Certego

Certego uudistaa Suomen vankiloiden turvatekniikan

Jaa

Turvallisuusratkaisujen toimittaja Certego uudistaa Suomen vankiloiden turvatekniikan. Certego toimittaa turvatekniikkaa kaikkiin Suomen 26 vankilaan sekä yhdyskuntaseuraamustoimistoihin. Turvajärjestelyjen taso vaihtelee avolaitoksista suljettuihin yksiköihin. Rikosseuraamuslaitoksen tilaus on Certegolle ainutlaatuisen laaja ja yhteistyö kestää useita vuosia.

Kuva Helsingin vankilasta
Kuva Helsingin vankilasta

Certego suunnittelee ja toteuttaa järjestelmät selli- ja pikapuhelimille, audiotarkkailulle, äänentoistolle, murto- ja päällekarkaushälytyksille sekä videovalvonnalle. Eri puolilla maata sijaitsevat ja eri tyyppiset laitokset edellyttävät hyvää perehtymistä vankiloihin ja niiden toimintatapoihin. Työhön osallistuu kaikkiaan lähes 100 certegolaista.

Vankilassa kaikkien on oltava turvassa

– Vankilassa turvatekniikka on tärkeä työväline päivittäisissä tehtävissä, ei osa kiinteistön normaalia valvontatekniikkaa kuten esimerkiksi toimistotaloissa. Vankilassa kaikkien on oltava turvassa, niin vankien kuin henkilökunnan, sanoo Rikosseuraamuslaitoksen turvallisuusinsinööri Ari Pakarinen.

Turvatekniikan uudistaminen vapauttaa henkilökunnan tekemään varsinaista työtään vankien kanssa, kuten valmentamaan rikoksettomaan elämään ja paluuseen yhteiskuntaan.

Suomalaisessa vankilassa turvatekniikkaa ei liioitella, eikä sitä käytetä pelotteena. Pakarinen muistuttaa, että vangilla on oikeus yksityisyyteen, eikä laki salli salakatselua tai -kuuntelua. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki turvallisuuteen liittyvä toiminta ja sen tarjoama informaatio on pidettävä täysin omissa käsissä, mm. loki- ja käyttäjätietojen kirjautumisesta on huolehdittava.

Kilpailutus kesti noin vuoden

Palvelun laajuus ja taso olivat tärkeimmät valintakriteerit, kun Rikosseuraamuslaitos valitsi turvateknistä kumppania. Monet nykyiset järjestelmät ovat olleet käytössä 10-15 vuotta. Nyt eletään murrosvaihetta, jossa etäkäyttö auttaa järjestelmien ylläpitoa. Tilaajalle on tärkeää, että järjestelmät ovat päivitettävissä ja tekniikka mahdollisimman standardia, jolloin kustannukset pysyvät kurissa.

Näin isoon työhön ei montaa toimittajaa Suomesta löydy. Noin vuoden kestäneen kilpailutusvaiheen aikana Rikosseuraamuslaitos keskusteli tarjoajien kanssa, siitä mitä tilaaja tarvitsee ja mitä toimittaja voi tarjota. Tältä pohjalta sekä Certegolla että Rikosseuraamuslaitoksella on varma olo lähteä toteuttamaan hanketta käytännössä.

– Kaikki kohteet on kartoitettu ja meidän henkilökuntamme opastettu talon tavoille, nyt alkaa tekniikan kehittäminen yhdessä, kertoo Länsi-Suomen myyntijohtaja Janne Antila Certegolta.

Video: Suomen vankiloiden uudistuva turvatekniikka vapauttaa vankilat varsinaiseen ydintehtäväänsä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Myyntijohtaja Janne Antila, janne.antila@certego.fi, 050 469 4508

Kuvat

Kuva Helsingin vankilasta
Kuva Helsingin vankilasta
Lataa

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Certego
Certego
Tietäjäntie 14
02130 Espoo

010700700https://www.certego.fi

Certego on Assa Abloyn omistama turvallisuusratkaisujen toimittaja. Certegolla on 17 toimipaikkaa Suomessa, Finnlock Pietarissa ja yli 80 toimipaikkaa Pohjoismaissa, yli 1200 työntekijää ja liikevaihto yli 200 miljoonaa euroa. Certego on kokoluokassaan ainutlaatuinen turva-alan kokonaisratkaisujen tarjoaja Pohjoismaissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Certego

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme