MessukeskusMessukeskus

ChemBio Finland 2022 tarjoaa ratkaisuja hyvinvointiin ja kestävään kasvuun   

Jaa

Kemian ja bioalan ammattitapahtumassa ChemBio Finlandissaonkolmen vuoden tauon jälkeen erittäinajankohtaisia aiheita biodiversiteetistä vihreään kemiaan javetykulkuneuvoihin kattavan näyttelyn kera.ChemBio Finland 2022 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 8.-9.6.2022 ensimmäistä kertaa samaan aikaan kemikaaliturvallisuuden Helsinki Chemicals Forumin ja metsäteollisuuden PulPaper-tapahtumien kanssa.

ChemBio Finland 2022 on pohjoismaiden merkittävin kemian ja bioalan ammattitapahtuma ja sen ohjelma koostuu Kemian Päivistä, Kemianteollisuuden ohjelmasta ja bioalan seminaareista. Tapahtuma tuo esille mm. seuraavan sukupolven biojalostamotekniikkaa, ympäristöanalytiikkaa, kiertotaloutta ja biopankkitutkimusta, biodiversiteettiä ja biotekniikan sekäuusien proteiinien mahdollisuuksia.  

Tapahtuma järjestetään yhdessä Kemian Seurojen, Kemianteollisuus ry:n ja Suomen Bioteollisuus ry:n kanssa.   

Kemian Päivien 2022 ohjelma pureutuu sisällössään aihealueisiin analyyttisesta elintarvikekemiasta vihreään kemiaan ja luonnonvarojen taloudelliseen käyttöön. Tapahtumassa järjestetään kahdeksan ohjelmakokonaisuutta, jotka ovat; Seuraavan sukupolven biojalostamotekniikka, Green Chemistry and C1 Value, Uusien proteiinien mahdollisuudet ja pullonkaulat,Thermalanalysis to supportsustainableutilization of ourenvironment, Kemia Suomen yliopistoissa 2022, Ajankohtaista ympäristöanalytiikkaa,Turvallisuuden uusi normaali ja Kemian osaamisella raaka-aineet kiertoon.    

”Sisällöissä tuodaan esille eri näkökulmista kemianalan ratkaisuja kestävään kehitykseen. Opiskelijat ovat yksi tapahtuman tärkeä kohderyhmä. Akateemisen ja analyyttisen lähestymistavan lisäksi nostetaan kiinnostavia aiheita myös käytännön tasolle. Tapahtuma on erinomainen paikka verkostoitua alan toimijoiden kanssa ja osallistua samalla huipputason koulutussisältöön”, kiteyttää Suomalaisten Kemistien Seuran toiminnanjohtaja Sanna Mikkola  

Bioalaan keskittyvässä sisällössä tartutaan alan ajankohtaisiin aiheisiin mm. virusinfektioista kestävään kehitykseen ja laboratoriodiagnostiikan vientiin.Tapahtumassa järjestetään kuusi seminaaria, jotka ovat; Biodiversiteetti ja biotekniikan mahdollisuudet, Laboratoriodiagnostiikka uudistuu ja vienti vetää, Biopankkitutkimus rakentaa tulevaisuuden hyvinvointia, tulevaisuuden lääkekehitysFuturedrugswhat and to whom,SynbioPowerhouseecosystem: Made in Microbes & Bioindustriestalks sekä SusChem Innovation and Startup Forum. 

”Bioalan seminaarit pureutuvat ajankohtaisiin aiheisiin kuten biodiversiteetti ja biopankkitutkimus ja sen merkitys potilaan näkökulmasta. Myös kestävä kehitys ja kiertotalous ovat teemoina ohjelmassa. Seminaariohjelmat tuovat hyvin esiin luonnontieteiden, kuten biotekniikan ja kemian merkityksen globaalien haasteiden ratkaisemisessa”, toteaa Suomen Bioteollisuus ry:n asiamies Carmela Kantor-Aaltonen.  

Tapahtuman Plaza-ohjelmalavalla käsitellään arkipäivän kemiaa vetykulkuneuvokeskustelun, akkumateriaalien kierron, kemikaalimerkintöjen ja juomien kemian näkökulmista. Vuoden 2020 Millennium-teknologiapalkinnon voittaja Professori Sir David Klenerman esiintyy keskiviikkonaaiheenaan Lessons in how to innovate from the development of next generation DNA sequencing. Lisäksi lavalla on puheenvuoroja vastuulliseen työelämään liittyen.  

Yritysjohdolle ja sidosryhmille kohdennettu maksullinen Green Economy Business Summit järjestetään nyt ensimmäistä kertaa keskiviikkona 8.6.2022 ja se avaa vihreää taloutta yritysten näkökulmasta. Tapahtumassa keskustellaan siitä, miten riittävä taloudellinen hyvinvointi turvataan samalla kun ympäristökuormitusta vähennetään.  

Kolmen tapahtuman samanaikaisuus tuo synergiaa 

”On hienoa saada koko kansainvälinen kemianala Helsingin Messukeskukseen samaan aikaan. ChemBio Finlandin, Helsinki ChemicalsForumin ja metsäteollisuudentapahtumanPulPaperinjärjestäminen samaan aikaan tarjoaa osallistujille mahdollisuuden täydentää osaamistaan laajemmin”, sanooChemBio Finlandin liiketoimintapäällikkö Marcus Bergström.   

www.chembiofinland.fi#chembiofinland   

Messukeskus järjestää Pohjoismaiden johtavan kemian ja bioalan ChemBio Finland 2022-tapahtuman yhteistyössä Suomalaisten Kemistien Seuran, Suomen Bioteollisuus ry:n ja Kemianteollisuus ry:n kanssa 8.–9.6.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Samaan aikaan järjestetään kansainvälinen Helsinki Chemicals Forum sekä metsäteollisuuden johtava, kansainvälinenPulPaper-tapahtuma 7.–9.6.2022 yhteistyössä Puunjalostusinsinöörit ry:n kanssa. 

Lisätietoja:Messukeskus, Anu-Eveliina Mattila, anu-eveliina.mattila@messukeskus.com, p. 050 5556183. Kuvia edellisestä tapahtumasta: https://mediabank.messukeskus.com/kuvat/ChemBio+Finland/Kuvat+ChemBio+Finland+19+%7C+Photos+ChemBio+Finland+19/  

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Suomen Mestarikoulu 2022-kilpailun voitti Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo19.5.2022 16:41:44 EEST | Tiedote

Alan kilpailut ovat merkittävä osa Gastro Helsinki -ohjelmaa. Jo toista kertaa kisattava Mestarikoulu-kilpailu haluaa kasvattaa kiinnostusta ravintola-alan koulutusta ja osaajia kohtaan. Neljä kokkiparia kilpaili hyvässä yhteishengessä kahden päivän ajan mestaruudesta. Turun ammatti-instituutti, TAI, Lemminkäisten koulutalo ja Omnia Espoo putsasi pöydän.

PacTec & FoodTecin ja PlastExpo Nordicin uutuuskilpailujen voittajat ovat Boxon Oy ja Granulous18.5.2022 16:46:15 EEST | Tiedote

Pakkaus- ja elintarvikealojen PacTec & FoodTec -messujen sekä muovialan PlastExpo Nordic -messujen kilpailuissa on valittu näytteilleasettajien uutuuksista mielenkiintoisimmat. PacTec & FoodTecin mielenkiintoisimman uutuuden tittelin sai VCI-korroosiosuojalaatikon esitellyt Boxon Oy. PlastExpo Nordicin mielenkiintoisimman uutuuden titteli meni Granulous-biokomposiitille. Voittajat palkittiin PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 18.5.2022

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme