinoinnin tutkimukseen sekä kehittämiseen, Vieltojärvi muistuttaa.

Lisätiedot:

Ville-Veikko Rantamaula, yksikönjohtaja
p. 040 832 6682

Mikko Vieltojärvi, asiamies, koulutus-, elinkeino- ja työllisyyspolitiikka
p. 044 534 5294

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tradenomiliitto TRAL ry
Tradenomiliitto TRAL ry
Ratavartijankatu 2 (A-porras, 6.krs)
00520 HELSINKI

020 155 8800 (vaihde)http://www.tral.fi

Tradenomiliitto TRAL on tradenomi- ja tradenomi (ylempi AMK)- tutkinnon suorittaneiden oma ammattijärjestö. Palvelemme ja edustamme tradenomeja työelämään ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. TRAL on lähes 33 000 jäsenellään Akavan viidenneksi suurin liitto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tradenomiliitto TRAL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme