Vaasan kaupunki - Vasa stad

Coronavirussmitta i Vaasan lyseon lukio, Isolahden koulu och Keskuskoulu

Dela

Vid Vaasan lyseon lukio har en elev 25.8 konstaterats ha blivit smittad av coronaviruset och i lågstadierna i Isolahden koulu och Keskuskoulu har i bådadera konstaterats en coronavirussmitta 25.8 och 26.8.

Den smittade vid Lyseon lukio har deltagit i undervisningen måndag 23.8. Hen har följt de anvisningar som gäller hälsosäkerheten (bl.a. använt munskydd).

Antalet exponerade är totalt cirka 50, och alla exponerade har meddelats om detta med ett meddelande i Wilma och uppmanats hålla sig i frivillig karantän medan de väntar på att hälsomyndigheterna ska ta kontakt. Verksamheten vid Lyseon lukio fortsätter tills vidare som närundervisning.

I Keskuskoulu har ett fall av coronavirussmitta konstaterats 25.8. Av eleverna har 22 blivit exponerade och av personalen två.

I Isolahden koulu har ett fall av coronavirussmitta konstaterats 26.8. Av eleverna har 34 blivit exponerade och av personalen tre.

De exponerade har försatts i karantän i enlighet med hälsomyndigheternas anvisningar. För övriga elever fortsätter skolgången som normalt. Alla elevers vårdnadshavare samt skolans personal har informerats om det inträffade.

Kontakter

Lyseon lukio, rektor Jaakko Perttu, tfn 040 5139517, epost: jaakko.perttu@edu.vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den 18 september är det hälsovårdarnas dag – de vårdar kommunbor från vaggan till graven17.9.2021 11:59:12 EEST | Tiedote

Hälsovårdarnas arbetsinsats för kommunbornas hälsa är verkligen omfattande och mångsidig. Var och en av oss har fått prata med en hälsovårdare, för de har en viktig roll när det gäller att främja kommunbornas hälsa och välmående från vaggan till graven. Hälsovårdare kan arbeta t.ex. vid mödrarådgivningen, barnrådgivningen, skol- och studenthälsovården samt inom den service som främjar seniorers hälsa.

Terveydenhoitajapäivää vietetään 18.9. – he hoitavat kuntalaisia vauvasta vaariin17.9.2021 11:54:49 EEST | Tiedote

Terveydenhoitajien työpanos kuntalaisten terveyden eteen on todella laaja ja monipuolinen. Jokainen meistä on päässyt ”terkkarin” juttusille, sillä he ovat tärkeässä roolissa kuntalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi vauvasta vaariin. Terveydenhoitajat voivat työskennellä esimerkiksi äitiysneuvolassa, lastenneuvolassa, koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa sekä ikäihmisten terveydenedistämisen palveluissa.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum