Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Bulevardien visualisointikilpailu ratkennut

Jaa

Kaupunkibulevardien visualisoinnista 24.9.–19.11.2018 järjestetty opiskelijakilpailu on ratkennut.

Ehdotus: The Wood City
Ehdotus: The Wood City

Kaupunkibulevardien suunnittelutyö on käynnissä, ja kaupunki etsii erilaisia näkemyksiä kaupunkibulevardien toteuttamiseen. Kilpailun tavoitteena oli etsiä korkeakouluyhteistyön kautta erilaisia ideoita siihen, miten urbaani asuminen, monipuoliset palvelut ja kaupunkiympäristön elämyksellisyys yhdistyvät kestäviin liikkumismuotoihin ja tiiviiseen kaupunkirakenteeseen tukien Helsingin tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä.

Kilpailuun saapui 25 ehdotusta, jotka tarjosivat ajatuksia herättäviä ideoita kaupunkibulevardien ja sivukatujen ihmislähtöiseen kaupunkitilaan. Kilpailun tuomaristo päätti palkita seuraavat ehdotukset:

Jaettu 1. palkinto (à 3 500 euroa)
The Wood City
Boulevard of Light
Helsinki Streams

Jaettu 2. palkinto (à 2 000 euroa)
Let's walk with green
hub 

3. palkinto (à 1 500 euroa)
The Living Street

Lunastukset (à 1 000 euroa)
HAIRPIN
MAUNULA TOWN SQUARE

Tuomaristo kiittää kaikkia osallistujia.

Palkitut ehdotukset on julkaistu osoitteessa: https://helsinki.emmi.fi/l/qkDDHtR82PvC

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Henna Helander
kilpailun tuomariston puheenjohtaja
johtava asiantuntija
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 26448
henna.helander@hel.fi

Susa Eräranta
kilpailun tuomariston sihteeri
arkkitehti
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 32057
susa.eraranta@hel.fi

Kuvat

Ehdotus: The Wood City
Ehdotus: The Wood City
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Tuomiokirkon edusta muuttuu kesäkaudeksi taas kävelykaduksi – turistibusseille lisää pysäköintipaikkoja lähikaduille26.3.2019 10:44:33 EETTiedote

Senaatintorin viihtyisyyttä ja jalankulun turvallisuutta parannetaan muuttamalla Hallituskatu Senaatintorin kohdalla kävelykaduksi ja lisäämällä turistibussien pysäköintipaikkoja torin ympäristössä. Lisäpaikoilla pyritään vähentämään turistibussien väärinpysäköintiä torialueella. Liikennejärjestelyt tulevat voimaan 1. huhtikuuta ja ovat voimassa lokakuun loppuun asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme