MessukeskusMessukeskus

ChemBio Finland 2019 etsii ratkaisuja kemian ja bioteknologian keinoin

Jaa

ChemBio Finland 2019 -tapahtuman näyttelyyn osallistuu reilusti enemmän yrityksiä kuin kaksi vuotta sitten. Mukana on 144 yritystä, mikä on 30 % enemmän kuin viime kerralla. Näyttelyä ympäröi vahva ohjelma, joka tarjoaa ratkaisuja maailman erilaisiin ongelmiin. Avajaispäivän kruunaa kemian nobelistien puheenvuorot. Kemian ja bioalan ChemBio Finland 2019 -ammattitapahtuma järjestetään keskiviikosta torstaihin 27. – 28.3.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

Tapahtuman ohjelma päivittää kemian ja bioalan ammattilaisten tiedot ja esittelee uusinta tutkimustietoa muun muassa lääketieteestä, ympäristöasioista, elintarvikkeista ja turvallisuudesta. Tapahtumassa on 20 seminaaria tai luentosarjaa. Ohjelma koostuu Kemian päivien luennoista, bioalan seminaareista ja muun muassa Turvallisuusseminaarista. Uratorilla Eurofins, HyXo, Neste, PerkinElmer ja LOIMU kertovat alan mahdollisuuksista, koulutuksesta ja työpaikoista. Hakupaperit laitetaan kuntoon CV-klinikalla. Plazalla on muun muassa Kemianteollisuuden nuorisopaneeli, Arkipäivän kemiaa ja kaikille avoin iltatilaisuus, jossa jaetaan BioFinland, Kemian hyväksi, Kemian Seurojen ja Kiertotalousinnovaatio-palkinnot 27.3. klo 17.

Start-Upit esittelevät uusia testejä ja mittauslaitteita

ChemBio Finland –tapahtuman näyttelyssä esitellään muun muassa laboratoriolaitteita ja -tarvikkeita, diagnostiikkaa, analytiikkaa ja kiertotalouden ratkaisuja.  Näyttelyssä kävijät kohtaavat tuotteiden esittelijät ja pääsevät tutustumaan uusimpiin ratkaisuihin.

Start-Up-alueella esittäytyvät uudet yritykset, joista Abomics esittelee lääketestejä, Arctic Team ergonomiatuotteita, CollaidTek nesteiden sormenjälkien mittaavan teknologian, Inmec Instruments prosessimittauslaitteita muun muassa pitoisuusmittareita juoma- ja sokeriteollisuudelle, Measur kaupallisten kumppaneiden rutiinianalyysejä ja yliopistojen innovatiivisia erikoisanalyysejä yhdistäviä laboratorioanalyysejä ja Nordic Genex veritestejä. Lisäksi Laurea AMK esittelee Luonnon raaka-aineet kosmetiikkateollisuudessa -hankettaan, jossa tavoitteena on selvittää kosmetiikkayritysten kiinnostusta teollisuudessa syntyvien sivuvirtojen käyttöön kosmetiikan raaka-aineina.

Luonnontieteiden avulla ratkaisuja

Suomalaisten Kemistien Seuran 100-vuotisjuhlaseminaarin pääpuhujina ovat 27.3. klo 14  kemian nobelistit Ada E. Yonath (Nobel 2009 ribosomien rakenteen ja toiminnan tutkimuksista), K Barry Sharpless (Nobel 2001stereoselektiivisistä hapetusreaktioista) ja  Sir J. Fraser Stoddart (Nobel 2016 molekyylikoneiden ja moottorien synteesistä ja suunnittelusta). Nobelistit kertovat, miten luonnontieteiden avulla haetaan ratkaisuja maailman ongelmiin ja millaisia haasteita kohdataan tulevaisuudessa. Juhlaseminaarin juontaa Suomalaisten Kemistien Seuran puheenjohtaja Pekka Joensuu. Professorit Timo Repo, Kari Rissanen ja Ville Paavilainen esittelevät nobelistit ja avaavat heidän osaamisalueitaan.  

Nobelistit ovat tavattavissa myös tapahtuma-alueen Plazalla klo 11.15 paneelikeskustelussa jonka vetää professori Ari Koskinen ja iltatilaisuudessa klo 17.00.

 Sovi tapaamisia Brellan kautta!

ChemBio Finlandissa on käytössä kohtaamistyökalu Brella, jonka kautta kävijät ja näytteilleasettajat voivat sopia tapaamisia toistensa kanssa. Tapahtumassa on omat kohtaamispisteet Brella-treffeille. Tapaamisia voi sopia rekisteröitymällä brella.io.

ChemBio Finland on kemian ja bioalan joka toinen vuosi järjestettävä ammattitapahtuma. Näyttelyn yhteydessä järjestetään alan ammattilaisille ja opiskelijoille  maksuttomia Kemian Päivien luentoja, bioalan seminaareja ja muuta ohjelmaa. Tapahtuman järjestää Messukeskus yhteistyössä Kemian Seurojen, Suomen Bioteollisuus ry:n ja Kemianteollisuus ry:n kanssa. Päämediakumppani on Kemia-Kemi-lehti. Vuonna 2017 tapahtumassa vieraili yli 4500  ammattilaista. Kävijärekisteröinti on avoinna www.chembiofinland.fi  ChemBio Finland on avoinna keskiviikkona 27.3. klo 9-17 ja torstaina 28.3. klo 9-16 Messukeskuksessa Helsingissä.

Lisätietoja Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

www.chembiofinland.fi

#chembio2019

 

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Ensimmäiset Cyber Security Nordic -tapahtuman puhujat on julkaistu23.4.2019 10:49:11 EESTTiedote

Cyber Security Nordic 2019 -tapahtumassa pääpuhujista Rik Ferguson, Perttu Pölönen, Tom Van de Wiele ja Kim Zetter avaavat neljää tapahtuman teemaa. Tänä vuonna teemoina ovat kyberturvallisuuden politiikka, talous, todellisuus ja tulevaisuus. Teemoja avataan sekä yritystalouden että julkishallinnon näkökulmista. Cyber Security Nordic -tapahtuma järjestetään 2. - 3.10.2019 Messukeskuksessa Helsingissä nyt kolmannen kerran.

Habitaren 2019 Kansainvälinen Ystävä Alberto Alessi: Suomalainen ja italialainen muotoilu ovat toistensa vastakohtia, ja siksi sopivat niin hyvin yhteen17.4.2019 14:00:00 EESTTiedote

Tunnetun italialaisen designtalo Alessin pääjohtaja Alberto Alessi on Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019. Suomalaisen muotoilun kanssa pitkään toiminut Alessi valitsee Habitaren kiinnostavimmat sisällöt ja pitää keynote-puheenvuoronsa keskiviikkona 11.9.2019. Habitare on avoinna Messukeskuksessa Helsingissä 11.–15.9.2019. Italiassa 1921 perustettu Alessin muotoilutalo on yksi maailman tunnetuimpia yrityksiä muotoilun kentällä. Alessin yli tuhannen tuotteen valikoimaan kuuluu paljon kodin esineitä, kuten astioita ja keittiötarvikkeita, ja monet ovat saavuttaneet ikonisen maineen nykymuotoilussa. Tuotteiden suunnitteluun on vuosien saatossa osallistunut yli kolmesataa muotoilijaa – joukossa myös monia suomalaisia. ”Arvioimme Alessin tuotteiden menestystä neljällä muuttujalla, joita ovat tuotteen funktio, aistinvarainen kuvitteellinen muisti, viestintä ja kieli, sekä hinta. Korkein mahdollinen pistemäärä on 20 pistettä, ja korkein Alessin tuotteen saama pistemäärä on 18 pistettä. Se on

Vuoden Huiput -näyttely Habitareen12.4.2019 10:00:00 EESTTiedote

Parasta suomalaista luovaa suunnittelua esittelevän Vuoden Huiput -kilpailun voittajien näyttely nähdään jälleen ensi syksynä Habitaressa Messukeskuksessa 11.–15.9.2019. Suomen merkittävimmän luovan suunnittelun kilpailun voittajat julkistettiin eilen. Grafian järjestämä Vuoden Huiput on parasta suomalaista mainontaa ja muotoilua palkitseva, vuodesta 1980 järjestetty kilpailu. Viime vuoden luovan suunnittelun parhaimmisto palkittiin eilen Vuoden Huiput 2018 -gaalassa. Voittajatyöt esitellään jälleen omana näyttelynään Habitaressa syyskuussa. Habitaren Vuoden Huiput 2018 -näyttelyssä nähdään noin 61 työtä, 15 eri sarjan parhaat. Kilpailun kaikkien sarjojen pääpalkinnon, Grand Prixin, sai TBWA:n Helsingin Sanomille suunnittelema Land of Free Press. Kampanjan luovasta suunnittelusta TBWA\Helsingillä vastasivat mm. Sami Kelahaara, Jyrki Poutanen ja Erno Reinikainen. ”Älykäs ajatus, nopea ja erinomaisesti ajoitettu toteutus, usko minimalismin ja kiteytetyn sanoman voimaan sekä halu vaikutta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme