Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Byggandet av en ny hundträningsplan i Nybondas påbörjas

Dela

Helsingfors stad bygger en ny hundträningsplan i Nybondas. Planen ska ligga i närheten av Skata gård bredvid den nuvarande hundrastgården. Den nya hundträningsplanen hyrs ut till hundentusiaster.

Hundträningsplanen i Nybondas svarar på behovet av nya träningsplaner. Foto: Jenni Vidgren
Hundträningsplanen i Nybondas svarar på behovet av nya träningsplaner. Foto: Jenni Vidgren

Byggnadsarbetena påbörjas vecka 38 och pågår till slutet av året. Den nuvarande hundrastgården byggs ut österut och delas i två delar. Den mindre delen anvisas som träningsplan och den större delen är också i fortsättningen en hundrastgård. 

Byggplatsen avgränsas med stängsel och området utanför den kan användas normalt. Den befintliga hundrastgården avgränsas också med staket och kan användas för det nuvarande ändamålet även under byggandet.  

Området för den kommande hundträningsplanen är idag en halvöppen äng. Byggandet baserar sig på vård- och utvecklingsplanen för Nybondas för 2017–2026, där en hundträningsplan har anvisats till planeringsområdet. 

Ny utrustning till träningsplanen och hundrastgården 

Storleken på den nya hundträningsplanen är cirka 1 800 m². Den nuvarande hundrastgården är 7 400 m² stor och den kommer att minska lite i och med den nya planen. 

Den nya träningsplanen inhägnas och där placeras en djupinsamlingsbehållare. Planens underlag är stenmjöl och gräs. Utanför porten monteras ett bord med bänkar, en sandbehållare och en informationstavla. På planen installeras belysning som släcks på natten. Dessutom har det utanför planen reserverats plats för en eventuell container för hundentusiaster. I planområdet fälls sju träd. Portarna till den nuvarande hundrastgården förnyas och där placeras en ny djupinsamlingsbehållare.   

Den nya hundträningsplanen ökar biltrafiken i området i viss grad. Passagen till hundrastgården och den nya hundträningsplanen sker längs nuvarande körförbindelserna. Bilarna parkeras på den befintliga parkeringsplatsen. 

Egna pass för hundsällskap 

Staden hyr ut träningsplanen till hundsällskap. Sällskapen kan söka pass på Helsingfors stads webbplats och använda planen under sin bokade tid. När planen inte är bokad för sällskap kan den användas fritt. Avsikten är att de bokade passen syns på informationstavlan bredvid planen.  

Träningsplanerna erbjuder trygga förhållanden för hundträningsverksamhet för hundentusiaster.Planen i Nybondas svarar på behovet av nya träningsplaner. Med inhägnade områden avgränsas verksamheten till planen och det övriga friluftsområdet slits mindre.  

Nyckelord

Kontakter

Byggarbete
Kimmo Varjokari, ansvarig arbetsledare
Helsingfors stad, Stara
Tfn 09 310 712 75, kimmo.varjokari@hel.fi

Byggherre
Sari Niinivirta-Mamonoff, projektchef
Helsingfors stad, stadsmiljösektorn
Tfn 09 310 285 41, sari.niinivirta-mamonoff@hel.fi

Planering
Kaija Laine, projektledare
Helsingfors stad, stadsmiljösektorn
Tfn 09 31038625, kaija.laine@hel.fi

Bilder

Hundträningsplanen i Nybondas svarar på behovet av nya träningsplaner. Foto: Jenni Vidgren
Hundträningsplanen i Nybondas svarar på behovet av nya träningsplaner. Foto: Jenni Vidgren
Ladda ned bild

Länkar

Om

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Stadsmiljösektorn sköter tjänsterna kring planeringen, byggandet, underhållet och tillsynen av Helsingfors stadsmiljö. 

Följ Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 1.12.20221.12.2022 17:08:15 EET | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 1.12.2022. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 15.12.2022.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum