Vaasan kaupunki - Vasa stad

Coronavirussmitta har konstaterats i Hietalahden koulu – 32 har försatts i karantän

Dela

En anställd på Hietalahden koulu i Vasa har konstaterats vara smittad av corona. Antalet personer som eventuellt exponerats för viruset är allt som allt 32.

Den anställda fick uppgifter om det positiva testsvaret under tisdag kväll 6.10.

- Samma kväll tog hälsovårdsmyndigheten kontakt med skolans rektor och skolan fick anvisningar om fortsatta åtgärder. Arbetet med att reda ut vilka elever och vilken personal som eventuellt exponerats inleddes genast, berättar skoldirektör Kari Nummela.

Antalet elever som eventuellt exponerats för viruset är allt som allt 27 och antalet som hör till personalen är fem. De här eleverna och personerna ur personalen har försatts i karantän. Undervisningen i tre olika klasser ordnas på distans under två veckors tid.

Personalen på Hietalahden koulu, vårdnadshavarna till eleverna som försatts i karantän och hela skolans elever har informerats om det skedda.

- Man ville inte ge ut skolans namn i offentligheten innan föräldrarna till de elever som skulle sättas i karantän hade nåtts samt informationen hade gått till alla föräldrar till elever i skolan, säger Nummela.

Nyckelord

Kontakter

Skoldirektör Kari Nummela, finskspråkig grundläggande utbildning
tfn 040 754 7702, kari.nummela@edu.vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum