Vaasan kaupunki - Vasa stad

Coronainfo och symptombedömning på Vasa stads webbsidor

Dela

Coronainfo och coronasymptombedömning hjälper kommuninvånarna att snabbt få pålitlig information i fråga om coronaviruset.

– Vi vill erbjuda invånarna sakkunniginformation genom så många kanaler som möjligt. Just nu är det hård rusning i telefontrafiken till hälsostationen och därför tog vi i bruk dessa tjänster med snabb tidtabell, berättar social- och hälsosektorns utvecklingschef Tatu Karppinen.

Från coronainfon hittar invånarna allmän information om den smittsamma sjukdomsepidemin COVID-19 som förorsakas av coronavirus. Rådgivningsboten (robotprogram) på Duodecim svarar på de vanligaste frågorna och handleder i utförandet av symtombedömningen av coronaviruset i den för alla öppna Omaolo-tjänsten.

Trots att tjänstens innehåll baserar sig på myndighetsanvisningar och såväl nationella som internationella vårdrekommendationer, ersätter de inte bedömningarna eller vården utförd av fackmän inom hälsovården.

– Coronainfo och symptombedömningen finns nu mycket synliga på webbsidan vaasa.fi, så att Vasaborna ska få den information de behöver i detta undantagstillstånd, klarlägger Karppinen.

Följ även med Information om coronaviruset: www.vaasa.fi/sv/coronavirus

Nyckelord

Kontakter

Utvecklingschef för digital service inom social- och hälsosektorn Tatu Karppinen, tfn 040 149 5223, tatu.karppinen@vasa.fi
Sektordirektören för social- och hälsosektorn Jukka Kentala, tfn 040 718 3660, jukka.kentala@vasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum