Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Comet- ja Parcard-pysäköintimaksulaitteiden käyttö päättyy Helsingissä 31.12.2017

Jaa

Comet- ja Parcard-laitteita ei voi käyttää pysäköintimaksun maksamiseen Helsingissä vuodenvaihteen jälkeen. Pysäköintimaksun voi jatkossa hoitaa Magee-laitteella, Easypark- ja Parkman-mobiilisovelluksilla, tekstiviestillä ja pysäköintilippuautomaatin kautta.

Ajoneuvoon sijoitettavia Comet- ja Parcard-laitteita on voinut käyttää Helsingin kaupungin yleisillä alueilla pysäköitäessä. Laitteiden myynti on lopetettu jo aiemmin, ja niiden käyttö päättyy vuoden 2018 alusta lähtien. Helsingin kaupunki ei hyväksy vuodenvaihteen jälkeen Cometilla tai Parcardilla tehtyjä pysäköintimaksuja.

Jos Comet-laitteeseen on jäänyt ladattua pysäköintirahaa yli viiden euron arvosta, rahan takaisinmaksua voi hakea 31.5.2018 mennessä tuomalla laitteen kaupunkiympäristön asiakaspalveluun (Sörnäistenkatu 1, Helsinki). Asiakaspalvelu on auki maanantaisin klo 8.15–17, tiistaista torstaihin klo 8.15–16 ja perjantaisin klo 10–15.

Raha palautetaan tilisiirtona, joten asiakaspalveluun tullessa mukana tulee olla tilinumero ja henkilöllisyystodistus. Asiakaspalveluun tuotavan Comet-laitteen pitää olla ehjä, jotta takaisinmaksu onnistuu. Parcard-laitteesta takaisinmaksua ei ole mahdollista saada.

Comet-laitteelle ladatun arvon voi vaihtoehtoisesti siirtää suoraan Magee-laitteelle sen ostamisen yhteydessä. Magee-laitetta myy Laatukilpi Oy.

Lisätietoja pysäköinnin maksutavoista Helsingissä:

https://www.hel.fi/helsinki/fi/kartat-ja-liikenne/pysakointi/maksutavat-ja-pysakointivirhemaksu/pysakointivirhemaksu

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lauri Uski, projektipäällikkö
Pysäköintipalvelut, Helsingin kaupunki
Puh. 040 673 0997
lauri.uski@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Asukas- ja yrityspysäköinti käyttöön 1.11.2018 Munkkivuoressa, Niemenmäessä, Kivihaassa ja koko Etelä-Haagassa15.10.2018 19:27Tiedote

Helsingin kantakaupungissa käytössä oleva asukas- ja yrityspysäköinti laajenee marraskuussa Munkkivuoreen, Niemenmäkeen, Kivihakaan ja koko Etelä-Haagaan. Muutos tarkoittaa, että pysäköintiin kadunvarsipaikoilla tarvitaan arkisin kello 8–20 marraskuun alusta alkaen asukas- tai yrityspysäköintitunnus. Ilman pysäköintitunnusta katujen varsilla voi pysäköidä pysäköintikiekkoa käyttäen enintään neljä tuntia arkisin kello 8–20. Pysäköintiä ei ole rajoitettu ilta- ja yöaikaan kello 20–8 eikä viikonloppuisin. Liikkeiden edustoilla säilyy asiointipaikkoja, joilla voi pysäköidä lyhytaikaisesti ilman tunnusta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 12.10.201812.10.2018 16:23Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-10-12_Ylja_14_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 26.10.2018 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme