MessukeskusMessukeskus

ChemBio Finland 2019 juhlaseminaarissa kemian nobelisteja

Jaa

Kemian ja bioalan ChemBio Finland 2019 -tapahtumassa ensi keväänä on Kemian Päivien -luentojen ja bioalan seminaarien lisäksi Suomalaisten Kemistien Seuran 100-vuotisjuhlaseminaari, jossa puhuvat kemian nobelistit Ada E. Younath ja Sir J. Fraser Stoddart. Kolmas nobelisti julkaistaan myöhemmin. ChemBio Finland tarjoaa alan ammattilaisille joka toinen vuosi kohtaamispaikan, jossa tietojen päivittämisen lisäksi verkostoidutaan ja tutustutaan laajan näyttelyn tuoteuutuuksiin. ChemBio Finland -tapahtuma järjestetään keskiviikosta torstaihin 27. – 28.3.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

ChemBio Finland järjestetään joka toinen vuosi. Kuva vuoden 2017 tapahtumasta. Messukeskus
ChemBio Finland järjestetään joka toinen vuosi. Kuva vuoden 2017 tapahtumasta. Messukeskus

 

Messukeskus järjestää ChemBio Finland -tapahtuman yhteistyössä Kemian Seurojen, Suomen Bioteollisuus ry:n (FIB) ja Kemianteollisuus ry:n kanssa.

Nobelistit Kemian Päivillä

”Ensi vuonna on Suomalaisten Kemistien Seuran 100-vuotisjuhla ja Kemian Päivien yhteydessä ChemBio Finland -tapahtumassa järjestämme juhlaseminaarin, jonka pääpuhujiksi olemme kutsuneet nobelistit israelilaisen biokemistin ja kristallografikan tutkijan Ada E. Yonathin ja skotlantilaisen kemistin Sir J. Fraser Stoddartin. Kemian Päivien teemoja ovat kiertotalous, ympäristökemia, elintarvikekemia, energia, kemian opetus, analytiikka, radiolääkeainekemia, laskennallinen kemia ja turvallisuus,” kertoo toiminnanjohtaja Heleena Karrus Kemian Seuroista.

Ada E. Yonath on Israelilainen biokemisti ja kristallografian tutkija. Hän toimii professorina Weissmann-instituutissa Israelissa. Professori Yonath tunnetaan parhaiten ribosomien rakenteen selvittämisestä röntgenkristallografiaa käyttäen. Hänelle myönnettiin vuoden 2009 Nobel, yhdessä Venkatraman Ramakrishnanin ja Thomas A. Steitzin kanssa, työstään ribosomien rakenteen ja toiminnan tutkimuksista.

Sir J. Fraser Stoddart on Skotlantilainen kemisti. Hän toimii nykyisin professorina Northwestern yliopistossa Yhdysvalloissa. Hän tutkimuksensa on suuntautunut supramolekulaariseen kemiaan ja nanoteknologiaan. Erityisesti hänet tunnetaan rotaksaanien sekä katenaanien synteesien suunnittelusta ja ominaisuuksien tutkimisesta. Hänelle myönnettiin kemian Nobel 2016 yhdessä Jean-Pierre Sauvagen ja Bernard Feringan kanssa molekyylikoneiden ja moottorien synteesistä ja suunnittelusta.

Neurotutkimusta, tekoälyä ja muovien kierrätystä

Suomen Bioteollisuus tuottaa ja koordinoi korkeatasoisen seminaariohjelman yhdessä muun muassa  IBC Finland ry:n, Loimu ry:n, Business Finlandin, Terveysteknologia ry:n, BioBio-seuran, Kansallisen neurokeskuksen ja Biotech Clubin kanssa. ”Neurotutkimus ja tekoäly ovat seminaarien teemoja muutamia mainitakseni. Lisäksi järjestämme yrittäjyyteen ja rahoitukseen liittyvän seminaarin yhteistyössä Helsingin yliopiston Helsinki Think Companyn kanssa. Biotalous ja tulevaisuuden elintarvikkeet tulevat myös näkymään ohjelmassa,” lupaa asiamies Carmela Kantor-Aaltonen Suomen Bioteollisuudesta.

Kemianteollisuus järjestää Save the World -ohjelmakokonaisuuden, jossa tällä kertaa tuodaan esille muovin kierrättämistä ja käsittelyä. Turvallisuudesta ja yritysvastuusta keskustellaan Turvallisuusseminaarissa, jonka ohjelman Kemianteollisuus kokoa yhdessä viranomaisten kanssa.

ChemBio Finland -tapahtuma on merkittävä uutuustuotteiden esittelyfoorumi ja jatkokoulutustapahtuma, jossa vieraili vuonna 2017 yli 4 500 ammattilaista, joista 1 300 osallistui Kemia Päivien luentoihin. Näyttelyssä tuotteitaan ja palvelujaan esitteli 108 yritystä.  ChemBio Finland -tapahtumassa jaetaan Suomen Messusäätiön BioFinland-palkinto ja  Kemian hyväksi -palkinto, Kemian Seurojen palkinto sekä Suomalaisten Kemistien Seuran Kiertotalousinnovaatio-palkinto.

www.chembiofinland.fi #chembiofinland

Kuvia medialle ChemBio Finland –tapahtumasta http://mediabank.messukeskus.com
Lisätietoja: Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

Kuvat

ChemBio Finland järjestetään joka toinen vuosi. Kuva vuoden 2017 tapahtumasta. Messukeskus
ChemBio Finland järjestetään joka toinen vuosi. Kuva vuoden 2017 tapahtumasta. Messukeskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

I love me nosti esiin vastuullista kuluttamista21.10.2018 19:16Tiedote

Tänään päättyneillä I love me -messuilla oli vahva painotus vastuulliseen kuluttamiseen. Luonnonkosmetiikan ja ekomuodin osastojen lisäksi kuluttajille oli tarjolla kotimaista muotia ja vastuullisesti tuotettua ruokaa. 450 messuilla mukana olleen yrityksen tarjontaan kävi tutustumassa noin 56 000 kuluttajaa. Messuilla tehdyn kävijätutkimuksen mukaan ostopäätöksiin vaikuttavat entistä vahvemmin tuotteen alkuperään liittyvät asiat.

Maatalouskonemessuilla hurjasti koneuutuuksia ja koeajoalue18.10.2018 12:40Tiedote

Ensimmäistä kertaa Helsingissä järjestettävät MaatalousKonemessut esittelee maatalouskoneuutuudet ja maatalouden tuotantopanokset. Tapahtumaan osallistuu yli 250 yritystä. Konekeskon ilmoittauduttua messuille, kaikki suuret konekauppiaat ovat mukana tapahtumassa. Suurimmassa alan sisänäyttelyssä voi tutustua uusiin maatalouskoneisiin ja ulkona koeajoalueella voi ottaa tuntumaa uusiin traktoreihin. MaatalousKonemessut järjestetään 15. – 17.11.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme