Vaasan kaupunki - Vasa stad

Coronasmitta på serviceboendet Himalaja 14.12.

Dela

Coronasmitta har bekräftats på serviceboendet Himalaja 14.12.2021. Enligt preliminära uppgifter har dryga 20-tal exponeringar har skett bland klienter samt inom personalen i Kataja samt Kastanja-enheterna. Smittspårningen fortgår och uppgifter om hur många personer som blir försatta i karantän klargörs i.o.m att spårningsarbetet fortgår.

Exponerade klienter vårdas på sina egna rum. Klienterna är i effektiverad symtomövervakning.

- Besök på Himalaja Kataja- samt Kastanja-enheterna är ej möjliga för tillfället. I övriga enheter på Himalaja, inklusive på enheten för korttidsvård, ges service normalt och besök hos klienterna kan även genomföras, säger hem- och anstaltvårdens överläkare Markus Råback.

Ifall nya smittofall inte uppdagas, kan enheterna Kataja och Kastanja övergå till normal dagordning 21.12.2021 vilket även då tillåter besök på enheterna.

Kontakter

Överläkaren inom hem- och anstaltsvården Markus Råback, markus.raback@vasa.fi, tfn 06 325 1111 (växel)

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I Gamla Hamnen har försvarsmaktens övningsmaterial hittats – vilken verkan det har på byggandet på småhusområdet reds ut20.1.2022 09:12:18 EET | Tiedote

I Gamla Hamnens område har hittats gammalt övningsmaterial från försvarsmakten, såsom rökgranater och övningsammunition. Gamla Hamnen har planlagts som småhusområde och syftet är att anläggandet av infrastruktur i området ska inledas i början av detta år. Vasa stad reder tillsammans med polisen och försvarsmakten ut vilka verkningar fynden har på byggtidtabellerna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum