Vaasan kaupunki - Vasa stad

Chattservice öppnas inom socialservicen för barn och familjer

Dela

En chatt inom socialservicen för barn och familjer har öppnats tisdag 24.3.2020 kl. 8. Chatten betjänar måndag till fredag kl. 8-16. De som svarar i chatten är Vasa stads familjehandledare.

På grund av coronavirussituationen har man varit tvungen att omforma vissa sociala tjänster och dra ner på verksamheter, såsom exempelvis familjerådgivningens verksamhet. På familjerådgivningen har man öppnat en jour- och rådgivningstelefon som är öppen må-fr kl. 9-15, tfn 06-325 2650.

– Barn- och familjesocialarbetet samt servicen för barn och familjer svarar på den förändrade situationen genom att öppna en chattservice. I chatten får familjer handledning och råd om till exempel den socialservice som erbjuds samt i ärenden som rör föräldraskap, barn och unga, berättar serviceområdeschefen inom servicen för barn och familjer Carina Nåhls.

Chatten finns på Vasa stads webbsidor: www.vaasa.fi/sv/sociala-tjanster-och-stod-i-vardagen. Genom att klicka på den gröna balken på sidans högra nedre kant, där det står Kundservice (Asiakaspalvelu), öppnas chatten.

De chattar inom förebyggande familjearbete och hemservice för barnfamiljer som varit öppna tidigare stängs tillfälligt ner, eftersom rådgivning och handledning till barnfamiljer koncentreras till chattservicen för barn och familje-socialservice.

Nyckelord

Kontakter

Serviceområdeschef, Service för barn och familjer, Carina Nåhls, tfn 040 358 2516, carina.nahls@vaasa.fi
Serviceområdeschef, Serviceområdet för barn- och familjesocialarbete, Jussi Björninen 0400 860 096, jussi.bjorninen@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum