Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Centria ja VAMK aloittavat yhteisen digitalisaation johtamisen YAMK-koulutuksen

Jaa

Centria-ammattikorkeakoulu ja Vaasan ammattikorkeakoulu (VAMK) aloittavat syksyllä 2021 ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavan insinöörikoulutuksen, jonka tavoitteena on vastata digitalisaation aiheuttamiin nopeisiin muutoksiin työelämässä. Digitalisaation johtamisen koulutuksessa syvennytään digitalisaation suuntauksiin, erilaisiin kehittämismenetelmiin sekä pilvipalveluihin. Koulutuksella varmistetaan, että yrityksissä riittää osaamista pysyä digitalisaatiokehityksessä mukana.

Digitalisaation johtamisen opetus toteutetaan kokonaisuudessaan verkko-opintoina. (Kuva: Unsplash)
Digitalisaation johtamisen opetus toteutetaan kokonaisuudessaan verkko-opintoina. (Kuva: Unsplash)

– Yhteistyön tiivistäminen Vaasan ammattikorkeakoulun kanssa kehittää molempien korkeakoulujen toimintaa ja tarjoaa alueen korkeakoulutetuille uuden jatkuvan oppimisen polun, mutta mahdollistaa myös laajemman alueellisen kehittämisen yritysten hyväksi. Vastaamme siis siihen kysyntään, joka meille on työelämän taholta tullut, kertoo Centria-ammattikorkeakoulun koulutusalapäällikkö Jari Isohanni.

 – Koulutus perehdyttää opiskelijoita digitalisaation uusimpiin suuntauksiin ja antaa heille syvällisemmän näkemyksen sen johtamiseen.  Näin, opiskelijat saavat laajemman käsityksen aiheesta ja saavat valmiudet osallistua digitalisaatioprosessin eri vaiheiden suunnitteluun ja toteutukseen, kertoo yliopettaja Ghodrat Moghadampour Vaasan ammattikorkeakoulusta. 

 – Käytännössä Centrian ja VAMKin opiskelijat opiskelevat yhdessä ryhmässä, mikä tietysti monipuolistaa ryhmää ja tuo yhteen entistä enemmän osaamista. Opetusvastuu jakaantuu myös tasan korkeakoulujen kesken, Isohanni kuvailee.

Digitaalisen johtamisen YAMK-koulutus järjestetään monimuotototeutuksena, joten opinnot voi suorittaa myös työn ohessa. Opetus toteutetaan kokonaan verkko-opintoina.

VAMKin hakukelpoisuuden antaa insinööri (AMK)  tai vastaava ammatillisen korkea-asteen tutkinto. Lisäksi hakijalla täytyy olla vähintään kahden vuoden työkokemus asianomaiselta alalta. Tutkinnon laajuus on 60 opintopistettä. Koulutukseen voi hakea kevään yhteishaussa 17.–31.3.2021.

 – Pohjanmaan tietotekniikan alalla toimivat ammattikorkeakoulut ovat jo pitkään tehneet syvää yhteistyötä. Näin olemme voineet paremmin palvella koko Pohjanmaan aluetta kukin omalla erityisosaamisellaan. Yhteinen koulutusohjelma on luonnollinen askel tässä kehityksessä, summaa VAMKin tietotekniikan koulutuksesta vastaava Juha Nieminen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Koulutuspäällikkö Juha Nieminen, Vaasan ammattikorkeakoulu
juha.nieminen@vamk.fi, p. 040 581 8831

Koulutusalapäällikkö Jari Isohanni, Centria-ammattikorkeakoulu
jari.isohanni@centria.fi, p. 040 669 0690

Kuvat

Digitalisaation johtamisen opetus toteutetaan kokonaisuudessaan verkko-opintoina. (Kuva: Unsplash)
Digitalisaation johtamisen opetus toteutetaan kokonaisuudessaan verkko-opintoina. (Kuva: Unsplash)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme