Consti Oyj

Consti aloittaa kesällä Helsingin Uuden Yhteiskoulun perusparannuksen ja laajennuksen

Jaa
Consti toteuttaa Helsingin Pihlajamäessä sijaitsevan Helsingin Uuden Yhteiskoulun perusparannus- ja laajennushankkeen. Tilaajana toimii Helsingin Uusi Yhteiskoulu Oy.

Hanke toteutetaan kokonaisurakkana, johon sisältyy rakennus- ja talotekniset työt sekä piha-alueen uudistaminen. Urakka alkaa kesäkuussa 2023 ja valmistuu syksyyn 2025 mennessä. Urakan arvo on noin 10 miljoonaa euroa.

Helsingin Uudessa Yhteiskoulussa toimivat sekä peruskoulun yläluokat että lukio, ja koulutoiminta jatkuu koko hankkeen ajan. Koulun kiinteistökokonaisuus koostuu tällä hetkellä kolmesta koulurakennuksesta, jotka yhdistyvät toisiinsa yhdyskäytävillä.

Perusparannuksen kohteena ovat vuonna 1967 valmistuneet A- ja B-rakennusosat sekä C-laajennusosa, joka on valmistunut vuonna 1989. A- ja B-rakennukset ovat suojeluluokituksella sr-2 määriteltyjä kaupunkikuvallisesti, rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaita kohteita. Osa koulun piha-alueesta on niin ikään suojeltu kaupunkikuvallisesti tärkeänä. Perusparannuksen alaisten rakennusten osien laajuus on 611 brm2.

Olemassa olevien rakennusten korjaus- ja uudistustöiden lisäksi kouluun rakennetaan uusi kaksikerroksinen D-lisärakennus, johon tulee opetustilat noin 300–350 oppilaalle. Tiloihin sijoitetaan muun muassa perusopetusluokkia, musiikkiluokka, fysiikan ja kemian luokka, galleria, ruokala, juhlatila, sosiaalitiloja sekä monitoimi- ja teknisiä tiloja. Laajennusosaan rakennetaan myös oma väestönsuoja. Vesikatolle asennetaan aurinkopaneelijärjestelmä. Uuden rakennusosan laajuus on 1784 brm2.

Helsingin Uusi Yhteiskoulu on Constin kolmas vuoden 2023 aikana käynnistyvä kouluhanke. Tammikuussa 2023 käynnistyivät Taivallahden peruskoulun perusparannustyöt sekä Oulunkylän ala-asteen korjaus- ja uudisrakennushanke.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Consti Oyj
Consti Oyj
Valimotie 16
00380 Helsinki

010 288 6000http://www.consti.fi

Consti on yksi Suomen johtavista korjausrakentamiseen ja taloteknisiin palveluihin keskittyneistä yhtiöistä. Consti tarjoaa kattavasti korjausrakentamisen ja talotekniikan sekä valikoidusti uudisrakentamisen palveluita taloyhtiöille, yrityksille ja sijoittajille sekä julkiselle sektorille Suomen kasvukeskuksissa.

Yhtiöllä on neljä toimialaa: Taloyhtiöt, Yritykset, Julkiset ja Talotekniikka. Vuonna 2022 Consti-konsernin liikevaihto oli 305 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 1000 korjausrakentamisen ja talotekniikan ammattilaista.

Consti Oyj on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalla, ja sen kaupankäyntitunnus on CONSTI. www.consti.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Consti Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme