Certego

CERTEGO julkaisee vuoden 2022 vastuullisuusraporttinsa

Jaa

CERTEGO Group julkaisee tänään vuoden 2022 vastuullisuusraporttinsa. Tämän vuoden raportissa korostuvat yhtiön olennaisuusanalyysi ja painopistealueet sekä tavoitteet vuosille 2023 ja 2025. Raportista käy myös ilmi, mitkä kestävän kehityksen tavoitteet ovat CERTEGOn toiminnan kannalta olennaisimpia, ja mihin tavoitteisiin se voi vaikuttaa eniten

Olennaisuusanalyysi 2022  

Vuonna 2022 CERTEGO toteutti GRI-säätiön vuoden 2021 standardien mukaisen olennaisuusanalyysin. Kaksinkertaisen olennaisuuden käsite sisältää sekä vaikutukset planeettaan, ihmisiin ja yhteiskuntaan että ympäröivän maailman taloudelliset vaikutukset yritykseen.  

Raportissa käsitellään seitsemää aihetta, jotka on määritelty olennaisiksi ja kriittisiksi CERTEGOn kestävän kehityksen työn kannalta. Näitä ovat monimuotoisuus ja osallistaminen, liikenne, turvallisuus, terveys ja hyvinvointi, IT ja tietoturva, osaamisen kehittäminen, kestävä arvoketju sekä pakkaukset ja jätteet.  

”Vuoden 2022 olennaisuusanalyysin parissa tekemämme työn myötä olemme ottaneet ensimmäisen askeleen kohti integroitua ja järjestelmällistä lähestymistapaa, jotta voimme dokumentoida, raportoida ja parantaa vastuullisuustyötämme. Analyysi auttoi meitä priorisoimaan painopistealueita, ja se muodostaa perustan kestävän kehityksen strategiallemme ja viitekehyksellemme.”, sanoo Joakim Halfwordson, CERTEGO Groupin vastuullisuuspäällikkö ja CCO.

Vastuullisuus – osa CERTEGOn ydinarvoja 

CERTEGOn visiona on olla Pohjois-Euroopan johtava itsenäisten turvallisuusratkaisujen toimittaja ja asiantuntija. Vastuullisuus on tärkeä osa CERTEGOn ydinarvoja, ja se tarkoittaa kestävän kehityksen tavoitteisiin sitoutumista sekä asiakkaiden tukemista vastuullisesti koko kohdekiinteistöjen elinkaaren ajan.   

"Meille kestävyys tarkoittaa vastuullisuutta ja vastuun ottamista. Vastuu hyvän työpaikan luomisesta, ilmastoystävällisten valintojen tekemisestä sekä vakaan ja pitkällä aikavälillä kannattavan organisaation rakentamisesta. Kunnianhimomme on korkealla; Vuonna 2026 olemme alamme vastuullisin yritys!", kertoo CERTEGO Groupin toimitusjohtaja Jonas Granath. 

Taistelu ilmastonmuutosta vastaan – Scope 3 -päästöjen mittaaminen  

Vuonna 2023 CERTEGO saavuttaa tärkeän virstanpylvään. Scope 1 ja scope 2 -päästöjen (hallittujen ja omistettujen päästöjen) lisäksi nyt mitataan myös scope 3 -päästöjä (epäsuoria päästöjä, jotka liittyvät tavaroiden ja palveluiden ostamiseen toimittajilta).   

Kaikkien kolmen päästöluokan mittaaminen auttaa ymmärtämään koko arvoketjun päästöjä. Tämän tiedon avulla ponnistelut voidaan keskittää niihin asioihin, joissa on suurin mahdollisuus vaikuttaa. CERTEGO pyrkii tehostamaan kestävä kehityksen työtään entisestään asettaakseen alan standardin korkealle.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Certego

Suomen vankiloiden henkilökunnan turvateknistä osaamista kohotetaan ainutlaatuisella yhteistyöllä23.9.2021 08:10:00 EEST | Tiedote

Suomessa on 26 vankilaa, joissa työskentelee yhteensä noin 2 600 rikosseuraamusalan ammattilaista. Heistä valtaosa on saanut koulutuksensa Rikosseuraamusalan koulutuskeskuksessa, joka on Suomen ainoa vankiloiden valvontaan ja ohjaukseen pätevöittävä oppilaitos. Vuoden 2021 syyslukukauden alkaessa koulutuskeskuksen toiminta on tehnyt harppauksen eteenpäin, sillä se alkaa ensimmäistä kertaa kouluttaa Suomen vankiloihin asennetun turvatekniikan käyttöä kaikille alan opiskelijoille. Tämän mahdollistaa ainutlaatuinen yhteistyö Rikosseuraamuslaitoksen, CERTEGOn ja Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin kesken.

Maailman ensimmäinen automaattisesti valvottu lentokenttä sijaitsee Suomen Nummelassa6.8.2021 11:45:00 EEST | Tiedote

Puolustus- ja turvallisuusyhtiö Saab AB, tämän tytäryhtiö Combitech AB ja turvallisuusratkaisujen toimittaja Certego Oy ovat julkistaneet maailman ensimmäisen lentokenttien automaattisen valvontaratkaisun Kaivopuistossa 6.8.2021 järjestetyssä lentonäytöksessä. Järjestelmä kantaa nimeä CAMARS3, ja se on ennen lanseeraustaan otettu käyttöön Vihdissä sijaitsevalla Nummelan lentokentällä. Nummelalle uudistus on osa suurempaa murrosta, sillä lentokenttä on tänä vuonna ottanut vastaan suuren osan vuoden vaihteessa lakkautetun Malmin lentokentän liikenteestä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme