Calefa Oy

Calefa muuttaa teollisuuden energian hiilineutraaliksi

Jaa

Leikkaa CO2-päästöt ja säästät samalla reilusti rahaa. Miten se on mahdollista?

”Kaikki energia minkä teollisuus ostaa, muuttuu hukkalämmöksi. Yleensä hukkalämmöstä yritetään päästä mahdollisimman helposti ja halvalla eroon, vaikka nykyteknologialla valtaosa siitä olisi hyödynnettävissä 25-100% pääomantuotolla”, sanoo Calefa Oy:n toimitusjohtaja Petri Vuori.

Suurin osa CO2-päästöistä syntyy uuden energian tuotannosta. Mitä enemmän energiaa uusiokäytetään, sitä vähemmän päästöjä syntyy.

”Lähes jokaiselta teollisuuden toimijalta löytyy kannattavasti hyödynnettävää hukkalämpöä”, Vuori lisää.

Teolliset erikoislämpöpumput pystyvät jalostamaan hyvällä hyötysuhteella +5–70 °C hukkalämpöjä jopa 130-asteiseksi uusiolämmöksi. Calefan toteuttamissa energian uusiokäyttöjärjestelmissä ne ovat isossa roolissa. Teknologiasta hyötyvät niin teollisuus kuin energiayhtiöt.

Puumalassa Suur-Savon Sähkö Oy tuottaa lämpöpumpulla hiilivapaata kaukolämpöä ulkoilmasta ja auringosta. Kiilto Oy hyödyntää joka vuosi 2600 MWh tuotannon hukkalämpöä Lempäälän tehdasalueen lämmittämisessä ja vähentää samalla 500 t CO2-päästöjä. Energialaskussa säästyy vuosittain kuusinumeroinen summa.

”Teollisuudella on tontillaan raaka-aine, jolla pystymme tekemään isoja tekoja CO2-päästöjen vähentämisessä. Hukkalämmön uusiokäytöllä kilpailukyky paranee, koska samat tuotannon tehot saadaan huomattavasti pienemmällä ostoenergian määrällä”, Vuori toteaa.

Kyllä kannattaa. Calefan toteuttamilla järjestelmillä asiakkaat ovat säästäneet 13 miljoonaa euroa energiakuluissa ja vähentäneet samalla 60 000 tonnia CO2-päästöjä.

Nähdäksesi tämän sisällön lähteestä www.calefa.fi, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Askelmerkit hiilivapauteen

  1. On ensiarvoisen tärkeää laittaa energia tekemään työ moneen kertaan. Hukkalämpöä kierrättämällä uutta energiaa tarvitsee tuottaa ja ostaa vähemmän.

  2. Lisäenergia tuotetaan uusiutuvista energianlähteistä hiilineutraalisti ja tehokkaasti erikoislämpöpumpuilla.

  3. Kokonaisjärjestelmä hukkalämmön uusiokäyttöön takaa huolettomuuden. Teetä kartoitus järjestelmätoimittajalla, niin saat realistiset säästö- ja tuottolaskelmat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Petri Vuori
040 553 4427
petri.vuori@calefa.fi

Kuvat

Lataa
Eroon energian kertakäyttöisyydestä. Toimitusjohtaja Petri Vuori.
Eroon energian kertakäyttöisyydestä. Toimitusjohtaja Petri Vuori.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Calefa Oy
Calefa Oy
Keskikankaantie 21
15860 Hollola

0102190280http://www.calefa.fi/fi/

Energian käyttöä ei tarvitse vähentää, vaan saada sama energia tekemään työ moneen kertaan.
- Calefa

 

Calefa Oy toteuttaa teollisuudelle ja energialaitoksille innovatiivisia kokonaisratkaisuja, joissa tuotannossa syntyviä hukkalämpöjä ja ympäristön puhdasta energiaa jalostetaan uusiokäyttöön. Ratkaisuissa on lyhyt takaisinmaksuaika ja ne pienentävät CO2-päästöjä sekä ostoenergian tarvetta pysyvästi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Calefa Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme