Pörssisäätiö

Cargotecin sijoittajasivut palkittiin vuoden 2021 parhaina

Jaa

Pörssisäätiö ja Sijoitusanalyytikot ry palkitsivat Cargotecin sijoittajasivuston vuoden 2021 parhaana. Cargotecin sijoittajasivusto tuo monipuolisesti ja helppokäyttöisesti tarjolle sijoittajan perustiedot. Yhtiö pärjäsi vahvasti tarkastelun eri osa-alueilla ja sai kiitosta myös aktiivisesta sijoittajaviestintätyöstään. Keskisuurten yhtiöiden sarjan paras oli Tokmanni, pienten yhtiöiden sarjassa Exel Composites ja First North -yhtiöistä parhaana palkittiin Fodelia. Lisäksi erityismaininnan innovatiivisista yhtiökokousjärjestelystä sai Martela.

Pörssisäätiö ja Sijoitusanalyytikot ry ovat järjestäneet Parhaat sijoittajasivut -kilpailua vuosittain vuodesta 1999 lähtien. Kilpailussa käydään vuosittain läpi kaikkien kotimaisten pörssiyhtiöiden suomenkieliset sijoittajasivustot. Etsittävien tietojen on löydyttävä nopeasti, suomen kielellä ja suoraan sivustolta.

Arvioinnissa kaikki sivustot käytiin läpi ja pisteytettiin Pörssisäätiön asettamien kriteerien pohjalta. Toisessa vaiheessa Sijoitusanalyytikot ry:n jäsenet äänestivät arvioinnissa parhaiten menestyneiden yhtiöiden joukosta voittajat.

– Sijoittajasivustojen taso on jatkuvasti kehittynyt ja erityisesti suurten ja keskisuurten yhtiöiden kategorioissa kärki on erittäin kovatasoinen. Tietoa on hyvin saatavilla, tosin tiedon päivitystiheydessä ja päivitysajankohdan merkitsemissä on toisinaan vielä parannettavaa, kertoo Pörssisäätiössä arviointityötä koordinoinut Joonatan Naukkarinen.

– Pienemmillä yhtiöillä on kehitettävää erityisesti pitkän aikavälin tavoitteiden ja kasvustrategian kuvaamisessa. Lisäksi kaikilta yhtiöiltä toivoisimme johdon omistusten ja niissä tapahtuvien muutosten läpinäkyvää esille tuomista sivustolla, hän neuvoo.

Kilpailussa tarkasteltiin tänä vuonna erityisesti käytettävyyttä ja visuaalista ulkoasua; strategian, kasvun ja kannattavuuden esittämistä; taloudellisista tavoitteista kertomista; pääoman käytön ja operatiivisten riskien kuvaamista sekä corporate governance ja vastuullisuus -tietoja.

– Yhtiöt reagoivat koronan aiheuttamaan epävarmuuteen osin vähentämällä viestintää taloudellisista tavoitteista ja ennusteista. Epävarmoina aikoina sijoittajat kuitenkin kaipaavat tietoa vielä aikaisempaa enemmän. Erityisesti yksityissijoittajille sijoittajasivustot ovat tärkeä tietolähde, muistuttaa Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri.

Sijoittajasivusto on tärkeä viestintäkanava erityisesti yksityissijoittajien kannalta. Yli 910 000 suomalaista omistaa pörssiyhtiöiden osakkeita.

Parhaat Sijoittajasivut 2021 -kilpailussa palkittiin seuraavat:

Suurten yhtiöiden sarja:          1. Cargotec, 2. Kesko, 3. Fiskars

Keskisuurten yhtiöiden sarja: 1. Tokmanni, 2. Alma Media, 3. Lassila & Tikanoja

Pienten yhtiöiden sarja:           1. Exel Composites, 2. Nixu, 3. Digia

First North -yhtiöiden sarja:    1. Fodelia

Lisäksi kunniamaininnan innovatiivisuudesta ja edelläkävijyydestä yhtiökokousjärjestelyissä sai Suomen ensimmäinen reaaliaikaisen etäyhtiökokouksen keväällä 2021 järjestänyt pörssiyhtiö Martela.

Tutustu Parhaat sijoittajasivut -kilpailun kriteereihin täällä.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Pörssisäätiö
Pörssisäätiö
Fabianinkatu 14 B
00100 Helsinki

http://www.porssisaatio.fi

Suomen Pörssisäätiö on puolueeton yhteisö, jonka tehtävänä on arvopaperisäästämisen ja arvopaperimarkkinoiden edistäminen. Pörssisäätiö omistaa Pörssitalon ja rahoittaa toimintansa sen vuokratuloilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pörssisäätiö

Kutsu ja tiedote: Suomalaiset haluavat talouden oppiaineeksi, vähentäisivät vastineeksi uskonnosta, ruotsista ja taideaineista10.7.2019 00:00:00 EEST | Tiedote

Suomalaisista jopa 80 prosenttia on sitä mieltä, että talouden tulisi olla kaikille pakollinen oppiaine peruskoulussa, selviää juuri julkaistusta kyselytutkimuksesta. Tärkeimpinä taloustaitoina vastaajat pitävät arjen rahankäyttöä, säästämistä ja sijoittamista sekä kestävän kuluttamisen taitoja. Pörssisäätiö jatkaa keskustelua taloustaidoista Suomen Pankin, Finanssiala ry:n ja Opetushallituksen kanssa SuomiAreenassa 18.7. kello 10 Peter Nymanin juontamassa tilaisuudessa

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme