Pinella

Celler Piñol tuo Pinellaan hyvää tekevän tuulahduksen Espanjasta

Jaa

Pinellassa tarjoillaan 21.10.-19.12.2015 kolmen ruokalajin viinimenu, jonka tähtiä ovat Pinellan keittiömestarin, barcelonalaisen Nahuel Pazosin modernit, kotiseuduista inspiroituneet annokset ja katalonialaisen Celler Piñol -viinitalon viinit. Nämä kriitikoiden ylistämät laatuviinit ilahduttavat sekä maullaan että ulkonäöllään: alku- ja pääruokaviinejä koristavat erityislaatuiset Art Wine -etiketit, jotka ovat Suomen Kehitysvammaliiton ja Tampereen Viinitukun yhteisen projektin hedelmä.

Ravintola Pinella hurmaa kulinaristit uudella Celler Piñol -viinimenulla.
Ravintola Pinella hurmaa kulinaristit uudella Celler Piñol -viinimenulla.

Celler Piñol - perinteikäs mutta edistyksellinen viinitalo

Piñolin perhe on viljellyt Terra Altan alueella Kataloniassa viiniä jo neljän sukupolven ajan. Tilalla yhdistyvät perinne ja ultramoderni tekniikka: viinit kypsyvät kallioon louhitussa vanhassa kellarissa, mutta viinintekijöillä on käytössään uusimmat laitteet ja tekniikat. Kehitystyö on kannattanut, sillä kansainväliset kriitikot ylistävät talon viinejä, jotka ovat viime vuosina niittäneet kunniaa viinikilpailuissa ja alan julkaisuissa.

Viinimenulla on mukana Celler Piñolin valko-, puna- sekä jälkiruokaviini, jotka täydentävät menulta löytyviä makuelämyksiä kuten paahdettua kananpoikaa, kampasimpukoita, Iberico-possun poskea ja balsamico-päärynää. Menu on tarjolla 21.10.-19.12.2015.

Viinipruuvit Pinella Barissa

Viinien lisäksi Pinellaan saadaan Celler Piñolista myös toinen tervetullut vieras. Piñolin viinitalon kuin omat taskunsa tunteva Joseph Maria on pikkupojasta asti työskennellyt erilaisissa tehtävissä Juañjo Piñolin luotsaamassa perheomisteisessa viinitalossa. Joseph Maria esittelee Puupinellan baarissa Piñolin viinejä ja tutustuttaa vieraat viinitalon elämään 23.-24.10. Joseph Marian pitämiin viinipruuveihin ei tarvita etukäteisvarauksia. Pruuvin hinta on 15€/hlö.

Hyvää tekevää viiniä ja musiikkia

Viinimenun alku- ja pääruokaviinejä kaunistavat ihastuttavat Art Wine -etiketit, jotka ovat osa Tampereen Viinitukun ja Kehitysvammaliiton projektia. Siinä kohtaavat suomalaisten kehitysvammaisten luoma taide ja laadukkaat viinit. Taideterapiassa syntyneistä luomuksista Piñolin valkoviinipulloa koristaa Mikael Bashmakovin maalaus “Pohjolan Emäntä” ja punaviinin kyljessä komeilee Sami Hukan puupiirros “Lentoon”.

Myös musiikissa on otettu huomioon Espanja ja hyväntekeväisyysteema. Pruuvi-viikonloppuna kitaran varressa nähdään Jon West, joka on tullut tunnetuksi pyörittäessään koirien turvakotia Espanjassa ja nyttemmin koiravanhainkotia Suomessa. Jon, taiteilijanimeltään Jon Perla Negra, on puhunut avustustyöstä laajasti myös mediassa. Pinellassa kuullaan Jonin omia kappaleita syksyllä ilmestyvältä LP:ltä.

Viinimenu saatavilla 19. lokakuuta - 19. joulukuuta. Menun hinta 45 €, viinipaketti 26 €.
Viinipruuvit 23.-24.10. Pinella Barissa, 15€/hlö, ei ennakkovarauksia.

Pöytävaraukset ja tiedustelut Pinellasta p. (02) 445 6500 tai info@pinella.fi.
Pöytävarauksen voit myös tehdä verkossa:

Lisätietoja:

Viinimestari Jenni Malmberg
jenni.malmberg(at)naantalispa.fi
Puh. +358 44 756 7833


Avainsanat

Kuvat

Ravintola Pinella hurmaa kulinaristit uudella Celler Piñol -viinimenulla.
Ravintola Pinella hurmaa kulinaristit uudella Celler Piñol -viinimenulla.
Lataa
Celler Piñol on maineikas katalonialainen viinitalo.
Celler Piñol on maineikas katalonialainen viinitalo.
Lataa
Punaviinipullon Art Wine -etiketissä komeilee Sami Hukan puupiirros "Lentoon".
Punaviinipullon Art Wine -etiketissä komeilee Sami Hukan puupiirros "Lentoon".
Lataa
Mikael Bashmakovin "Pohjolan Emäntä" koristaa Celler Piñolin valkoviinipullon kylkeä.
Mikael Bashmakovin "Pohjolan Emäntä" koristaa Celler Piñolin valkoviinipullon kylkeä.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pinella
Pinella
Vanha Suurtori 2
20500 Turku

02 445 6500, info@pinella.fihttp://www.pinella.fi
Historiallinen ravintola Pinella on kaunistanut Aurajokirantaa vuodesta 1848. Täydellisen uudistuksen jälkeen se avattiin uudelleen vuonna 2011, mistä lähtien Pinella on äänestetty vuosittain Suomen 50 parhaan ravintolan joukkoon. Ravintola on tullut tunnetuksi korkealuokkaisista ja sesongin mukaisista raaka-aineista, lähiruoan hyödyntämisestä sekä ennen kaikkea nautinnollisista ja kekseliäistä makuelämyksistään.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pinella

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme