Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Caisa muuttaa Kallioon keväällä 2018

Jaa

Caisa muuttaa Kaisaniemestä Kallioon ns. Elannon korttelin sisäpihalle Leipätehtaan tiloihin alkuvuodesta 2018. Ovet suljetaan nykyisissä tiloissa Mikonkatu 17:sta marraskuun lopussa 2017. Ovet avataan yleisölle Kaikukatu 4:ssä keväällä 2018.

Leipätehdas, Kaikukatu 4. Kuva: Summa Real Estate
Leipätehdas, Kaikukatu 4. Kuva: Summa Real Estate

Caisa jatkaa toimintaansa uusissa tiloissa aivan ydinkeskustan tuntumassa 

Kulttuurikeskus Caisan nykyiset tilat sijaitsevat osoitteessa Mikonkatu 17 ns. Fennia – korttelissa, jossa vuokrasopimus päättyy 31.3.2018. Uudet tilat Kaikukadulla vastaavat Caisan toiminnan tarpeita paremmin kuin vanhat tilat, joka sijaitsevat hankalasti keskellä Fennia-talon liikekorttelia. Helsingin kaupungin yleisten kulttuuripalvelujen ja kaupungin tilapalvelujen yhteisen näkemyksen mukaan Caisan toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet saavutetaan parhaiten Leipätehdas Helsinki Oy:n tiloissa Kaikukadulla, jossa Caisan toimintaa voidaan kehittää ja tilankäyttöä tehostaa.


Vaihtoehtoiset tilat sijaitsivat pääasiassa keskustasta itään metroradan varrella

Tilavaihtoehtoja on tarkasteltu vuosina 2014-2016. Kaupungin omista tiloista selvitettiin mm. Marian sairaalan suojeltu rakennus 3, L3-makasiini Tyynenmerenkatu 6:ssa, Helsingin työväenopiston toimitilojen uudempi siipi Helsinginkatu 26:ssa, Saunabaarin tilat Maunulan Metsäpurontie 25:ssa ja Nukketeatteri Sampon entiset toimitilat Puotilassa. Ulkopuolisilta vuokrattavia kohteita olivat mm. Helsingin yliopistokiinteistöt Oy:n tiloihin Siltavuorenpenger 3A:ssa, Kaisaniemenkadun entiset Kodin Ykkösen tilat, Anttila Graniittitalo ja Elannon entisen tavaratalon liiketilat Hakaniemessä.


Helsingin monimuotoisuuden tukeminen edelleen Caisan toiminnan lähtökohtana

"Jatkamme edelleen Helsingin monimuotoisuuden esiin tuomista taiteen ja kulttuuri kautta" summaa Caisan johtaja Cátia Suomalainen Pedrosa. Konsertit ja esitykset, näyttelyt, seminaarit ja keskustelutilaisuudet sekä festivaalit, kurssit ja kerhot ovat edelleen Caisan ydintoimintaa. Caisan tiloja vuokrataan myös jatkossa erilaisiin tilaisuuksiin ja juhliin. Uusiin tiloihin Kaikukadulle kaavaillaan auditoriota, 160 paikkaista esityssalia, galleriatiloja sekä kokoontumis- ja työpajatiloja. Avajaisia uusissa tiloissa vietetään näillä näkymin keväällä 2018. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot: Cátia Suomalainen Pedrosa, puh. 09 310 37501, 040 754 2303, catia.suomalainenpedrosa@hel.fi

Kuvat

Leipätehdas, Kaikukatu 4. Kuva: Summa Real Estate
Leipätehdas, Kaikukatu 4. Kuva: Summa Real Estate
Lataa
Ns. Elannon kortteli. Kuva: Summa Real Estate
Ns. Elannon kortteli. Kuva: Summa Real Estate
Lataa
Kaikukatu 4: Kuva: Summa Real Estate
Kaikukatu 4: Kuva: Summa Real Estate
Lataa
Google, Karttatiedot 2017
Google, Karttatiedot 2017
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Caisa

Caisa on avoin ja dynaaminen kulttuurikeskus, jonka tehtävä on edistää Helsingin kehittymistä kulttuurisesti monimuotoisemmaksi kaupungiksi.

Caisa.fi
Caisa Facebookissa
Caisa Instagramissa
Caisa Twitterissä

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme