Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Bunkkerin myynnistä tehtiin uusi valitus

Jaa

Jätkäsaaren Bunkkeria puntaroidaan jälleen hallinto-oikeudessa myyntipäätöksestä tehdyn valituksen vuoksi.

Bunkkeriin on suunniteltu liikuntatiloja, uimahalli, asuntoja ja liiketilaa. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy.
Bunkkeriin on suunniteltu liikuntatiloja, uimahalli, asuntoja ja liiketilaa. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy.

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti 11.4.2018 Bunkkerin myymisestä SRV Rakennus Oy:lle. Entiseen varastorakennukseen ja sen uusiin kerroksiin on tarkoitus rakentaa asuntoja, liiketiloja sekä julkiseen käyttöön tarkoitettu uimahalli ja liikuntatiloja.

Helsingin hallinto-oikeuteen on tehty valitus, jossa vaaditaan Bunkkerin myyntipäätöksen kumoamista ja täytäntöönpanokieltoa. Valittaja Apollo Rakenne Oy katsoo kaupungin antavan ostajalle kiellettyä valtiontukea. Lisäksi valittaja pitää päätöksenteossa käytettyjä ulkopuolisten asiantuntijoiden arviokirjoja virheellisinä.

Helsingin kaupunki antaa hallinto-oikeudelle vastineensa kesäkuuhun mennessä.

Bunkkerin kehittäminen on myöhässä alkuperäisestä aikataulusta. Kaupunginvaltuusto päätti tänä keväänä Bunkkerin myymisestä jo toisen kerran, koska hallinto-oikeus oli kumonnut valtuuston ensimmäisen päätöksen. Kiinteistökauppa, jonka valtuusto hyväksyi nyt toistamiseen, oli valmisteltu uudelleen oikeuden päätöksen mukaisesti.

Kaupunki selvittää mahdollisuuksia Bunkkerin kiinteistökaupan toteuttamiseen uudesta valituksesta huolimatta. Kaupunginhallituksen 16.4.2018 tekemän täytäntöönpanopäätöksen mukaisesti rakentamisen viivästymisestä aiheutuisi merkittävää haittaa.

Bunkkerin rakentaminen vaikeutuu sitä mukaa, kun muut rakennushankkeet sen ympärillä etenevät, eikä kesällä 2019 valmistuvassa Jätkäsaaren peruskoulussa ei ole omia liikuntatiloja, vaan ne on suunniteltu Bunkkeriin.

Kaupunki suunnittelee väliaikaisen liikuntahallin rakentamista koulua varten Jätkäsaaren liikuntapuiston alueelle. Tavoitteena on, että se valmistuu koululaisten käyttöön loppusyksyllä 2019, ja on käytössä pysyvän liikuntatilan valmistumiseen asti.

Bunkkeriin tulevien liikuntatilojen ja kaupunkilaisia palvelevan uimahallin valmistumisaikataulu on toistaiseksi auki.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sari-Anna Pennanen, johtava kaupunginasiamies
Helsingin kaupunginkanslia, oikeuspalvelut
Puh. 09 310 36179, sari-anna.pennanen@hel.fi

Outi Säntti, projektinjohtaja
Helsingin kaupunginkanslia, Jätkäsaaren aluerakentaminen
Puh. 09 310 25976, outi.santti@hel.fi

Kuvat

Bunkkeriin on suunniteltu liikuntatiloja, uimahalli, asuntoja ja liiketilaa. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy.
Bunkkeriin on suunniteltu liikuntatiloja, uimahalli, asuntoja ja liiketilaa. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy.
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Silakkaherkut, toritanssit ja koko viikon yleisöohjelma juhlistavat Stadin Silakkamarkkinoita 201820.9.2018 08:00Tiedote

Helsingin Kauppatori täyttyy jälleen kalastajista, silakasta ja syyssesongin herkuista, kun viikon mittaisia Stadin Silakkamarkkinoita juhlitaan 7.–13. lokakuuta. Tämän vuoden markkinoilla on mukana 30 kalastajaa, jotka myyvät tuotteitaan suoraan kalastajaveneistä ja myyntimökeistä sunnuntaista perjantaihin 7. –12. lokakuuta kello 7–19 ja lauantaina 13. lokakuuta kello 7–15. Markkinaviikko on täynnä ilmaista koko perheen ohjelmaa, ruoka- ja saaristolaiskulttuuria sekä Helsingin merellisyyden tunnelmointia perinteitä unohtamatta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 18.9.201818.9.2018 17:56Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-09-18_Kylk_24_Pt/index.html Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/kaupunkiymparistolautakunta

Kestävä liikkuminen tutuksi Helsingin kouluissa Liikkujan viikolla17.9.2018 08:57Tiedote

Liikkujan viikon tarkoituksena on lisätä tietoisuutta arjen liikkumisen kestävistä valinnoista. Esillä ovat kaikki viisaan liikkumisen muodot, kuten kävely, pyöräily, joukkoliikenne ja fiksu autoilu. Tämän vuoden teema ”Miksaa ja Mene!” haastaa pohtimaan omia matkatottumuksia, erilaisia tapoja liikkua ja mahdollisuuksia yhdistellä eri kulkumuotoja. Liikkujan viikkoa vietetään ympäri Eurooppaa 16.–22.9.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 14.9.201814.9.2018 17:26Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-09-14_Ylja_12_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 28.9.2018 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme