Akava ry

Chattibotti neuvoo jäsenasioissa ja työelämäkysymyksissä

Jaa

Akava kehittää yhdessä jäsenliittojensa kanssa nykyisten ja tulevien jäsenten digitaalisia palveluita. Kahdeksan Akavan jäsenliittoa on julkaissut chattibotin palvelujen ja neuvonnan tueksi.

Chattibotti on automaatti- tai tekoälypohjainen ohjelma, joka keskustelee käyttäjänsä kanssa. Chattibotteja ovat perinteisesti käyttäneet verkkokaupat sekä asiakaspalveluorganisaatiot, joiden käytössä virtuaalinen botti korvaa tai täydentää perinteistä asiakaspalvelua.

– Akavan chattibotteja on kehitetty yhdessä liittojen kanssa osallistavan kehittämisen menetelmin. Kaikki osallistuvat liitot ovat olleet mukana aktiivisesti ja ottaneet uuden välineen ennakkoluulottomasti käyttöön, kehuu Akavan palvelupäällikkö Jaana Ignatius.

Akavan liittojen chattibotit neuvovat uusia ja nykyisiä jäseniä erilaisissa jäsenpalveluihin liittyvissä kysymyksissä. Osa boteista toimii myös englanniksi. Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n YKA-botin tavoitteena on madaltaa kynnystä ottaa selvää liiton palveluista ja toiminnasta.

 YKA-bot tarjoaa uuden, vuorokauden ympäri avoinna olevan kanavan olla yhteydessä liittoon. Palvelu on tarkoitettu sekä jäsenille että jäsenyydestä kiinnostuneille ja kehitämme bottia sitä mukaa kun saamme palautteita käyttökokemuksista, kertoo Yhteiskunta-alan korkeakoulutettujen viestintäpäällikkö Kati Ahtiainen.

Myös Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimun Loimubotti haluaa palvella jäseniään ajasta ja paikasta riippumatta.

– Bottitekniikka on ammattijärjestökentässä uusi tulokas ja Loimu haluaa olla rohkeasti eturintamassa ottamassa käyttöön uudenlaisia palveluita jäsenilleen, toteaa Johanna Hristov, Loimu ry:n järjestöpäällikkö.

Liittojen chattibottien lisäksi Akava julkaisee syksyllä nuorille aikuisille suunnatun botin, joka neuvoo ja ohjaa erilaisissa työelämään liittyvissä kysymyksissä. Botin tavoitteena on opastaa käyttäjiään esimerkiksi työnhaussa, palkka-asioissa ja työelämän paineiden hallinnassa sekä nostaa aktiivisesti esiin ammattiliittopohjaisia ratkaisuja. Botin beta-versiota voi jo testata osoitteessa www.akava.fi/duunimentori.


Tutustu Akavan liittojen botteihin:

Akavan Erityisalat 
Akavan Erityisalojen botti Arvo on räätälöity liittomme omiin tarpeisiin. Arvo on suunniteltu jäsenpalveluamme tukevaksi apuriksi, joka vastaa yleisimpiin jäsentemme ja jäsenyydestämme kiinnostuneiden esittämiin kysymyksiin.

Insinööriliitto
Jesse jäsenetubotti tutustuttaa Insinööriliiton jäsenetuihin ja palveluihin

Myynnin ja Markkinoinnin Ammattilaiset MMA
MMA:n virtuaalineuvoja Milla antaa lisätietoja ihmisille, jotka harkitsevat liittymistä MMA:han.

Luonnon-, ympäristö- ja metsätieteilijöiden liitto Loimu
Loimubotti on, joka vastaa useimmin esitettyihin kysymyksiin mm. jäsenyyteen, järjestäytymiseen, Loimun jäsenmaksuihin muihin Loimun jäsenpalveluihin liittyen.

Suomen Terveydenhoitajaliitto
Jäsenneuvoja-botti vastaa yleisimpiin jäsenyyttä koskeviin kysymyksiin, kuten miksi liiton jäsenyys kannattaa ja mitä kaikkea jäsenmaksulla saa.Botti aukeaa etusivun oikean alakulman painikkeesta.

Suomen Työterveyshoitajaliitto
STTHLbotti auttaa sekä jäsenyydestä kiinnostuneita että nykyisiä jäseniä löytämään liiton sivuilta olennaiset asiat. Botti aukeaa etusivun oikean alakulman painikkeesta.

Tieteentekijöiden liitto
Virtuaalinen jäsenyysneuvoja palvelee liiton toimintaan ja jäsenyysasioihin liittyvissä kysymyksissä.

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut 
YKA-bot on virtuaalinen jäsenneuvoja, joka vastaa jäsenten ja jäsenyyttä harkitsevien yleisiin kysymyksiin vuorokauden ympäri. Botti aukeaa etusivun oikean alakulman painikkeesta.

Lisätietoja:

Palvelupäällikkö Jaana Ignatius, puh. 040 7002225
Viestinnän asiantuntija Eeva Karhamo, puh. 050 3226757

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Akava ryAkava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa. Akavan liittojen jäsenenä on sekä palkansaajia että ammatinharjoittajia ja yrittäjiä, mutta myös opiskelijoita. Akavan liittoihin liitytään suoritetun tutkinnon, asematason tai ammatin perusteella.

akava.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Akava ry

Akava: Tohtorien työllistyminen monipuolistuu, mutta uraohjaukselle on kysyntää13.2.2019 08:00:30Tiedote

Akava ja Tieteentekijöiden liitto korostavat, että tohtorien osaamista on hyödynnettävä laajasti yhteiskunnassa. Tohtorikoulutettujen työllistymismahdollisuuksia pitää määrätietoisesti kehittää nykyistä monipuolisemmaksi. Esimerkiksi yhä useammalla yrityksessä tutkimus- ja kehittämistyötä tekevällä tulisi olla tutkijan koulutus sekä yhteydet yliopistoihin ja tieteellisiin, kansainvälisiin verkostoihin. Lisäksi tieteentekemisen edellytyksiä on parannettava.

Akava: Työterveyshuoltoon pätevöitymisen kustannukset pois opiskelijan vastuulta11.2.2019 13:04:30Tiedote

Akava esittää yhdessä Suomen Fysioterapeuttien, Suomen Psykologiliiton ja Suomen Työterveyshoitajaliiton kanssa, että työterveyshuollon pätevöitymiskoulutuksen kustannusten maksurasitus siirretään opintojen suorittajalta yhteiskunnan vastuulle. Akava Worksin kyselyyn vastanneista työterveyshuollon ammattihenkilöistä ja asiantuntijoista noin joka kolmas oli maksanut työterveyshuoltoon pätevöittävän opintokokonaisuutensa itse.

Työmarkkinakeskusjärjestöt Jyväskylässä: Osaaminen takaa Suomen menestyksen24.1.2019 17:00:00Tiedote

Työmarkkinakeskusjärjestöjen (EK, KT, SAK, Akava ja STTK) mielestä seuraavan hallituksen on nostettava osaaminen ja koulutus kärkiteemoiksi. Osaava työvoima on Suomen menestyksen paras takuu. Aihetta käsitellään Jyväskylässä järjestettävässä Ääni työlle -kiertueen tilaisuudessa, jossa aiheena on osaava työvoima ja koulutus. Kiertue vierailee alkuvuoden aikana yhdellätoista paikkakunnalla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme