CLC Climate Leadership Coalition

Climate Leadership Coalition vaatii kunnianhimoisia pitkän tähtäimen ilmastotavoitteita sekä systeemistä markkinapohjaista ratkaisua

Jaa

Climate Leadership Coalition (CLC) vaatii tuoreessa julkilausumassaan EU:lta kunnianhimoisempaa ja ennakoitavampaa, koko Euroopan kattavaa systeemistä ratkaisua ilmastotavoitteisiin pääsemiseksi. Systeemisen ratkaisun tulee nykytilannetta paremmin kannustaa nopeampiin päästövähennyksiin sekä kehittämään hiilen sidontaa sekä maankäyttösektorilla, että teknisin keinoin.

Tällä hetkellä EU on asettanut selkeän päästövähennystavoitteen ainoastaan vuoteen 2030 saakka. Pitkän tähtäimen vähennystavoite vuoteen 2050 mennessä on 80–95 prosenttia. Epätarkat pitkän aikavälin tavoitteet luovat epävarmuutta pitkän tähtäimen sijoittajille ja hidastavat siirtymistä kestävämmän talouden suuntaan.

- Ilmastonmuutoksen edetessä meidän pitää nopeasti kasvattaa sitä hillitseviä investointeja. Kansalliset, usein vaalikausittain muuttuvat ilmastopolitiikat lisäävät investoijien epävarmuutta. EU-laajuinen, ennustettava, markkinapohjainen ratkaisu, joka myös nostaisi CO2-hinnan riittävälle tasolle, kannustaisi yrityksiä kehittämän puhtaita, ilmastoystävällisiä ratkaisuja nopeammin sekä suuremmassa mittakaavassa, kiteyttää CLC:n toimitusjohtaja Jouni Keronen.

Esimerkiksi Keronen ottaa teolliset ja energia-alan investoinnit, joiden taloudellinen elinkaari suunnitellaan 40–60 vuodeksi. 

EUn komission vuoden 2018 marraskuussa julkaisema Puhdas maapallo kaikille -strategiaehdotus sekä Euroopan Komission uuden presidentin  Ursula von der Leuenin heinäkuussa pitämä puhe, jossa esitetty Euroopan Green Deal- ehdotus, jonka tavoitteena on tehdä Euroopasta ensimmäinen ilmastoneutraali manner, ovat erinomainen pohja systeemiselle ratkaisulle.

- Eurooppa on aikoinaan käynnistänyt teollisen vallankumouksen, mikä on johtanut kasvihuoneilmiöön ja ilmastonmuutokseen. Siksi Euroopan unionin tulee edelläkävijänä esittää myös ratkaisu, miten tilanne saadaan hallintaan kaikkein järkevimmällä tavalla, kuvaa Keronen.

CLC ei esitä valmista ratkaisua käytännön toteutukselle, vaan kannustaa komissiota valmistelemaan sen yhteistyössä yrityselämän kanssa.

CLC on tietojemme mukaan jäsenmäärältään EUn laajin ylimmän johdon ilmasto-bisnesverkosto. Yhdistykseen kuuluu 56 merkittävää yhtiötä ja organisaatiota, pörssiarvoltaan yli puolet Helsingin pörssistä. Sen jäsenistö uskoo, että yhteiskunnallinen muutos kohti kestäviä kulutustottumuksia ja taloutta on sekä mahdollinen että taloudellisesti kannattavaa ja rahoitettavissa. 

Liite: Positiopaperi, julkilausuma 10.9.2019

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Jouni Keronen
jouni.keronen(at)clc.fi
puh. +358 50 453 4881

Materiaalit:

CLC Viestintä / Unna Lehtipuu
unna.lehtipuu@framillafinland.fi
+3580505710199

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

CLC Climate Leadership Coalition
CLC Climate Leadership Coalitionhttp://clc.fi

CLC ry:n (CLC Climate Leadership Coalition) tarkoituksena on vaikuttaa Suomen elinkeinoelämän ja tutkimusorganisaatioiden yleiseen kilpailukykyyn ja valmiuteen vastata ilmastonmuutoksen ja luonnonvarojen riittävyyden tuomiin uhkiin sekä kykyyn hyödyntää näiden synnyttämiä liiketoimintamahdollisuuksia. Yhdistys edistää alansa parhaiden kansainvälisten käytäntöjen tunnetuksi tekemistä ja siirtämistä Suomeen. Yhdistyksen perusajatus on, että kannattava ja kestävä liiketoiminta on tehokkain keino vastata globaaleihin ympäristöhaasteisiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta CLC Climate Leadership Coalition

CLC:n ilmastoasiantuntija Sari Siitonen: ”Kotitalouksien hiilijalanjälki kasvaa, huolimatta paljosta ilmastopuheesta” – Nollapäästöpäivää 21.9. vietetään yhä useammilla työpaikoilla ja kouluissa12.9.2019 10:52:35 EESTTiedote

Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) keväällä 2019 julkaiseman tutkimuksen mukaan kotitalouksien kulutus aiheuttaa 66 prosenttia Suomen kulutusperusteisista päästöistä. Vaikka Suomen alueella syntyviä päästöjä on onnistuttu pienentämään, kulutuksestamme aiheutuvat päästöt eivät ole laskeneet 2000-luvulla. Päinvastoin Suomen kotitalouksien hiilijalanjälki on kasvanut 12 prosenttia vuodesta 2000.

Neste, Nunnauuni ja Wärtsilä palkittiin mustahiilipäästöjen vähentämisestä6.5.2019 19:00:00 EESTTiedote

Musta hiili on yksi Arktisen alueen lämpenemisen keskeisistä syistä. Climate Leadership Coalition (CLC) kumppaneineen halusi tehdä asiaa tunnetuksi ja järjesti ensimmäistä kertaa Lumi valkeaksi, ilma puhtaaksi -kilpailun, jossa etsittiin ratkaisuja mustan hiilen päästöjen vähentämiseksi. Innovaatiokilpailun voittajat julkistettiin tänään 11. Arktisen neuvoston ministerikokouksessa Rovaniemellä.

Suomi ilmastoratkaisujen kärkimaaksi27.3.2019 17:00:00 EETTiedote

Ilmastonmuutos on noussut vuoden 2019 vaalien keskeiseksi teemaksi. Julkinen keskustelu on tähän asti painottunut siihen, hoitaako Suomi Pariisin sopimuksen velvoitteensa ja millaisia muutoksia, velvoitteita, kieltoja ja veroja tämä vaatisi. Keskustelussa varjoon on jäänyt se, että ilmastonmuutoksen hillitsemiseen tarvittava transformaatio luo valtavat liiketoimintamahdollisuudet. Vaikka Suomen omat päästöt ovat pieniä globaalissa mittakaavassa, on Suomen ja suomalaisten toimijoiden hyvä olla kehityksen kärjessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme