Chaîne des Rôtisseurs Finlande

Chaîne des Rôtisseurs Suomi vetoaa ravintola-alan puolesta

Jaa

Chaîne des Rôtisseurs Suomi vetoaa hallitukseen ja eduskuntaan vaikeuksissa olevien ravintola- ja matkailuyritysten tukemiseksi, alan työpaikkojen säilyttämiseksi ja suomalaisen ruokakulttuurin suojelemiseksi.

Ravintola- ja matkailuala on yksi suurimmista kärsijöistä koronakriisissä johtuen hallituksen asettamista tiukoista rajoituksista ihmisten kokoontumisiin ja ravintoloiden aukioloihin. Tilanteen pitkittyessä alan yritykset ajautuvat yhä syvempään taloudelliseen kriisiin.

Chaîne des Rôtisseurs kannattaa Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRan vaatimusta vähintään 350 miljoonan euron tukipaketista. Vetoamme myös, että anniskelulupa- ja valvontamaksuista tältä vuodelta luovuttaisiin kokonaan, pelkkä maksuajan pitkittyminen ei ole riittävä toimenpide.  

Koko suomalainen ruokakulttuuri vaarassa

"Ruoka on merkittävässä roolissa suomalaisessa kulttuurissa ja identiteetissä. Ravintolat ovat olennainen tekijä suomalaisen ruokakulttuurin kehittämisessä ja laadukkaiden raaka-aineiden saatavuudessa", Chaîne des Rôtisseurs Suomen valtavouti, puheenjohtaja Johanna Hornborg-Ojala toteaa. Ravintoloiden sulkemisen myötä myös raaka-ainetuottajat ja esimerkiksi pienpanimot kärsivät huomattavat vahingot. Pahimmillaan seurauksena on konkurssiaalto, joka vie pohjaa ruokakulttuurimme kehityksestä pitkällä aikavälillä. Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johanna Hornborg
Bailli Délégué Finlande,
Suomen valtavouti
Chaîne des Rôtisseurs Suomi

044 5451262
johanna.hornborg@gmail.com

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Chaîne des Rôtisseurs Finlandehttp://www.rotisseurs.fi

La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande on Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Kansainväliseen järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa. Suomessa jäseniä on yli 2 000, joista 60 % on harrastajia ja 40 % ammattilaisia. www.rotisseurs.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande

Valtteri Paltamaa uusi tulevaisuuden lupaus keittiöalalla – selvä voitto nuorten kokkien suomenmestaruuskilpailussa15.2.2020 19:35:11 EET | Tiedote

Alle 27-vuotiaiden kokkien suomenmestaruuskilpailuissa Jyväskylässä kahdeksan nuorta keittiöalan ammattilaista ottivat mittaa toisistaan valmistamalla kolmen ruokalajin menun. Kilpailun voittaja Valtteri Paltamaa lähtee seuraavaksi taistelemaan voitosta kansainvälisiin kilpailuihin. Syyskuussa maailman parhaat nuoret kokit kilpailevat Ranskan Pariisin Cordon Bleu -koulussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme