Kokkolan kaupunki

Centrian koulutukset esittäytyvät Studia-messuilla – mukana myös Kokkolan kaupunki

Jaa

Centria-ammattikorkeakoulu ja Kokkolan kaupunki ovat mukana Suomen suurimmassa opiskelu- ja uratapahtumassa.

Helsingin Messukeskuksessa 23.-24.11. järjestettävät Studia-messut ovat Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma, jossa erityisesti toisen asteen opiskelijat pääsevät tutustumaan jatkokoulutusmahdollisuuksiin. Messukeskuksessa esittäytyvät useat ammattikorkeakoulut ja yliopistot kotimaasta ja ulkomailta. Centria esittelee messuilla keväällä 2023 haussa olevat koulutuksensa Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa.

Koulutuksista ja niihin hakeutumisesta sekä opiskelusta Centriassa pääsee keskustelemaan messuilla mukana olevien opiskelijalähettiläiden ja Centrian henkilöstön edustajien kanssa. Centrian osastolla on mukana myös Kokkolan kaupunki. Tapahtumassa on tarkoitus tuoda esille Kokkolaa opiskelijakaupunkina.

"Kokkola kehittyy myös opiskelijakaupunkina. Kokkola tarjoaa opiskelun oheen hyvät puitteet vapaa-aikaan ja harrastamiseen. Opiskelijat ovat meille tärkeä osa elävää kaupunkikulttuuria. Yritykset hakevat nyt osaavaa työvoimaa, joten alueelle asettuneet opiskelijat ovat merkittävä voimavara myös yrityksille", kertoo Kokkolan kaupungin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Päivi Korpisalo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Päivi Korpisalo
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö
Kokkolan kaupunki
paivi.korpisalo@kokkola.fi
puh. 0447809095

Kirsi Vuotila
Opintoasiainpäällikkö
Centria-ammattikorkeakoulu
kirsi.vuotila@centria.fi
puh. 0447250040

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Projektstöd att söka i anknytning till Karlebys ekosystemavtal22.11.2022 14:32:23 EET | Tiedote

Ansökningar om projektstöd i anknytning till ekosystemavtalet kan lämnas in 21.11–19.12.2022. Syftet med ansökningsomgången är att finansiera projekt som varar högst tre år och som stöder insatsområdena i Karlebys ekosystemavtal (batterikemi, cirkulär ekonomi och intelligenta lösningar till stöd för industrin). Sammanlagt finns cirka 500 000 euro i finansiering från europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF) att söka. Projektstöd kan sökas av till exempel en aktör inom forskning, utveckling och innovation, en utbildningsorganisation eller en förening. Ett enskilt företag kan inte söka bidrag som beviljas av landskapsförbundet för utveckling av sin affärsverksamhet.

Kokkolan ekosysteemisopimuksen haku on auki22.11.2022 14:31:41 EET | Tiedote

Ekosysteemisopimuksen hankehaku on auki 21.11. – 19.12.2022. Haun tarkoituksena on rahoittaa enintään kolme vuotta kestäviä hankkeita, jotka tukevat Kokkolan ekosysteemisopimuksen painopistealoja (akkukemia sekä kiertotaloutta ja teollisuutta tukevat älykkäät ratkaisut). Haettavana on yhteensä noin 500 000 euroa EAKR-rahoitusta. Hakijana voi olla esimerkiksi tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimija, koulutusorganisaatio tai yhdistys. Yksittäinen yritys ei voi hakea maakuntaliiton myöntämää tukea liiketoimintansa kehittämiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme