Pohjois-Savon ELY-keskus

Bussivuorot palvelevat hyvin Iisalmen ja Kuopion välillä (Pohjois-Savo)

Jaa

Iisalmen ja Kuopion välillä kulkee useita työ- ja opiskelumatkoihin sopivia bussivuoroja. Bussissa matkustaminen on turvallista ja hygieniasuosituksia noudatetaan edelleen.

Joukkoliikenteenteessä ollaan palautumisvaiheessa ja vuorotarjonta on jo lähes koronapandemiaa edeltävällä tasolla.

Kasurilan alueelta yhteydet Lapinlahdelle ja Iisalmeen paranevat marraskuun alussa

Kuopiosta Iisalmeen kello kahdeksaksi menevä ja kello 16.10 Iisalmesta palaava vakiovuoro siirtyy ajamaan vanhalle viitostielle maanantain 1.11.2021 alkaen. Uusi reitti palvelee koko Viitosen varrella olevaa asutusta. Reittimuutoksen vuoksi vuoron lähtöaika Kuopiosta muuttuu kello 6.15:een.

Bussilla Iisalmesta KYSille ja Savilahteen

Iisalmesta ja Lapinlahdelta on hyvät yhteydet Kuopioon sekä edelleen Kuopion yliopistolliselle sairaalalle ja Savilahden alueelle. Töihin ja opiskelemaan pääsee kello 7:ksi, 8:ksi ja 9:ksi. Kaikki vuorot ajavat Savilahteen lukuun ottamatta kello 7:n vuoroa, joka kääntyy sairaalalta takaisin matkakeskukseen. Vastaavasti iltapäivällä Savilahdesta ja KYSiltä pääsee kello 14, 15 ja 16 lähtevillä vuoroilla. Nopeat, vain muutamilla pysäkeillä pysähtyvät erikoispikavuorot palvelevat kello 8:n ja kello 16:n yhteyksinä kaikkia pysäkkejä palvelevien vakiovuorojen rinnalla.

Bussilla Kuopiosta ja Siilinjärveltä Lapinlahdelle ja Iisalmeen

Myös Kuopiosta ja Siilinjärveltä on hyvät bussiyhteydet Lapinlahdelle ja Iisalmeen. Aamupäivällä Iisalmeen ajetaan noin tunnin vuorovälillä niin, että ensimmäinen vuoro tulee Iisalmeen kello 7:ksi. Vastaavasti iltapäivällä Iisalmesta Kuopioon vuoroja lähtee noin tunnin välein. Myös tässä suunnassa on kaksi vaihtoehtoista kello 8:n ja 16:n yhteyttä, nopeampi erikoispikavuoro ja hitaampi vakiovuoro.

Yhteiskäyttöinen Joukkis-lippu

Iisalmen ja Kuopion välillä ovat edelleen käytössä Joukkis-liput, jotka kelpaavat Mika K. Niskanen Oy:n, Pohjolan Matkan ja Kuopion Liikenteen (OnniBus FLEX) vuoroissa. Joukkis-lippu on 30 matkaa sisältävä 30 päivää tai 90 päivää voimassa oleva sarjalippu.

Terveysturvallisuus busseissa

Valtakunnallisen linjauksen mukaisesti kasvomaskien käyttö joukkoliikenteessä on edelleen suositeltavaa. Maskia käyttämällä jokainen voi huolehtia omasta ja muiden matkustajien turvallisuudesta. Busseissa kuljettajat käyttävät kasvomaskia ja matkustajille on tarjolla käsidesiä. Busseja myös siivotaan tehostetusti.

Tiedot aikatauluista ja matkalipuista sivustolta ely-keskus.fi/web/joukkis.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Savon ELY-keskus
Joukkoliikenneasiantuntija Timo Ikonen, p. 0295 016 024
Joukkoliikenneasiantuntija Toini Puustinen, p. 0295 026 757

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 25.11.202126.11.2021 09:10:39 EET | Tiedote

Kallaveden vedenpinta on tasossa NN+81,75 m, eli noin 20 cm korkeammalla ajankohtaan nähden. Vedenpinta on juoksutusten myötä laskenut ja laskee edelleen keskiennusteen mukaan noin 10 cm seuraavan kuukauden aikana (25.12.2021). Kallaveden kokonaislähtövirtaama on noin 300 m3/s (kuvaliite). Iisalmen reitillä vesistöjen pinnat ovat pääosin säännöstelyn tavoitetasoilla. Nilsiän reitillä vedenpinnat ovat ajankohtaan nähden 10 -15 cm yli ajankohdan keskimääräisen tason. Varkauden alapuolella Haukiveden (Saimaa) pinta on noin 10 cm alle ajankohdan keskimääräisen tason. Säännöstelemättömällä Rautalammin reitillä Pielavesi, Nilakka ja Iisvesi ovat noin 10 cm yli ajankohdan keskiarvon. Pohjavedet Pohjavesitilanne on hyvä pohjaveden seuranta-asemilla (Rautavaaran Kangaslahti, Sukevan Akonjoki ja Keiteleen Viinikkala) pohjavedenpinta vaihteli ja oli 10-50 cm yli ajankohdan keskiarvon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme