Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Carl Bildt ja Henrik Meinander keskustelevat Suomen-kysymyksestä Ruotsin politiikassa

Jaa

Keskiviikkona 2.12 järjestettävässä tilaisuudessa Ruotsin entinen pää- ja ulkoministeri Carl Bildt keskustelee historian professori Henrik Meinanderin kanssa Suomen-kysymyksestä Ruotsin politiikassa.

Carl Bildt. Kuva: Jakke Nikkarinen/Hanasaari
Carl Bildt. Kuva: Jakke Nikkarinen/Hanasaari

Keskustelun lähtökohtana on arvostetun ruotsalaisen tutkijan ja diplomaatin Krister Wahlbäckin elämäntyö.

Wahlbäckia (1937-2013) on kuvailtu Ruotsin johtavaksi Suomen ulkopolitiikan ja Suomen ja Ruotsin välisten suhteiden asiantuntijaksi. Vuonna 2011 häneltä ilmestyi kirja ”Jättens andedräkt. Finlandsfrågan i Sverige 1809–2009”, joka on tänä vuonna julkaistu myös suomeksi nimellä ”Jättiläisen henkäys. Suomen-kysymys Ruotsin politiikassa 1809–2009”.

Carl Bildt ja Henrik Meinander keskustelevat Wahlbäckin merkityksestä Ruotsin ja Suomen välisille suhteille ja siitä, miten maantieteelliset seikat näkyvät maiden nykypolitiikassa.

Keskustelun moderaattorina toimii osastopäällikkö Maimo Henriksson Suomen ulkoministeriöstä.

Aika: ke 2.12 klo 15 (klo 14 Ruotsin aikaa)

Paikka: online-tapahtuma

Tilaisuus vaatii ennakkoilmoittautumisen: https://www.lyyti.fi/reg/Krister_Wahlbacks_livsverk__Finlandsfragan_i_svensk_politik_9665/fi

Lisätietoja: Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, puh. +358 40 767 7373, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Carl Bildt. Kuva: Jakke Nikkarinen/Hanasaari
Carl Bildt. Kuva: Jakke Nikkarinen/Hanasaari
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme